Συνάντηση Στ. Καλαφάτη με μαθητές, μέλη ομάδας που ίδρυσαν εικονική επιχείρηση καθαρισμού αποβλήτων

Συνάντηση Στ. Καλαφάτη με μαθητές, μέλη ομάδας που ίδρυσαν εικονική επιχείρηση καθαρισμού αποβλήτων

Με δύο μαθητές της Α’ Λυκείου, οι οποίοι ως μέλη 12μελούς ομάδας, που ίδρυσαν καινοτόμο εικονική επιχείρηση καθαρισμού αποβλήτων συναντήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Δημήτρης Καραβασίλης και ο Αντώνης Τσιόρβας επισκέφθηκαν τον κ. Καλαφάτη στο Διοικητήριο, (αφού πρώτα είχαν κάνει self test κορωνοϊού) και μίλησαν με αγάπη και πάθος γι αυτό που κατάφεραν.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλαφάτης σε ανάρτηση του στο Facebook, οι μαθητές δημιούργησαν μια εικονική επιχείρηση καθαρισμού αποβλήτων με ηλεκτροκροκίδωση -μια καινοτόμο μέθοδο επεξεργασίας αποβλήτων-, η οποία χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά. Με τηλεδιασκέψεις, μέσα στην πανδημία, ήρθαν σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες, βρήκαν τα κατάλληλα υλικά, σύγκριναν τιμές και δημιούργησαν και εταιρία με σημαντικές εγχώριες και ευρωπαϊκές προοπτικές!

Ο Δημήτρης Καραβασίλης και ο Αντώνης Τσιόρβας εξήγησαν στον υφυπουργό ότι η εταιρία αυτή μπορεί να βοηθήσει εταιρίες της Χαλκιδικής που παράγουν λάδι, ή συσκευάζουν ελιές.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο επιχειρείν, την πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την κοινωνική ευθύνη των εταιριών, όλα αυτά, δηλαδή, που η μαθητική εικονική εταιρία, υλοποιεί. “Η ιδέα τους εφαρμόστηκε χάρη σε ψηφιακές τεχνολογίες. Η ψηφιακή εξέλιξη είναι στόχος της κυβέρνησης και όπλο για την υλοποίησή της είναι, μεταξύ άλλων και το Ταμείο Ανάπτυξης”, σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

“Κρατάω τα λόγια της καθηγήτριάς τους Δρ. Άσπας Χασιώτη: “Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας έδωσε η πανδημία: Να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές των σχολείων”. Κρατώ, επίσης, την προτροπή των δύο παιδιών: Ο μετασχηματισμός του κράτους να μην πνιγεί στη γραφειοκρατία”, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Εξέφρασε την ελπίδα, “να συνεχίσουν τα παιδιά αυτά να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους για όλες τις επιλογές τους” “να πολεμούν για Δικαιοσύνη και Κοινωνική Συνοχή”, και πρόσθεσε πως “έτσι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top