Στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η προσπάθεια για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων πρέπει να αποκτήσει εθνικά χαρακτηριστικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Ο κ. Ανδρουλάκης, επισήμανε ότι το 1993 η παράταξη του αναγνώρισε, με καθυστέρηση την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ και ο ίδιος ως ευρωβουλευτής όλα αυτά τα χρόνια όπως είπε, επιχειρούσε διαρκώς να δραστηριοποιείται προκειμένου τέτοια εγκλήματα και γενοκτονίες, όχι μόνο του ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και των Αρμενίων και άλλων λαών, να γίνονται γνωστά και να καταδικάζονται, προκειμένου να μην ξεχαστούν “διότι η μνήμη είναι φρουρός απέναντι στην ανθρωπότητα, για να μην ξανασυμβούν αυτές οι φρικαλεότητες, αυτές οι τραγωδίες“.

Νωρίτερα τον κ. Ανδρουλάκη, υποδέχθηκε ο πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, οι οποίοι του χάρισαν ένα αντίγραφο της Παναγίας Σουμελά του Πόντου, αλλά και ένα μπλουζάκι για τον γιο του με το γράμμα “G” από το genocide, που αναφέρεται στη γενοκτονία των Ποντίων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, Κώστας Ζωής, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είπε ότι είναι ο πρώτος πρόεδρος που επισκέφτηκε την Ένωση, ζητώντας του μεταξύ άλλων να κάνει ότι μπορεί ώστε να συμβάλει και αυτός στη διατήρηση της ταυτότητας των Ποντίων, τόσο στη προσφυγομάνα Καλαμαριά, όσο και αλλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η επίσκεψη του Ν. Ανδρουλάκη στο πεζόδρομο της Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ν. Ανδρουλάκης από Καλαμαριά: Μητσοτάκης και Τσίπρας στήνουν ψεύτικο δίπολο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ν. Ανδρουλάκης από Καλαμαριά: Να υπάρχει δίκαιη κατανομή πόρων για την Τ.Α. (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top