Τζέφρι Πάιατ: Πολλές δυνατότητες για ποδηλατικό τουρισμό στην Ελλάδα

Τζέφρι Πάιατ: Πολλές δυνατότητες για ποδηλατικό τουρισμό στην Ελλάδα

Μία από τις τελευταίες -πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας- δημόσιες εμφανίσεις του πραγματοποίησε χθες (28/4) ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ καθώς ολοκληρώθηκε και επίσημα η θητεία του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, βρίσκεται ήδη εν αναμονή της έγκρισης (από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας) του διορισμού του στην θέση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα σε θέματα ενέργειας.

Όμως, βρέθηκε -αφού είναι λάτρης της ποδηλασίας αλλά και της Ελλάδας- στο ΟΑΚΑ για την εκκίνηση του 2ου ΕΤΑΠ στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος άρχισε (Ηράκλειο) στις 27 του μήνα και θα ολοκληρωθεί την 1η Μαΐου (Ιωάννινα).

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο emea.gr επισήμανε πως η χώρα μας μπορεί να προσφέρει πολλά στο άθλημα και αυτό, με τη σειρά του, να συμβάλλει ώστε οι Έλληνες να διάγουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης, τόνισε τις δυνατότητες που υπάρχουν για ποδηλατικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, εξ αφορμής του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου, δήλωσε: «Θα πω πρώτα απ’ όλα πως είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δοθούν κίνητρα για την ποδηλασία στην Ελλάδα. Επίσης, πως υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες, σε οικονομικό επίπεδο, για τον ποδηλατικό τουρισμό. Αυτός είναι ένας τρόπος ν’ ανακαλύψει ο κόσμος το τι έχει να προσφέρει η Ελλάδα αναφορικά με την ποδηλασία. Αλλά και όλα τα εξαιρετικά προγράμματα που έχουν καταρτιστεί για να δημιουργηθεί ενθουσιασμός για την ποδηλασία και έναν υγιεινό τρόπο ζωής για τους Έλληνες πολίτες. Ευχαριστώ πολύ (σ.σ. στα ελληνικά)…».

Νωρίτερα, λίγο πριν την εκκίνηση του 2ου ΕΤΑΠ, ο Τζ. Πάιατ είχε πει: «Θα ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον κύριο Αυγενάκη, και σε όλους τους διοργανωτές που πραγματοποίησαν τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας. Ήταν εκπληκτικό το να βλέπει κανείς (προ)χθες στην Κρήτη την πρώτη φάση, στην οποία προβλήθηκαν οι ομορφιές του νησιού, καθώς και το εκπληκτικό τέλος στα Χανιά. Υπάρχει τόση πολύ ενέργεια, τόσος πολύς ενθουσιασμός, είναι τόσο καλό για τους ποδηλάτες. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που παρακολούθησα τον αγώνα μέχρι τα Χανιά. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους, ειδικά στους Αμερικανούς επαγγελματίες για τον αγώνα».

Αξίζει να τονιστεί ότι στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του -με ανάρτηση στο Twitter- είχε φωτογραφία ένα νησιώτικο εκκλησάκι και ένα ποδήλατο.

Το συνοδευτικό κείμενο, ανέφερε: «Θα μας λείψει το ελληνικό καλοκαίρι φέτος, αλλά αυτό με κάνει να απολαμβάνω πολύ περισσότερο το σήμερα. Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω ως πρεσβευτής των ΗΠΑ σε αυτή την αξιοσημείωτη γωνιά του κόσμου».

 

Πηγή: emea.gr 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top