Στο Παρίσι σήμερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Στο Παρίσι σήμερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Κλεμάν Μπον και θα πραγματοποιήσει επαφές με μέλη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης και γερουσίας.

Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί από σήμερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Κλεμάν Μπον και επαφές με μέλη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης και της γαλλικής γερουσίας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατά σειρά συναντήσεις με αντιπροσωπείες ομάδων ελληνο-γαλλικής Φιλίας βουλής και γερουσίας, ενώ το απόγευμα στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του.

Στην ατζέντα των συνομιλιών, περιλαμβάνονται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση του Covid-19, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η κοινωνική διάσταση της ΕΕ, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές-εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, το Κυπριακό.

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη γαλλική εθνοσυνέλευση προκειμένου να έχει συνάντηση με την πρόεδρο της επιτροπής της βουλής για ευρωπαϊκά θέματα, Σαμπίν Τιγιέ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί ακόμη με την Τάρα Βάρμα, διευθύντρια της πανευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης ECFR (European Council on Foreign Relations).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ