Τι αναφέρει ο βουλευτής Χρ. Στεφανάδης για το γεύμα του Κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία

Τι αναφέρει ο βουλευτής Χρ. Στεφανάδης για το γεύμα του Κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία

Εξηγήσεις για όσα εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία έδωσε ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της περιοδείας του στα ακριτικά νησιά πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, που είναι ο τόπος καταγωγής του κ. Στεφανάδη. Ο βουλευτής αναφέρει ότι κάλεσε τον πρωθυπουργό στο σπίτι του για ένα «πρόχειρο» και «σύντομο» γεύμα. Ο κ. Στεφανάδης συνεχίζει τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια του γεύματος τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, όπως ο υπαίθριος χώρος, η χρήση μασκών και ο αριθμός ατόμων στο τραπέζι.

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι «λυπάται ειλικρινά» γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, με συγκέντρωση κόσμου που ήρθε για να δει από κοντά τον πρωθυπουργό, «δεν ήταν οι πρέπουσες» και αποτέλεσαν αφορμή για «παρεξηγήσεις» και ερμηνεύτηκε αρνητικά η «έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του βουλευτή:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ