Συνεχίζεται η μείωση της ανεργίας

Συνεχίζεται η μείωση της ανεργίας

Στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο η ανεργία τον Αύγουστο περιορίστηκε στο 12,2% έναντι 13,7% τον Αύγουστο του 2021 & 17,4%, που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου. Και επισημαίνει: «Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.105.420 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 46.812 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021».

Πηγές υπογραμμίζουν ότι βασικός στόχος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και συνολικά της κυβέρνησης υπήρξε -και παραμένει- η μείωση της ανεργίας.

Τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Οικονόμου είναι στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat με βάση τα οποία η ανεργία τον Αύγουστο στη χώρα μας περιορίστηκε στο 12,2% έναντι 13,7% τον προηγούμενο Αύγουστο και 17,4%, τον Ιούλιο του 2019. Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.105.420 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 46.812 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 (+1,2%). Οι άνεργοι ανήλθαν σε 569.609 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 73.289 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 (-11,4%).

Οι πηγές υπογραμμίζουν πως η μείωση της ανεργίας είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου, μεταρρυθμίσεων, κινήτρων και προγραμμάτων για νέες προσλήψεις, που εφαρμόζεται με συνέπεια από την κυβέρνηση. Συνέβαλαν, μεταξύ άλλων:

-Οι χαμηλότεροι φόροι και οι χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων που ενθάρρυναν τις επενδύσεις.

-Η εφαρμογή σειράς προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι ρυθμοί των οποίων τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την περίοδο πριν το 2019. -Ο εργασιακός νόμος που ισορροπεί σωστά ανάμεσα στην στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων.

-Το γεγονός ότι δαπανήθηκαν πάνω από 10 δισ. για τη στήριξη εργαζομένων και ανέργων από τις συνέπειες της πανδημίας και άλλα 2,7 δισ. για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

-Το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» που -μετά την τροποποίησή του- προβλέπει επιδότηση 3.600 ευρώ στους εργαζόμενους και τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για κάθε νέα θέση εξαρτημένης εργασίας που δημιουργείται για νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία.

-Το πρόγραμμα των 150.000 νέων θέσεων εργασίας -τη θέσπιση του οποίου καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ- με το οποίο επιδοτείται από τον κρατικό Προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Cisco- Μποτίνης: Hybrid work και cyber security εκτίναξαν τις πωλήσεις

Καλλιεργεί κλίμα ο τουρκικός Τύπος: «Γεμάτα με αμερικανικά όπλα 23 ελληνικά νησιά» (VIDEO)

Φωτιά στο Δημαρχείο Σερβίων: «Μας είπαν ότι το πρόβλημα ήταν μικρό, αλλά το κτήριο ήταν παλιό» (VIDEO)

Νέες απειλές Μεντβέντεφ: Ο Ζελένσκι παρακαλά το ΝΑΤΟ να επισπεύσει 3ο παγκόσμιο πόλεμο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top