Αναθεώρηση Συντάγματος: Η ΝΔ απέρριψε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική στους ΟΤΑ

Αναθεώρηση Συντάγματος: Η ΝΔ απέρριψε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική στους ΟΤΑ
Βουλή   | 23/10/2019 | 22:10

Με τη ΝΔ να απορρίπτει τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές στο άρθρο 102 παρ. 2 του Συντάγματος προς την κατεύθυνση καθιέρωσης αναλογικού εκλογικού συστήματος για τις εκλογές στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκε στη Βουλή η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, επί της 7ης θεματικής ενότητας.

Στην ίδια πρόταση προβλέπεται επίσης, η θέσπιση τοπικών λαϊκών συνελεύσεων, δημοψηφισμάτων και λαϊκών πρωτοβουλιών και αναγνώρισης της δυνατότητας απονομής εκλογικού δικαιώματος σε αλλοδαπούς με μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα.

Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε αντίθετο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τροποποίηση του άρθρου 102 παρ. 2, ενώ θετικά εμφανίστηκαν ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Σημειώνεται ότι στη προτείνουσα Βουλή, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε υπερψηφιστεί από 168 βουλευτές.

Από τη ΝΔ απορρίφθηκαν επίσης και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προβλεφθεί στο Σύνταγμα ότι «νόμος ορίζει το σύστημα περιφερειακής οργάνωσης της κεντρικής διοίκησης και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιωτικών και ορεινών περιοχών». Η διάταξη αυτή είχε υπερψηφιστεί από τη προτείνουσα Βουλή με 168 ψήφους.

Επίσης, αρνητική ήταν η κυβερνητική πλειοψηφία να προβλεφθεί ρητά στο Σύνταγμα:

– η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της διοίκησης και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, η οποία είχε στηριχθεί από 165 βουλευτές.

– η προσαρμογή του διοικητικού μοντέλου στο περιβάλλον των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, με την εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων και την παροχή κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους. Η διάταξη αυτή έλαβε από τη προηγούμενη Βουλή 170 ψήφους.

Οι θέσεις της ΝΔ

Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, απορρίπτοντας τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές των ΟΤΑ, τόνισε ότι «με πληρότητα και ευρύτητα η συνταγματική ρύθμιση του άρθρου 102 οργανώνει δημοκρατικά τη λειτουργία των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 1975 (…) Η διάταξη του άρθρου 102 ορίζει ότι οι αρχές και τα όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκλέγονται με μυστική και καθολική ψηφοφορία. Τι σημασία έχει να πούμε ότι αυτή είναι άμεση; Σοβαρότερο όμως είναι, ότι πλέον έχει καταναλωθεί πολύς κοινοβουλευτικός λόγος και με αποτελεσματικό και καίριο τρόπο αναφορικά με το αν πρέπει από τον συνταγματικό νομοθέτη να καθιερώνεται και να προβλέπεται η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήδη ψήφισε τον πρώτο νόμο η κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στις 7ης Ιουλίου, ενόψει του αδιεξόδου στο οποίο είχαν οδηγηθεί όλοι οι δήμο», επεσήμανε ο κ. Τζαβάρας.

Ακόμη, ο κ. Τζαβάρας υποστήριξε ότι «η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για συνταγματοποίηση όλων των θεσμών της άμεσης δημοκρατίας που ήδη προβλέπονται από το νόμο, είναι άσκοπη θεσμικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της επιτροπής Αναθεώρησης και βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που χαρακτήρισε δύσκαμπτη και μη λειτουργική τη πρόταση για αναλογικό εκλογικό σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε ότι προσκρούει και στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Τόσο ο κ. Τζαβάρας, όσο και ο κ. Στυλιανίδης, αντέτειναν ότι στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό Σύνταγμα, είναι κατοχυρωμένη η υποχρεωτική οικονομική και κοινωνική μέριμνα του κράτους για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση

Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, επεσήμανε ότι, «η ΝΔ θεωρεί πως η τοπική αυτοδιοίκηση κατοχυρώνεται μέσα από το Σύνταγμα, κάτι όμως που στη πράξη, βλάπτει την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Η επιταγή του Συντάγματος και η προοδευτική ευρωπαϊκή προοπτική, δεν είναι απλά και μόνο να φτιάξουμε ένα ακόμα ισχυρό χέρι του κράτους στο τοπικό επίπεδο, αλλά να ενισχύσουμε την τοπική αυτοδιοικητική παρουσία των τοπικών κοινωνιών. Αυτό είναι μία μεγάλη διαφορά και είναι μία ευκαιρία, έστω με αυτές τις μικρές παρεμβάσεις, να την ενισχύσουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της συνταγματοποίησης «υποχρεωτικής μέριμνας του κράτους για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές που απαρτίζουν μια ξεχασμένη Ελλάδα».

«Η πρότασή μας εξειδικεύει την ενίσχυση της υφιστάμενης διάταξης του Συντάγματος για να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά. Αυτό σημαίνει κρατικές δομές. Δεν είναι βερμπαλιστική η πρόταση μας. Πρέπει να συνταγματοποιηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις για πολύ σημαντικά ζητήματα, ώστε να αποτυπώνονται στους θεσμούς οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμόζονται» τόνισε ο κ. Δρίτσας.

Η ελάσσων αντιπολίτευση

«Η πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 102 παράγραφος 2, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ περί τοπικών δημοψηφισμάτων, τοπικών συνελεύσεων, και απλής αναλογικής για την ανάδειξη της διοίκησης των ΟΤΑ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους», δήλωσε ο γενικός εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τη πλειοψηφία, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, να σκεφθούν τη πρόταση του κόμματός του να προβλεφθεί η νομοθετική πρωτοβουλία των ΟΤΑ, των περιφερειών και των δήμων για θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, επανέλαβε τη πρόταση του κόμματός του να υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση για την εξασφάλιση πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με χρηματοδότηση από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα, δήλωσε θετικός στη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος, αν και όπως είπε, δεν τρέφει αυταπάτες για τη βαθύτερη στόχευση των αστικών κυβερνήσεων.

Θετική εμφανίστηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ η ειδική εισηγήτρια του ΜεΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου, τονίζοντας ότι το κόμμα της υπερψηφίζει κάθε λογική και αποτελεσματική λύση που θεμελιώνει την έμπρακτη στήριξη του κράτους, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα.

«Η πολιτεία οφείλει να μεριμνά και να εφαρμόζει δράσεις που θα μειώσουν τα προβλήματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συμβάλουν στη κοινωνική συνοχή και θα ενισχύσουν οικονομικά και κοινωνικά τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Αδαμοπούλου.

«Η καθιέρωση αναλογικού συστήματος για τις εκλογές στους ΟΤΑ, προκρίνεται ως το καλύτερο εκλογικό σύστημα, ως το πιο άμεσο και αντιπροσωπευτικό», υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας.

Παράλληλα χαρακτήρισε θεμιτή τη θέσπιση τοπικών λαϊκών συνελεύσεων για δημοψηφίσματα, ωστόσο όπως είπε, θα πρέπει τα δημοψηφίσματα να είναι δεσμευτικά, τόσο σε ό,τι αφορά στην λαϊκή πρόταση για διεξαγωγή τους, όσο και σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17:2712/11

Χανιά: Έφεση κατά αθωωτικής απόφασης για ανθρωποκτονία Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1012/11

«Ημέρα συναδέλφου» από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

17:0512/11

Θεσσαλονίκη: Μέχρι 280 έτη κάθειρξης σε διακινητές μεταναστών Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

17:0112/11

Εικόνες καταστροφής στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Παιδεία

16:5512/11

Σεισμός τώρα στην Φλώρινα Ελλάδα ,Κοινωνία

16:3612/11

«Άδειαζαν» επιχειρήσεις και σπίτια στη Β. Ελλάδα Β.Ελλάδα

16:3112/11

Νέες άδειες λαϊκής έπειτα από 12 χρόνια! Επικαιρότητα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2212/11

Μαχαίρωσαν αλλοδαπό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

16:1912/11

Θεσσαλονίκη: Έσπασαν μοτοσυκλέτες στο ΑΠΘ Θεσσαλονίκη

16:1112/11

Βρέθηκε νεκρός άντρας στη λίμνη της Καστοριάς Ελλάδα ,Κοινωνία

16:0612/11

Eλληνο- σινική συνεργασία σε κλωστοϋφαντουργία και ένδυση Οικονομία

16:0612/11

Ταϊλάνδη: Πρώην αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί σε δικαστήριο -Τρεις νεκροί Διεθνή

16:0112/11

Λοβέρδος για ποινική δίωξη: Αμετανόητοι σκευωροί – Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήμ... Πολιτική

15:5612/11

Αegean: Δύο νέα δρομολόγια από Κύπρο Τουρισμός

15:5612/11

ΠΚΜ: Δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού για το διαβήτη Περιφέρειες

15:5112/11

Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 άξονες της κυβέρνησης για την ανακύκλωση Πολιτική

15:4612/11

Π. Ψωμιάδης: Διόδια έξω από κάθε λογική Δήμοι

15:4112/11

Σύνοδος Πρυτάνεων: «Η βία σε οποιαδήποτε μορφή δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμια» Κοινωνία ,Παιδεία

15:3612/11

Β. Μεϊμαράκης: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε η Ευρώπη να επιδρά θετικά στη ζωή των συμ... Διεθνή ,ΕΕ

15:3112/11

Κέρκυρα: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός θαμμένος σε χωράφι Ελλάδα ,Κοινωνία

15:2612/11

Υπ. Εργασίας: Ποσό 195 εκατ. ευρώ για την καταβολή του επιδόματος παιδιού Πολιτική

15:2612/11

Επίσημη πρώτη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στην ΠΕΔ Β.Ελλάδα ,Παραπολιτικά ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

15:2112/11

Φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας Ελλάδα ,Κοινωνία

15:1612/11

Α.Γεωργιάδης: Υπέρ του δημοσίου συμφέροντος η χθεσινή πολιτισμένη εικόνα στο Προεδρικό Πολιτική

15:1112/11

Αντιπαράθεση Κεραμέως – Φίλη για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ Βουλή ,Πολιτική

15:0712/11

Κτήμα Λαζαρίδη: Ομολογιακό δάνειο 10 εκατ. ευρώ Επιχειρήσεις

15:0412/11

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» Ελλάδα

14:5412/11

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics 2019» Επιχειρήσεις

14:5112/11

Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis Πολιτική

14:4712/11

Θεσσαλονίκη: Νεαρή προσπάθησε να πέσει στο κενό Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:4512/11

Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί στο Σέιχ Σου Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:3812/11

Ν. Δένδιας: Να διδαχθούμε από την ύπαρξη και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου Πολιτική

14:3012/11

Σ. Πέτσας: Τα πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές τους Πολιτική

14:2112/11

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια Ελλάδα

14:2112/11

Θεσσαλονίκη: Τίμησαν τους πεσόντες του Πυροσβεστικού Σώματος (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:2012/11

14 εκ. ευρώ στη μάχη με τα κουνούπια Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:1512/11

Ιερώνυμος: Η διάταξη για τη βλασφημία διαφυλάσσει το θρησκευτικό συναίσθημα Ελλάδα

14:0512/11

Επεισόδια στα δικαστήρια της Ευελπίδων – Απολογούνται μέλη της Επαναστατικής Αυτο... Ελλάδα

14:0012/11

Κ. Τσιάρας: Αποσύρεται η διάταξη για τη βλασφημία Πολιτική

13:5512/11

Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ του Δήμου Ν. Προποντίδας Δήμοι

13:4812/11

Θεσσαλονίκη: 5 συλλήψεις για ναρκωτικά Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3712/11

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

13:3112/11

Ηλικιωμένος εξαπατούσε ηλικιωμένους Ελλάδα ,Κοινωνία

13:2312/11

Lidl: Καμπάνα από τον ΕΦΕΤ για προϊόν Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5312/11

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κατέσχεσε 15 τόνους προϊόντων παρεμπορίου (ΦΩΤΟ-VIDEO) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:3712/11

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Απολογούνται οι συλληφθέντες Ελλάδα ,Κοινωνία

12:1412/11

Νέα τροπολογία Κικίλια για τιμές φαρμάκων Ελλάδα ,Πολιτική ,Υγεία

12:0612/11

ΜLS: Επικράτησε σε διαγωνισμό του υπ. Παιδείας της Κύπρου Επιχειρήσεις

11:5712/11

ΙΕΛΚΑ: Το δημογραφικό και οι δαπάνες των Ελλήνων στα s/m’s Οικονομία

11:5712/11

Κίνα: Ψέκασε με δεκάδες παιδιά με υδροξείδιο του νατρίου Διεθνή

11:4812/11

ASTRA Airlines: Δύο οι ενδιαφερόμενοι μνηστήρες Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

11:4012/11

Εργασίες από αύριο στην Παλαιά ΕΟ Θεσσαλονίκης-Κιλκίς Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

11:3212/11

Νέα Μουδανιά: Ιδρύεται Λαϊκό Πανεπιστήμιο Β.Ελλάδα ,Παιδεία

11:2312/11

Χιλιάδες παραβάσεις στο δρόμο την τελευταία εβδομάδα Ελλάδα ,Κοινωνία

11:1112/11

Η «Βικτώρια» θα μας «χτυπήσει» την πόρτα! Διάφορα ,Ελλάδα

11:0312/11

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Κινέζος Πρόεδρος Ελλάδα ,Πολιτική

10:5312/11

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για θέματα πολιτικής προστασίας με 38 δημάρχους Β.Ελλάδα ,Δήμοι

10:3712/11

Το απόγευμα η συνεδρίαση της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο Ελλάδα ,Πολιτική

10:2412/11

Συνάντηση Μητσοτάκη-Κικίλια Ελλάδα ,Πολιτική

10:1312/11

Πυλαία: 2,4 εκ. ευρώ για διευθέτηση ρέματος Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

10:0012/11

Κερατέα: Θανατηφόρο τροχαίο Ελλάδα ,Κοινωνία

09:4912/11

Βρούτσης: Διασφαλίζουμε τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας Ελλάδα ,Πολιτική

09:4012/11

Νέα Τένεδος: «Όχι» σε δομή φιλοξενίας προσφύγων Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3012/11

Χατζηδάκης: Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον Ελλάδα ,Ενέργεια ,Περιβάλλον

09:2012/11

Χονγκ Κονγκ: Δεύτερη μέρα έντονων διαδηλώσεων Διεθνή

09:1212/11

Περιστέρι: Μια ακόμη διάρρηξη με αυτοκίνητο Ελλάδα ,Κοινωνία

09:0212/11

Θερμή χειραψία Άδωνι-Αλέξη (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά

08:5212/11

Ρωσία: Βίντεο με τον καθηγητή που πετά την ερωμένη του Διεθνή

08:3412/11

Συνεχίζονται οι εργασίες στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας Β.Ελλάδα ,Περιφέρειες

08:2312/11

Αυστηρές ποινές σύμφωνα με το νέο ν/σ της Κυβέρνησης Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1212/11

Λωρίδα της Γάζας: Ρουκέτες προς το Ισραήλ Διεθνή

08:0012/11

Π. Θεοδωρικάκος στο GrTimes: Το πρώτο εξάμηνο του 2020 το νομοσχέδιο για την ενίσχυση τ... SamTimes ,Σημαντικά

07:5212/11

Συνταξιούχοι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4412/11

Αλλαγές στην κυκλοφορία λόγω Κινέζου Προέδρου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

07:3612/11

Μπαγκλαντές: 16 νεκροί από σύγκρουση τρένων Διεθνή

07:2812/11

Νέα αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια Ελλάδα ,Κοινωνία

07:2012/11

ΟΑΣΘ: Πάει για παράταση τριετίας η εκκαθάριση Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:0912/11

Μεταφορά μεταναστών-προσφύγων από Μυτιλήνη και Κω Ελλάδα ,Κοινωνία

07:0012/11

Ο καιρός για σήμερα Τρίτη Ελλάδα ,Κοινωνία

06:3012/11

Jonas Brothers: Βραβείο Διεθνής Καλλιτέχνης της Χρονιάς Διεθνή

06:0012/11

Έρευνα: Επαγγέλματα επιδεινώνουν την υγεία των γυναικών Υγεία

05:0012/11

Συνέδριο: Ανάληψη δράσεων στον τομέα του κρέατος Αγροτικά ,Ελλάδα

05:0012/11

Βουλγαρία: Αύξηση υιοθεσιών αδέσποτων ζώων Διεθνή

04:3012/11

Θεσσαλονίκη: Η σελίδα του Οργανισμού Τουρισμού και στα Ισπανικά Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

04:0012/11

Επετειακή εκδήλωση: 10 χρόνια «ΥΔΡΑΜΑ» Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

03:3012/11

Θεάτρο Αυλαία: «Α Dark Cabaret» με τη Ν.Λοτσάρη Πολιτισμός ,Χωρίς κατηγορία

03:0012/11

H διαχρονική γοητεία του ζιβάγκο Lifestyle

02:3012/11

Έτσι δεν θα κολλήσουμε γρίπη Υγεία

02:0012/11

Είναι σωστό να μαλώνω τον σκύλο για τα λάθη του; Διάφορα

01:3012/11

60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» απένειμε η Ο. Κεφαλογιάννη Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

01:0012/11

Θεσσαλονίκη: Τελετή Απότισης σε μέλη της Σχολής Επιστημών Υγείας Επιστήμη ,Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ