Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό με τον μοτοσυκλετιστή

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό με τον μοτοσυκλετιστή

Διέψευσε  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την καταγγελία πως ο αστυνομικός που συνεπλάκη με μοτοσυκλετιστή, συμμετείχε στη φρουρά κυβερνητικού στελέχους, ενώ αφήνει αιχμές για την αντιμετώπιση του περιστατικού από τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση.

Διαφορετική εκδοχή δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για το περιστατικό με τη συμπλοκή πολίτη με αστυνομικό, ο οποίος καταγγέλθηκε πως συμμετείχε στη συνοδεία υψηλά ιστάμενου προσώπου, το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό Μιχαλακοπούλου, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως τονίζει το υπουργείο σε ανακοίνωση του, το συγκεκριμένο επεισόδιο προέκυψε κατά την διάρκεια ελέγχου του πολίτη από αστυνομικούς. “Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί” αναφέρει, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τον ισχυρισμό ότι ο αστυνομικός συμμετείχε σε συνοδεία υψηλού προσώπου .

Παράλληλα επισημαίνεται ότι στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελέας, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν ενώ με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση.

Με την ανακοίνωση αυτή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά στον αρμόδιο Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούση ο οποίος, όπως αναφέρεται «υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό» και προσθέτει ότι «είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που  προφανώς “κατά σύμπτωση” περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του Ρουβίκωνα, ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.

Σε ότι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.

Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν.

Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top