Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας στο ν/σ για τα εργασιακά

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας στο ν/σ για τα εργασιακά
Βουλή   | 23/10/2019 | 19:00

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής για διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά τα εργασιακά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ένσταση για το άρθρο 57 του νομοσχεδίου, με το οποίο τροποποιείται το καθεστώς προσφυγής σε διαιτησία.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει ένσταση για το άρθρο 57, για το άρθρο 53 παρ. 8, που αφορά τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή των συλλογικών ρυθμίσεων, για το άρθρο 55, που αφορά την υπερίσχυση των επιχειρησιακών ΣΣΕ έναντι κλαδικών σε επιχειρήσεις με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και για το άρθρο 56 παρ. 4 με τις εξαιρέσεις στην επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την ευρεία εξουσιοδότηση στον υπουργό Εργασίας.

Αναφορικά με το άρθρο 57 για την «Επίλυση των Συλλογικών Διαφορών με διαιτησία», και τα δύο κόμματα κατήγγειλαν ότι η ρύθμιση καθιστά ανέφικτη την προσφυγή στη διαιτησία για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να βάλει τους κανόνες»

«Το Σύνταγμα προβλέπει ότι με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις, και αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, και χαρακτήρισε απολύτως προφανές ότι ο συνταγματικός νομοθέτης επιτρέπει στον κοινό νομοθέτη να ορίσει τους κανόνες.

Έσπευσε, δε, να επισημάνει ότι η καθ΄ολοκληρίαν κατάργηση του ΟΜΕΔ, για την οποία μάλιστα το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι είναι αντισυνταγματική, έγινε με ΠΝΠ το 2012.

«Δεν ήσασταν υπουργοί στην κυβέρνηση το 2012, κύριοι του Κινήματος Αλλαγής; Δηλαδή, εσείς υπογράψετε την καθ΄ολοκληρίαν κατάργηση του ΟΜΕΔ ως συνταγματικά ορθή και τώρα σας ενοχλεί το έλασσον; Οι κανόνες δηλαδή;», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης και χαρακτήρισε άσκηση παραλογισμού την επιχειρηματολογία του Κινήματος Αλλαγής.

Η κριτική επεκτάθηκε σε ολόκληρο το κεφάλαιο του αναπτυξιακού για τα εργασιακά και έτσι ο υπουργός απάντησε στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Επί τέσσερα χρόνια τον ΙLO τον είχατε ανακηρύξει περίπου ως τον κάτοχο της παγκόσμιας σοφίας. Τώρα σας ενοχλεί που η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί τη σύσταση του ILO για τη διαιτησία; Και η υποκρισία πρέπει να έχει όρια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Μπούγας, ανέφερε ότι διευκολύνεται η ευρεία προσαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στις κρατούσες συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων, η επιβίωση των οποίων είναι δυσχερής. Με άλλα λόγια, είπε, διευρύνεται το πεδίο των επιλογών των κοινωνικών εταίρων, ώστε να διαμορφώνουν με ελεύθερες διαπραγματεύσεις τους ειδικούς όρους εργασίας και αμοιβής σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις που η οικονομική τους κατάσταση είναι αποδεδειγμένα ιδιαίτερα δυσχερής.

Ο κ. Μπούγας είπε ακόμη ότι οι διατάξεις είναι απολύτως σύμφωνες με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος. Αναφορικά με τη μονομερή διαιτησία, ο βουλευτής επισήμανε ότι, με βάση το Σύνταγμα, ο κοινός νομοθέτης έχει τη δυνατότητα να ορίσει περιοριστικούς κανόνες στη διαιτησία, η οποία είναι έσχατο μέσο επίλυσης διαφορών.

«Υπουργός εργοδοσίας»

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκριναν τις διατάξεις για τα εργασιακά αλλά και προσωπικά τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που τον αποκάλεσαν «υπουργό της εργοδοσίας που κάνει πράξη όσα με εμμονή ο ΣΕΒ ζητάει».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, είναι η πρώτη υπουργός στην ιστορία του κράτους, που θεσμοθέτησε ως νέο κοινωνικό φορέα τον ΣΒΒΕ, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Δεν τους έφτανε ο ΣΕΒ, δεν ήταν αρκετός ο ΣΕΒ για να μιλάει ως κοινωνικός φορέας με την κυβέρνηση, θέλανε και περισσότερους βιομηχάνους στη συζήτηση», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι φτηνό και ανάξιο απάντησης ότι ο υπουργός Εργασίας είναι υπουργός εργοδοσίας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, και υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά έχουν γίνει δεκτές από την πλατιά πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εκτός από τα οργανωμένα συμφέροντα κάποιων συνδικαλιστών.

«Εμείς βλέπουμε ήδη αποτελέσματα και τα βλέπει ο ελληνικός λαός από τα αποτελέσματα εφαρμογής του αναπτυξιακού νομοσχεδίου», είπε ο κ. Λιβανός, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μοναδικό στόχο έχει να μην αφήσει την κυβέρνηση να φέρει την ανάπτυξη και να πάει τη χώρα μπροστά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας ότι παρακάμπτει απόφαση του ΣτΕ για να υπηρετήσει με τον πιο ποταπό τρόπο τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

«Κανονικά, ο κ. Βρούτσης δεν θα έπρεπε να λέγεται υπουργός Εργασίας. Θα έπρεπε να λέγεται υπουργός εργοδοσίας, κάνει το χατίρι του ΣΕΒ, ο οποίος με απόλυτη επιμονή, εδώ και χρόνια, επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων να προσφεύγουν μονομερώς σε διαιτησία, όταν δεν μπορεί να υπογραφεί ΣΣΕ», είπε.

«Έρχονται μειώσεις μισθών»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο κατέθεσε μια σειρά διατάξεων που χτυπούν στον πυρήνα τους τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χτυπούν τις δύο βασικές αρχές, την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης και την αρχή της επεκτασιμότητας, με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και το δεύτερο μνημόνιο, δηλαδή με χειρουργικά πλήγματα στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και στη διαιτησία.

«Είναι προφανές ότι εδώ δημιουργείται ένας μηχανισμός συμπίεσης μισθών και εργατικών δικαιωμάτων», είπε η Έφη Αχτσιόγλου και τόνισε ότι «δεν χρειάζεται η εμπειρία του 2012, όταν, δηλαδή, υπήρξε έκρηξη επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων που στην πλειονότητά τους προέβλεπαν μειώσεις μισθών, δεν χρειάζεται η εμπειρία εκείνου του κοινωνικού ολέθρου», γιατί «το ίδιο το κείμενο της ΤτΕ, το οποίο η κυβέρνηση επικαλείται ως τη μόνη επιστημονική βάση για αυτά που εισηγείται σήμερα, λέει σαφέστατα ότι θα έχουμε ένα μηχανισμό που θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το άρθρο 57 δεν βλέπει με τη δέουσα προσοχή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και δεν λαμβάνει υπόψη της ούτε τις επισημάνσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το πως μπορεί να ερμηνευτεί αυτή η διάταξη.

Για τις άλλες διατάξεις που αφορούν τα εργασιακά, και για τις οποίες το Κίνημα Αλλαγής πρόβαλε αντιρρήσεις αντισυνταγματικότητας, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι δεν καθορίζονται ειδικότερα κριτήρια για το πότε απωθείται μια συλλογική σύμβαση, εξαιτίας των δυσχερών οικονομικών όρων στους οποίους έχει περιέλθει μια επιχείρηση.

«Αν δεν έχουμε τυποποιημένες διαδικασίες, για παράδειγμα, προπτωχευτικές, ο εκάστοτε υπουργός θα ρυθμίζει κατά βούληση πότε προκύπτει πρόβλημα οικονομικής δυσχέρειας που επιβάλλει την απόκλιση από την πορεία των συλλογικών διαπραγματεύσεων», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, που αναρωτήθηκε πότε εφαρμόστηκαν αποφάσεις του ΣτΕ, όταν αυτές ήταν αντίθετες με επιλογές της ΕΕ.

Διατύπωσε, δε, τη θέση ότι, καθώς το ΣτΕ δεν είναι συνταγματικό δικαστήριο, δεν αποφασίζει για να αποφασίζει η Βουλή.

«Γνωμοδοτική είναι η εισήγησή του και την ερμηνεύει ο καθένας, όπως θέλει», είπε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ψηφοθηρία και την κυβέρνηση για εξυπηρετήσεις.

«Αντισυνταγματικές είναι όλες οι διατάξεις που αφορούν τους εργαζόμενους», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, και, απευθυνόμενος στα άλλα κόμματα και την κυβέρνηση, πρόσθεσε: «Λέτε για ελεύθερες διαπραγματεύσεις όλοι. Δεν ντρέπεστε λίγο; Ποιες ελεύθερες διαπραγματεύσεις, ποιος καθορίζει τον κατώτατο μισθό στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας; Το υπουργείο. Τώρα καταργείτε την αυτονομία των συνδικάτων, με τα μητρώα και όλα αυτά τα σχέδια. Αυτό είναι συνταγματικό;».

Δήλωσε, δε, ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, αλλά με διαφορετικό σκεπτικό από το σκεπτικό εκείνων που τις εισηγούνται.

Όλα τα άρθρα είναι προδήλως και απολύτως αντισυνταγματικά και προσβάλλουν τον πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17:5015/11

Αναθεώρηση του Συντάγματος: Τη Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση Βουλή

17:4015/11

Χατζηδάκης: Η ΛΑΡΚΟ πάσχει ποικιλοτρόπως Ενέργεια

17:3615/11

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 36 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους Πολιτική

17:3015/11

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε κλοπές σε αγροτικές περιοχές Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2215/11

«Θέμα σεβασμού και πολιτισμού η εφαρμογή του αντικαπνιστικού» Ειδήσεις ,Οικονομία

17:2015/11

Νεκρή βρέθηκε η τραγουδίστρια Ρένα Πάντα Ελλάδα

17:1515/11

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας Ελλάδα

17:1215/11

Αττική: 87 συλλήψεις σε «καζίνο» Ελλάδα ,Κοινωνία

17:0515/11

Β. Κικίλιας: Καταρρίπτεται το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί προσλήψεων στην Υγεία Πολιτική ,Υγεία

16:5815/11

Η «βόμβα» του δημογραφικού Άρθρα

16:5415/11

Διάκριση της Ελλάδας ως προορισμού οικογενειακών διακοπών Ελλάδα

16:4515/11

Πέλλα – Σκύλος επιτέθηκε σε 11χρονη σε στάδιο Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

16:3415/11

Βενετία: Έκλεισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου εξαιτίας νέας πλημμύρας Διεθνή

16:2515/11

Στο – 0,3% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Οκτώβριο ΕΕ ,Ελλάδα

16:2015/11

Ηλεία: Συνελήφθη για επίθεση σε διερμηνέα δομής προσφύγων Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1615/11

Χανιά: Κινητοποιήσεις φοιτητών για την επέτειο του Πολυτεχνείου Ελλάδα

16:0815/11

Κ. Χατζηδάκης για ΧΥΤΑ Φυλής: Πληρώνουμε το κόστος του λαϊκισμού Ελλάδα ,Περιβάλλον

15:5815/11

Π. Παυλόπουλος: Θα υπερασπιζόμαστε τα Δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην... Ελλάδα

15:4415/11

Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

15:3715/11

Κρήτη – Μαθητής έπεσε από μπαλκόνι σχολείου -Είχε κλειδωθεί στην τάξη! Ελλάδα ,Κοινωνία

15:2315/11

Ποιες σχολές αποφάσισαν καταλήψεις ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου Κοινωνία ,Παιδεία

15:2215/11

Άτοκα δάνεια για τoυς «χαμένους» της Thomas Cook Οικονομία ,Σημαντικά

15:1315/11

Κ. Μάλαμα: Ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας από την κατάρρευση της Thomas Cook Πολιτική

15:0915/11

Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστραφεί στους οινοπαραγωγούς, ο προπληρωμένος ειδικός φόρος κατανά... Πολιτική

14:5815/11

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Αναστολή 48ωρης απεργίας Ελλάδα ,Κοινωνία

14:5215/11

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Δήμαρχο Δέλτα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

14:4815/11

Καράογλου: Μοχλός ανάπτυξης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις Επιχειρήσεις ,Οικονομία ,Σημαντικά

14:4615/11

Φωτιά σε σπίτι στην Κυψέλη – Τρεις τραυματίες (VIDEO-ΦΩΤΟ) Ελλάδα

14:4115/11

Φρουζής: Η Τουλουπάκη μου είπε να μιλήσω για τους 10 πολιτικούς Ελλάδα

14:3215/11

Ξεκινούν τα έργα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Επιχείρησης «ΜΑΤΙ ΞΑΝΑΖΩ» Ελλάδα

14:2215/11

Σ.Πέτσας για Financial Times: Έχουμε στείλει απαντητική επιστολή, περιμένουμε δημοσίευσ... Πολιτική

14:1115/11

Ιπποκράτειο: «Καθαροί» οι γιατροί αιμορροφιλικών για υπερσυνταγογράφηση Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:0515/11

Βενιζέλος: «Αναχρονιστική» η συνταγματική αναθεώρηση Βουλή ,Διεθνή ,Πολιτική

14:0115/11

Διαμαρτυρία μελών των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:5015/11

Σέρρες: Ελεύθεροι πατέρας-γιος για την επίθεση που δέχθηκε 9χρονος από σκυλιά Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4215/11

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου Βουλή ,Πολιτική

13:3115/11

Έκκληση Κ. Μπακογιάννη για σεβασμό στην πόλη της Αθήνας ενόψει Πολυτεχνείου Δήμοι

13:2015/11

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Δράσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκη

13:0815/11

Οταν η ντοπαρισμένη Ισπανία έριχνε… 12 γκολ Αθλητισμός

13:0115/11

Πτήση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο Ελλάδα

12:5415/11

Κ. Μητσοτάκης: Όταν ανοίγουν κλειστά εργοστάσια είναι σημάδι επαναβιομηχάνισης της χώρας Θέματα GR Times ,Πολιτική

12:3815/11

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις 17 Νοεμβρίου Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:2915/11

Χατζηδάκης: Η ΛΑΡΚΟ είναι εκτός ελέγχου! Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

12:2015/11

Thess INTEC: Στο 1,5 δισ. η επένδυση σε βάθος 20ετίας Θεσσαλονίκη ,Οικονομία ,Σημαντικά

12:1315/11

Δ.Θεσσαλονίκης: Άσκηση ετοιμότητας εν όψει χειμώνα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:0715/11

Μητσοτάκης-Μέρκελ: Τηλεφώνημα με κλειστές τις πόρτες ΕΕ ,Ελλάδα ,Πολιτική

11:4815/11

Εργασίες σε Διαβατά, Ωραιόκαστρο και Σταυρούπολη Β.Ελλάδα ,Περιφέρειες

11:3315/11

Κινητοποιήσεις από σπουδαστές στα δημόσια ΙΕΚ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:1815/11

Euro 2020: Η Ελλάδα και η βροχή των γκολ! Αθλητισμός

11:1015/11

Καραμανλής: Aμερικανικό consortium για το Αλεξανδρούπολη – Μαύρη Θάλασσα Θέματα GR Times ,Οικονομία ,Πολιτική

11:0215/11

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο από την Βουλή των Ελλήνων Ελλάδα ,Πολιτική

10:5615/11

Πατούλης: 4 νέοι αντιπεριφερειάρχες στο επιτελείο του Ελλάδα ,Περιφέρειες

10:4715/11

Αχαΐα: Μετανάστες αρνήθηκαν να μείνουν σε μοναστήρι Ελλάδα ,Κοινωνία

10:3715/11

Διακοπή νερού στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:2515/11

Νομική μορφή για την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

10:0415/11

Δράμα: Εξαπάτησε ηλικιωμένο με τα αναδρομικά του Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5615/11

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η ημερίδα των αστυνομικών «No Plastic Area» Θεσσαλονίκη ,Περιβάλλον

09:4715/11

Σέρρες: Καταγγελία δανειολήπτη για τράπεζα Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3815/11

Απίθανος Αντετοκούνμπο – Έφτασε λίγο πριν το 40αρι! Αθλητισμός ,Διεθνή

09:2915/11

ΟΑΣΑ: Χιλιάδες πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή Ελλάδα ,Κοινωνία

09:2015/11

ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης: Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Διάφορα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1215/11

Αγγελοπούλου: Σημαντικότερο το 2021 από το 2004 Ελλάδα ,Πολιτισμός

08:5715/11

Ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Βολιβία Διεθνή

08:4515/11

Περιστέρι: Έκρηξη σε ΑΤΜ Ελλάδα ,Κοινωνία

08:3415/11

Μάνδρα Αττικής: 2 χρόνια από τις φονικές πλημμύρες Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1615/11

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ κύκλωμα φοροδιαφυγής Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

08:0815/11

Χιλή: Δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος Διεθνή

08:0015/11

Θεσσαλονίκη: Από Νοέμβριο…Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4915/11

Θεσσαλονίκη: Πορείες σήμερα από Κύπριους φοιτητές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4015/11

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3215/11

Στην Ημαθία ο Πρωθυπουργός Β.Ελλάδα ,Πολιτική

07:2415/11

Τροχαίο για τον Άγγελο Αναστασιάδη (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

07:1315/11

Στον Πειραιά μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά Ελλάδα ,Κοινωνία

06:3015/11

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

06:0015/11

Θεσσαλονίκη: Συνέδριο του «Εν Έργω» – 3η Πράξη Δημοκρατίας Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

05:3015/11

Το ετήσιο Tax Forum στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

05:0015/11

Τι προσφέρει το καρότο στην υγεία μας Υγεία

04:3015/11

Ο Μύλος Ξωτικών στα Τρίκαλα για 9η χρονιά! Δήμοι ,Ελλάδα ,Πολιτισμός

04:0015/11

H κομμένη σκηνή του Joker και ο λόγος που δεν προβλήθηκε Διεθνή

03:3015/11

Ζωικό βασίλειο: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες Επιστήμη

03:0015/11

Γιατί φερόμαστε πιο άσχημα στους δικούς μας ανθρώπους; Διάφορα

02:3015/11

Ξέρετε πόσα κουταλάκια ζάχαρη καταναλώνετε την ημέρα; Υγεία

02:0015/11

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» σε Λάκκωμα και Μουδανιά Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

01:3015/11

Πρόγραμμα ταινιών σε αίθουσες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

01:0015/11

Έναρξη Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Βριλησσίων Δήμοι ,Ελλάδα ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ