Θεοδωρικάκος: Είμαστε με τον αστυνομικό του καθήκοντος, όχι με τους επίορκους

Θεοδωρικάκος: Είμαστε με τον αστυνομικό του καθήκοντος, όχι με τους επίορκους

Δήλωση για το παράνομο κύκλωμα ελληνοποιήσεων έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων, ζήτησε η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Ο υπουργός αρχικά σημείωσε πως: «Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με ενημέρωσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τη συμμετοχή δυστυχώς επίορκων αστυνομικών. Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε αυτό το κρίσιμο υπουργείο ζήτησα διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς. Η αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια. Θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί».

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αστυνομικούς του καθήκοντος, που εργάζονται σκληρά και συνειδητά για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας. Και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών. Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς, που αποδεικνύονται επίορκοι. Ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Τέλος, τόνισε πως «μόνο έτσι, θα νιώσουν οι πολίτες ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ενάντια στο έγκλημα όπου και αν βρίσκεται αυτό, για το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Συλλήψεις αστυνομικών για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων (VIDEO)

Αττική: Προσαγωγές αστυνομικών για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top