Θέρμη – Γαλάτιστα: Το καλοκαίρι του 2022, σε κυκλοφορία ο αναβαθμισμένος δρόμος

Θέρμη – Γαλάτιστα: Το καλοκαίρι του 2022, σε κυκλοφορία ο αναβαθμισμένος δρόμος

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το 50% του οδικού έργου Θέρμη – Γαλάτιστα και το έργο θα δοθεί ολοκληρωμένο στην κυκλοφορία, οκτώ μήνες νωρίτερα από το συμβατικό χρόνο.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Σήμερα, όμως, 15 μήνες νωρίτερα, παραδόθηκε το τμήμα της νέας χάραξης, μήκους 5 χλμ, γλυτώνοντας τους οδηγούς από τις στροφές -καρμανιόλα. Η παράδοση του τμήματος έγινε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τόνισε ότι με την καλή συνεργασία μεταξύ ΥΠΟΜΕ, Εγνατίας Οδού ΑΕ και της αναδόχου ΙΝΤΡΑΚΑΤ παραδίδεται σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα ένα κρίσιμο για την οδική ασφάλεια τμήμα του έργου Θέρμη – Γαλάτιστα, το οποίο θα ενισχύσει επίσης των ανάπτυξη τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και του νομού Χαλκιδικής.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Π.Κ.Μ., ήδη έχει θέσει στο Υπουργείο την πρόταση, για την κατασκευή, σε επόμενη , Β’ φάση, ενός νέου δρόμου που θα συνδέει την Εσωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, με την ε.ο. Θέρμης – Γαλάτιστας. Ο δρόμος αυτός θα ξεκινάει από τον Κόμβο Κ11, δηλαδή στην περιοχή της Πυλαίας και θα καταλήγει στη Θέρμη. Σύμφωνα με αρχική εκτίμηση, για τον περίπου 20 χλμ. νέο δρόμο, θα απαιτηθεί επένδυση της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός, στη σημερινή εκδήλωση παράδοσης του συγκεκριμένου τμήματος, συνοδευόταν απο τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, τη Γ.Γραμματέα Υποδομών Μαρία- Έλλη Γεράρδη , παρουσία του  Υφυπουργού Εσωτερικών ( ΥΜΑΘ) κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, βουλευτών του νομού Θεσσαλονίκης, των δημάρχων Πολυγύρου και Θέρμης κ.κ. Παπαδόπουλου και Ζωγράφου, της διευθύντριας του των επικεφαλής της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ.κ. Κωνσταντόπουλου και Κουτσούκου, του αντιπροέδρου της αναδόχου ΙΝΤΡΑΚΑΤ κ. Δημήτρη Κούτρα και δ/νοντος συμβούλου κ. Πέτρου Σουρέτη.

Καραμανλής: Στη Μακεδονία η ανάπτυξη που της αξίζει

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το Υπουργείο, μεθοδικά, έχει προχωρήσει τα έργα που ήταν “κολλημένα” επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, -όπως το συγκεκριμένο που “περίμενε” να κατασκευαστεί από το 2013- ενώ παράλληλα κίνησε τις διαδικασίες για την εκτέλεσε νέων έργων, τονίζοντας  ότι η Θεσσαλονίκη, με τα έργα που γίνονται και προωθούνται, μπαίνει μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης , όπως και η Μακεδονία ολόκληρη, για να πάρουν το μερίδιο που δικαιούνται από την ανάπτυξη της χώρας αλλά και για να απολαμβάνουν οι πολίτες καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του αστικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, φυσικά και στο έργο του Μετρό, λέγοντας ότι παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις που συναντάει και οι οποίες συνεχίζονται με την κάλυψη της αντιπολίτευσης, το έργο θα παραδοθεί το 2023. Το έργο της βασικής γραμμής παραλήφθηκε εκτελεσμένο μόλις στο 40% και σήμερα έχει υλοποιηθεί το 80% του φυσικού αντικειμένου. Ο κ. Καραμανλής επίσης αναφέρθηκε στο “έργο- στολίδι” του Thessaloniki fly over, που σύντομα θα έχει ανάδοχο, στα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται, στα πολλά έργα για τη σχολική στέγη αλλά και την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής έκανε αναφορά στο πολύ σημαντικό σιδηροδρομικό έργο , στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Καβάλα- Τοξότες που  δημοπρατείται , αλλά και τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης- Έδεσσας που θα γίνει με ΣΔΙΤ και πληρωμές διαθεσιμότητας.

Καραγιάννης:Σε χρόνους ρεκόρ το Θέρμη Γαλάτιστα

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου Θέρμη- Γαλάτιστα και τους ταχύτατους χρόνους που υλοποιείται, σημειώνοντας ότι η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στο τέλος του 2020 με χρόνο παράδοσης το Μάρτιο του 2023 αλλά πως ήδη, οι εργασίες κατασκευής έχουν προχωρήσει πάρα πολύ, το έργο έχει κατασκευαστεί στο 50% του φυσικού αντικειμένου και ήδη ολοκληρώθηκαν και θα δοθούν στην κυκλοφορία τα 5 χλμ, της νέας χάραξης.

Το Θέρμη- Γαλάτιστα είναι έργο πνοής για την περιοχή και είναι κατόρθωμα το ότι, πριν αρχίσουν τα κρύα του χειμώνα, 15 μήνες νωρίτερα, παραδόθηκαν τα 5 χλμ. της νέας χάραξης.

Ως σήμερα ο εργολάβος, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, έχει τελειώσει τα τρία από τα τέσσερα τμήματα του έργου. Συγκεκριμένα το τμήμα της Νέας Ραιδεστού με υδραυλικές επεμβάσεις κυρίως και ασφαλιτικά. Στο δεύτερο τμήμα Λακιά – Βασιλικά που είναι 6 χλμ., έχει γίνει το 50% που αφορούσε τις υδραυλικές εργασίες και απομένει το υπόλοιπο 50% που είναι η οδοστρωσία και τα χωματουργικά. Το τρίτο τμήμα της νέας χάραξης 3,2 χλμ. έχει τελειώσει, ενώ μαζί με τα 1,8 χλμ της διαπλάτυνσης προς Γαλάτιστα, φθάνει στα 5 χλμ.. Ετσι, απομένει η κατασκευή σε μήκος επιπλέον 6 χλμ, από τα  συνολικα 12,5 χλμ. του Θέρμη -Γαλάτιστα.

Περισσότερα σε λίγο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φανταστικό χιονισμένο τοπίο στη Βασιλίτσα Γρεβενών – Ξεπέρασε τα 30 εκατοστά το χιόνι (ΦΩΤΟ)

Κικίλιας: Καταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας ο τουρισμός

ΑΠΘ: Αποτελέσματα προγράμματος για την καταπολέμηση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο

Θεοδωρικάκος: Εντός 48ωρου θα επιλυθεί το ζήτημα με τον Έλληνα αστυνομικό στην Τουρκία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top