Στήριξη στη Σοφία Μπεκατώρου από Συρεγγέλα – Χαρακόπουλο

Στήριξη στη Σοφία Μπεκατώρου από Συρεγγέλα – Χαρακόπουλο

Στήριξη στη χρυσή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, μετά τις δημόσιες καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση, έδωσε από το βήμα της Βουλής η Μαρία Συρεγγέλα.

«Σαφώς έχει θετικό αποτύπωμα. Πλέον, άρχισαν να μιλούν για αυτά τα θέματα που αφορούν κυρίως γυναίκες. Η Σοφία Μπεκατώρου, με το θάρρος που επέδειξε, άνοιξε την πόρτα της σιωπής.  Σαφώς και πρέπει να υπάρξει στήριξη των γυναικών με ειδικά προγράμματα», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική.

Στο θέμα είχε αναφερθεί, νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τις καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου, αλλά και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί σεξουαλικής κακοποίησης και λεκτικής βίας στον χώρο του αθλητισμού και της τέχνης, ως «σοβαρό, μείζον θέμα των ημερών».

«Αξίζει να συγχαρούμε την κ. Μπεκατώρου και όσους βρίσκουν το ψυχικό σθένος να μιλήσουν για το τραύμα αυτό. Αρμόδια να τα κρίνει, βεβαίως, είναι η Δικαιοσύνη. Η δημοσιοποίηση, όμως, τέτοιων περιστατικών μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της επιτροπής δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ