Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Παπαστεργίου για την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης

Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Παπαστεργίου για την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης

Η βελτίωση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου. 

Επίσης συζητήθηκε η συνεργασία του υπουργείου με την ΚΕΔΕ για την προετοιμασία και την υλοποίηση της μεταρρύθμισης για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, η οποία διαχωρίσει αρμοδιότητες μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκηση και του κράτους, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την αυτοδιοίκηση με επιπλέον αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό. 

Είναι χαρακτηριστικό, πως στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το υπουργείο παρέχει στήριξη με μια έκτακτη επιχορήγηση ύψους 50 εκ. ευρώ στους δήμους και 10 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες. Πρόσθεσε δε, στις πρόσφατες ρυθμίσεις που αφορούν τα δάνεια των δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τη δυνατότητα να αξιοποιούν το προσωπικό τους από υπηρεσίες που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας, σε κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα όπως το “Βοήθεια στο σπίτι

“Από τη μια πρέπει να μείνουμε όρθιοι, ισχυροί και ζωντανοί από την κρίση της πανδημίας, αλλά στη συνέχεια πρέπει η οικονομία να είναι σε θέση να λειτουργήσει και τα έργα να πραγματοποιηθούν για το καλό των πολιτών. Είμαστε σε κοινή δράση και κοινή πορεία πως όλη αυτή η δραστηριότητα θα οργανωθεί” σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

“Η πανδημία βρίσκει την αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών ενωμένους, έτσι ώστε από κοινού να λύσουμε προβλήματα, τα οποία οι συνάδελφοι δήμαρχοι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν. Σε καμιά περίπτωση όμως η πανδημία δεν θα πάει πίσω τον υπόλοιπο αναπτυξιακό σχεδιασμό”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ