Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για το Κυπριακό

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για το Κυπριακό

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, σχετικά με την σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ανάρτησή του, αναφέρθηκε στη σημερινή άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό, και με αφορμή αυτή τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα που έλυσε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, ένα διεθνές ζήτημα δεκαετιών, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η χώρα που πάλεψε για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το κύρος της σημαντικό» ενώ συμπλήρωσε «αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα». Καταλήγοντας ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνει ότι είναι «απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ