«Η κ. Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός, ο πρωθυπουργός στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο της Λίνας Μενδώνη εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ατυχή» την έκφραση της υπουργού Πολιτισμού ότι ο τέως διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης που συνελήφθη για βιασμό κατά συρροή είναι ένας «επκίνδυνος άνθρωπος», τονίζοντας ωστόσο ότι «ένας ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο για αποπομπή.

«Η κ. Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός, ο πρωθυπουργός στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη.

Η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε επίσης ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη κοινωνική στιγμή και πρόσθεσε: «Όπως θα έχετε διαπιστώσει, δυστυχώς μέρος της αντιπολίτευσης επιλέγει να σύρει στο βούρκο την πολιτική αντιπαράθεση. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγουν τον κατήφορο της χυδαιότητας, είδαμε οχετό μηνυμάτων από κουκουλοφόρους του διαδικτύου. Οφείλει ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί, να πει αν τα αποκηρύσσει αυτά, αν συμφωνεί με το hashtag ΝΔ_παιδεραστές και να τοποθετηθεί στη Βουλή. Να τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα κόμματα αν αυτό είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου που θέλουμε, αν συμφωνούν με επάνοδο που θυμίζει αντιμνημονιακά χρόνια, κρεμάλες και συνολική ισοπέδωση. Να απαντήσουν αν έχουμε δημοκρατική υποχρέωση να ορθώσουμε τείχος και ανάστημα απέναντι σε αυτόν τον κατήφορο».

Σχετικά με την πανδημία η κ. Πελώνη δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή ισχύει το lockdown στην Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. «Παρακολουθούμε τα στοιχεία. Υπάρχει μικρή αύξηση των νοσηλειών που προβληματίζει. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα αποφανθεί. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητά μας είναι να κρατηθεί το ιϊκό φορτίο χαμηλά. Όταν και εφόσον μπορέσει να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων, προτεραιότητά μας είναι τα σχολεία και το λιανεμπόριο», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν θα ανοίξουν τα σχολεία από 1η Μαρτίου είπε πως θα αξιολογηθούν τα στοιχεία από τους ειδικούς και αναλόγως θα εισηγηθούν τα επόμενα βήματα. «Είναι ακόμα Δευτέρα. Μέχρι την Παρασκευή έχουμε ακόμα μέρες», συμπλήρωσε.

Για το ενδεχόμενο να μπει νέος κωδικός στα μηνύματα για μετακινήσεις αποκλειστικά για το λιανεμπόριο, απάντησε πως «εφόσον μπορέσουμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο, αυτό θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια» ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αύξηση κρουσμάτων που να συνδέεται με την παρουσία πελατών στα καταστήματα.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και αν θα το αποδεχτούμε και για όσους θα έχουν κάνει το κινέζικο ή το ρωσικό εμβόλιο, είπε ότι αυτό το θέμα είναι πρόωρο.

«Ο πρωθυπουργός έχει πει και έχει αρχίσει η συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ και ήδη εξετάζονται οι τεχνικές προδιαγραφές ενός τέτοιου πιστοποιητικού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί καταρχάς για ιατρικούς λόγους και μετά θα ανοίξει η συζήτηση για περαιτέρω χρήση του. Για εμάς είναι ένα εργαλείο που θα ευνοήσει τις μετακινήσεις. Η Ελλάδα είναι τουριστική χώρα και θα μπορούσε να προχωρήσει σε συμφωνίες με χώρες που έχουν ήδη προχωρήσει στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού όπως το Ισραήλ και η Βρετανία. Θα το δούμε στην πορεία. Το θέμα είναι στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή», πρόσθεσε.

Ρωτήθηκε επίσης αν το πιστοποιητικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους λόγους πέρα από ταξίδια όπως για την είσοδο σε κάποιους χώρους. «Το πώς θα το χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό της κάθε χώρα είναι δικό της θέμα», απάντησε ενώ σημείωσε πως για ιατρικούς λόγους θα πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο καθενός και πως όσο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί θα υπάρχει και καλύτερη εικόνα για το πώς εξελίσσεται η πανδημία όπως στο Ισραήλ που παρατηρείται ήδη μείωση της μεταδοτικότητας.

Σε ό, τι αφορά τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία και αν επηρεάζονται από κινήσεις όπως αυτή με το Τσεσμέ, είπε πως αυτή η παράνομη navtex ήταν αχρείαστη ενέργεια που δεν βοηθά στην βελτίωση του κλίματος και πως η Ελλάδα προσβλέπει σε κινήσεις αποκλιμάκωσης. Πρόσθεσε δε ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ημερομηνίες για συνέχιση των διερευνητικών επαφών και αναμένει απάντηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ