Βορίδης: “Παράδειγμα καλών πρακτικών ο Ζέρβας”-Τι συζήτησαν (VIDEO)

Βορίδης: “Παράδειγμα καλών πρακτικών ο Ζέρβας”-Τι συζήτησαν (VIDEO)

Για θέματα της πόλης, απαλλοτριώσεις, χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και για την αξιολόγηση δημοτικών υπαλλήλων, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη σημερινή τους συνάντηση στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο υπουργός Εσωτερικών.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ο Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα ως “παράδειγμα καλών πρακτικών για την τοπική αυτοδιοίκηση” ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία και την αξιοποίησή τους, για τη βέλτιστη απόδοση τους εις όφελος των πολιτών.

“Απαιτεί πολύ σημαντική δουλειά, τόσο σε θεσμικό όσο και σε παραγωγικό επίπεδο και στενή συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, άλλων υπουργείων και των ΟΤΑ, ειδικά στον πρώτο βαθμό”, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι “είναι ένα πεδίο συνεργασίας, το οποίο πρέπει να κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά προκειμένου να έχουμε την μέγιστη δυνατή απόδοση. Το κάνουμε ήδη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

Όσον αφορά το θέμα του προσωπικού, ανέφερε ότι “πάντοτε είναι ζητήματα τα οποία μας απασχολούν και για την ευρύτερη φιλοδοξία που έχουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να φτιάξουμε ένα σύστημα μέγιστης αξιοποίησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν από πλευράς ανθρωπίνου δυναμικού”.

Σχετικά με τις απαλλοτριώσεις, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι “αν χρειάζεται θα το μελετήσουμε, αν χρειάζεται θα δούμε τι δυνατότητες ευελιξίας μπορούμε να δώσουμε ώστε να μην υπάρχουν δεσμεύσεις ποσών που δεν αξιοποιούνται παραγωγικά για τους ΟΤΑ και ταυτόχρονα, να διασφαλίζεται η αποπληρωμή εκεί που πρέπει να γίνει των υπό απαλλοτρίωση ακινήτων”, ζήτημα το οποία θα μελετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είπε.

Για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιούν οι δήμοι τις εκτάσεις, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να υπάρχουν οι επιβαρύνσεις των προϋπολογισμών στο βαθμό που υπάρχουν σήμερα. “Πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι και πιο άμεσοι για να αποδώσουμε χώρο στους δημότες”, είπε σχετικά με τις απαλλοτριώσεις, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως “η Θεσσαλονίκη ανοίγει τα φτερά της και πάει σε μια άλλη εποχή”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τραγούδι στο jukebox υποδέχθηκε ο Ζέρβας τον Βορίδη (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top