Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε χθες να επανεμφανιστεί στο δημόσιο λόγο με την υπόθεση των επισυνδέσεων στις οποίες έχει εναποθέσει τις ελπίδες του εν όψει των επικείμενων εκλογών, επειδή δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον της χώρας » ανέφερε η κυρία Μενδώνη και πρόσθεσε: «Ευτυχώς εις τα Αθήνας υπάρχει αυτός ο Πρωθυπουργός που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι αυτή η Κυβέρνηση, που έχουν να επιδείξουν έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα, με θετικό αποτύπωμα σε όλες τις ασκούμενες δημόσιες πολιτικές ανά την Επικράτεια και όχι μόνος εις τα Αθήνας».
Η υπουργός Πολιτισμού κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «εργαλειοποιεί την ΑΔΑΕ, όπως επί των ημερών του εργαλειοποίησε την πολιτιστική κληρονομιά για να σταματήσει τις επενδύσεις και τα κοινωφελή έργα αδιαφορώντας για τις θέσεις εργασίας και φρενάροντας την ανάπτυξη του τόπου και της κοινωνίας».
Τοξικός ο δημόσιος λόγος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε η υπουργός, «αποδεικνύει ότι μένει πιστός στο 2012, το 2013, το 2014 και επιμένει ο δημόσιος λόγος του να είναι τοξικός και άκρως υβριστικός». Ξεχνά ότι «διακυβέρνησε πέντε ολόκληρα χρόνια, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, κυβέρνησαν και κρίθηκαν. Εμείς, όμως δεν το ξεχάσαμε»
Η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε η Λίνα Μενδώνη, έχει μάθει να λειτουργεί θεσμικά, να παράγει έργο, να επιδιώκει την σύγκριση στην βάση πεπραγμένων στο πλαίσιο αξιών που πρεσβεύει το Σύνταγμα και η νομοθεσία μας και οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση.
Ανέφερε ότι όπως είπε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κρήτη «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την σύγκρουση, επειδή η Κυβέρνηση επιλέγει την σύγκριση».
Η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε, επίσης, στις δημόσιες πολιτικές για τον πολιτισμό, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας που αναπτύχθηκαν αυτά τα χρόνια επί κυβέρνησης ΝΔ.
Απτά αποτελέσματα
«Οι δράσεις και έργα μας, παράγουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στην πολιτιστική επιχειρηματικότητα, στην περιφερειακή και εθνική οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε η υπουργός και πρόσθεσε ότι «επιδίωξή μας είναι η ανάδειξη της αναπτυξιακής διάστασης του πολιτισμού. Η ενίσχυση της υπεραξίας του σε διεθνές επίπεδο».
Η πρόκληση για μας, τόνισε η κυρία Μενδώνη «ήταν και παραμένει η μεταστροφή της πολιτιστικής διαχείρισης από την κληροδοτηθείσα στατιστική προσέγγιση των χρόνων διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην αναπτυξιακή και δυναμική προσέγγιση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
(Φωτογραφία αρχείου)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκέρτσος: Ανεξάρτητη αρχή δεν σημαίνει ανεξέλεγκτη αρχή
Στις φλόγες δύο αυτοκίνητα έξω από οικισμό Ρομά
Κρίσεις Αστυνομικών Διευθυντών της ΕΛ.ΑΣ 2023: Ποιοι προήχθησαν και ποιοι αποστρατεύτηκαν
Ληστεία σε ψιλικατζίδικο με απειλή μαχαιριού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)