Τουριστικός… “πόλεμος” Τζόνσον-ΕΕ: Δυσαρέσκεια για λίστες και πρόταση για καραντίνα

Τουριστικός… “πόλεμος” Τζόνσον-ΕΕ: Δυσαρέσκεια για λίστες και πρόταση για καραντίνα

Απάντηση στο Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που επιμένει να κρατά κλειστά τα σύνορα για όσους πολίτες της χώρας θέλουν να ταξιδέψουν, επικαλούμενος την πανδημία και στηριζόμενος σε ένα μάλλον αδιαφανές σύστημα καθορισμού των ζωνών σε πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες, είναι έτοιμη να δώσει η Ευρώπη.

Μέρκελ και Μακρόν με αφορμή την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα ζητούν από τις χώρες μέλη της ΕΕ να αναλάβουν κοινή δράση και να προχωρήσουν στην λήψη μέτρων, όπως για παράδειγμα η επιβολή καραντίνας στους Βρετανούς πολίτες που βγαίνουν από το νησί.

Οι σχέσεις ανάμεσα σε ΕΕ και Βρετανία δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο, αλλά η στάση του Μπόρις Τζόνσον μάλλον ρίχνει λάδι στην φωτιά παρά εκτονώνει την κατάσταση.

Χθες ανακοινώθηκε η αναθεώρηση της λίστας του συστήματος του «φωτεινού σηματοδότη», χωρίς να υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις. Μάλτα και Βαλεαρίδες Νήσοι οι κυριότερες εντάξεις στην πράσινη λίστα. Η Ελλάδα όπως ήταν αναμενόμενο παρέμεινε στην πορτοκαλί.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο της «πορτοκαλί» λίστας, σύμφωνα με σχέδια της κυβέρνησης που θα εξηγηθούν λεπτομερώς τον επόμενο μήνα.

Πηγή: skai.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top