Τσίπρας: Να προασπίσουμε τον αγώνα του ’40 στις νέες απειλές

Τσίπρας: Να προασπίσουμε τον αγώνα του ’40 στις νέες απειλές

Με μια ανάρτηση στα προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Η 28η Οκτωβρίου, 80 χρόνια μετά, εξακολουθεί να παραμένει ορόσημο στην ιστορία των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία» αναφέρει αρχικά και προσθέτει πως «το παλλαϊκό ΟΧΙ των Ελλήνων στο φασισμό του Μουσολίνι και στο ναζισμό του Χίτλερ, η συνέχεια του με το έπος της εθνικής αντίστασης, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις, μας κάνουν περήφανους για τις ρίζες μας. Και μας παροτρύνουν να θυμόμαστε και να τιμούμε τους νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες, και που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους, για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά».

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η ιστορία του τόπου δεν είχε μόνο αυτούς αλλά κι εκείνους που μήδισαν, πρόδωσαν την πατρίδα, εν ονόματι μιας κάλπικης εθνικοφροσύνης, έγιναν με το αζημίωτο συνεργάτες του κατακτητή και οπλίστηκαν απ’ αυτόν για να πολεμήσουν όσους αντιστέκονταν».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο λαός δεν πρέπει να ξεχνάει όχι για διχάζεται αλλά για να μην ξεχνά. «Να μη τα ξεχνάμε, όχι για να αναμοχλεύουμε τον διχασμό. Το αντίθετο: Για σφυρηλατήσουμε μια στέρεη λαϊκή και πατριωτική ενότητα. Γιατί σήμερα, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει νέους κινδύνους, και η εθνική μας κυριαρχία βρίσκεται υπό το κράτος νέων απειλών, το ΟΧΙ του ’40 αποτελεί κίνητρο μιας νέας πατριωτικής ενότητας, για να προασπίσουμε αυτά για τα οποία οι πατεράδες και οι παππούδες μας έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα. Την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ειρήνη» τόνισε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ