Το 4ο Balkan Forum, αφιερωμένο στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Το 4ο Balkan Forum, αφιερωμένο στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

O Ψηφιακός Μετασχηματισμός μέσα από Δικτυώσεις, Συνεργασίες και Συγκλίσεις στα Βαλκάνια, είναι το θέμα του 4ου Balkan Forum που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, 5/10 στη Θεσσαλονίκη, με διοργάνωση του Τομέα Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υφυπουργός Εσωτερικών/ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για τη χώρα μας, η οποία κατά την τελευταία τριετία κυριολεκτικώς πέτυχε μία επανάσταση στην ψηφιοποίηση του κράτους. 

“Αυτή την πρόοδο θέλουμε να τη μοιραστούμε με τους γειτονές μας ώστε όλοι μαζί-  τα διαφορετικά τεχνολογικά οικοσυστήματα των Βαλκανίων -να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και πιο οργανωμένα στην ψηφιακή εποχή”. “Ό,τι κερδίζουμε εμείς, θέλουμε να το κερδίσουν και οι γείτονες μας”, πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης, σημειώνοντας ότι μέσα από το φετινό Balkan Forum, θα επιδιωχθεί η μεταφορά της γνώσης των Ευρωπαϊκών πολιτικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, στις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες. 

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 30, υψηλού κύρους εξειδικευμένοι ομιλητές αλλά και διαμορφωτές πολιτικών , θα συμμετάσχουν  στο 4ο Balkan Forum (https://balkanforumthess.mathra.gr/el/). 

Οι τρεις ενότητες του Βalkan Forum

Το Forum, που θα είναι υβριδικό, αρθρώνεται σε τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες:  Στην Πρώτη Ενότητα που αφορά στον Ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρηματικών φορέων, στη Δεύτερη Ενότητα που αφορά στους δημόσιους και αυτοδιοικητικούς φορείς και, στην Τρίτη Ενότητα που αφορά στους Επιστημονικούς Φορείς. 

Αναλυτικότερα στις τρεις αυτές ενότητες αναφέρθηκαν οι συντονιστές του Balkan Forum κ.κ. Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος και Σπύρος Ιγνατιάδης, όπως και ο καθ. Άγις Παπαδόπουλος. Σημειωτέον ότι υπεύθυνος συντονισμού της Πρώτης Ενότητας είναι ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ δρ. Δημήτρης Τζοβάρας. 

Οι εργασίες του 4oυ Balkan Forum θα λάβουν χώρα στην αίθουσα “Αίμιλιο Ριάδης’ του συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ -Helexpo, με ώρα έναρξης 9:30 π.μ.

Χαιρετισμούς στους συνέδρους θα απευθύνουν, ο διοργανωτής Υφυπουργός κ. Καλαφάτης όπως επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, η Υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Σλοβενίας δρ. Εmilija Stojmenova Duh, η αρμόδια αναπληρώτρια  Υπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κ. Slavica Grkovska,  o Αναπλ. Υπουργός Τεχνολογίας της Βουλγαρίας κ. Blagovest Kirilov, o Yφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Γεώργιος Ζερβός και η Διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου. 

Το πρόγραμμα του 4ου Balkan Forum , εδώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top