Τηλεδιάσκεψη Δ. Μιχαηλίδου με τον Ισπανό ομόλογό της – Τι συζήτησαν

Τηλεδιάσκεψη Δ. Μιχαηλίδου με τον Ισπανό ομόλογό της – Τι συζήτησαν

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει ξεκινήσει σειρά τηλεδιασκέψεων με Ευρωπαίους ομολόγους της σχετικά με την κοινωνική διάσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προτάσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός συνομίλησε με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Dr. Rolf Schmachtenberg. Χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, η κ. Μιχαηλίδου συνομίλησε με τον Ισπανό υπουργό Ένταξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης, José Luis Escrivá Belmonte, για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής των δύο χωρών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης στην κοινωνία και κυρίως σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η υφυπουργός ανέλυσε στον ομόλογό της τους δύο άξονες της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει και σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:

Α. Κάθετα, στους τομείς της παιδικής προστασίας, της προστασίας ατόμων με αναπηρία, της αποϊδρυματοποίησης, της ένταξης και επανένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας και την κοινωνία, της κατάρτισης παιδιών όλων των ηλικιών, των ηλικιωμένων, των δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ).

Β. Οριζόντια, στην ψηφιοποίηση των πολιτικών, παροχών και υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης.

«Είχα μία ουσιαστική και εκτενή συζήτηση με τον Ισπανό υπουργό José Luis Escrivá Belmonte για την κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσουμε στην Ευρώπη, μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας, που έπληξαν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, μετά τη τηλεδιάσκεψη και σημείωσε: «Συμφωνήσαμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και μία ευκαιρία, για να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των κρατών μελών για τις κοινωνικές πολιτικές και την αποτελεσματικότητά τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συζητήσεις με τους Ευρωπαίους υπουργούς σχετικά με την κοινωνική διάσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και τις επιπτώσεις της πανδημίας στους πιο ευάλωτους θα συνεχιστούν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ