Συνάντηση του Νίκου Χαρδαλιά με τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας

Συνάντηση του Νίκου Χαρδαλιά με τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας

Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας Ντράγκομιρ Ζάκοφ είχε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα, ως σύμμαχος της Βουλγαρίας, θα συνεισφέρει στο βουλγαρικό συγκρότημα μάχης μια αντιαρματική διμοιρία.

Επιπροσθέτως, θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες έγκαιρης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ με ένα αεροσκάφος αερομεταφερόμενου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, το οποίο θα επιχειρήσει σε περιοχές του βουλγαρικού FIR», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όσον αφορά την Ουκρανία, τονίσθηκε ότι η ρωσική εισβολή υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης και εκφράστηκε η ακλόνητη δέσμευση των δύο χωρών για υποστήριξη της Ουκρανίας με κάθε δυνατό τρόπο.

Υπογραμμίσθηκε επίσης, ότι οι αναθεωρητικές ενέργειες αποτελούν μείζονα απειλή για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια και κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών αρχών, στις οποίες έχει βασιστεί η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας.

Επίσης συζητήθηκε η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου πρόσφατα αυξήθηκαν οι εντάσεις λόγω προκλήσεων και μονομερών ενεργειών κατά της Ελλάδος, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι οι δύο χώρες ήταν πρωτοπόροι στις πρωτοβουλίες περιφερειακής συνεργασίας και υποστηρίζουν σθεναρά την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρωπαϊκό μέλλον όλων των γειτονικών τους χωρών.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Παρόντες στην τελετή υποδοχής του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας ήταν ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς εκπροσώπησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στις συνομιλίες, καθώς ο κ. Παναγιωτόπουλος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, κατόπιν διενέργειας καθιερωμένου προληπτικού ελέγχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ε.Ε.: «Εξαιρετικής» ποιότητας το 90% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα το 2021

Τ. Γαϊτάνης: Σε κρίσιμα θέματα είναι καθήκον όλων να δείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα

Ξεκινούν οι εγγραφές στις κατασκηνώσεις για τα παιδιά του δήμου Λαγκαδά

«Nothing to Waste»: 35 τόνοι ανακυκλώσιμων στους 12 πρώτους μήνες του προγράμματος

Κορωνοϊός: 4.500 νέα κρούσματα – 9 θάνατοι – 111 διασωληνωμένοι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top