Συνάντηση Γεωργιάδη – Τσαμασλή στη Νέα Μηχανιώνα

Συνάντηση Γεωργιάδη – Τσαμασλή στη Νέα Μηχανιώνα

Στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης που πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλή.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να γίνει η μαρίνα και το ναυπηγείο στην Νέα Μηχανιωνα. “Αμα πάρουμε υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία η χρηματοδότηση δεν θα είναι θέμα» και πως «στην Ελλάδα κολλάμε στις υπογραφές» τόνισε ο υπουργός.

Από την μεριά του ο κ. Τσαμασλής ενημέρωσε τον υπουργό πως αυτήν την στιγμή έχει κατατεθεί τεχνική μελέτη στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” για χρηματοδότησή της κατασκευής και τη λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και τουριστικού καταφυγίου (μαρίνα).

Οι προτάσεις του Γιώργου Τσαμασλή επί του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης

Ομόφωνα ψηφίστηκε το 2ο Θέμα στη 18η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Θερμαϊκού, που πραγματοποιήθηκε στις 25/11/2019. Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις του επί του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) Παραλιακού Μετώπου (ΠΜ) Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ).

Σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου η πρόταση για δημιουργία, κατασκευή και λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και τουριστικού καταφυγίου (μαρίνα) στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας. Έργα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Το ΕΧΣ ΠΜ ΠΣΘ υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχει ολοκληρωθεί η Α Φάση της Μελέτης του. Θα συνοδεύεται από Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και Γεωλογική Μελέτη Καταλληλόλητας. Η ΣΜΠΕ και το ΕΧΣ εγκρίνονται με Προεδρικό Διάταγμα.

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού, η πρόταση μας για την δημιουργία, κατασκευή, λειτουργία…

Geplaatst door ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ op Dinsdag 26 november 2019

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ