Σήμερα η απάντηση του Κ. Τασούλα στην επιστολή Τσίπρα

Σήμερα η απάντηση του Κ. Τασούλα στην επιστολή Τσίπρα

Απάντηση στην επιστολή που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, για την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, αναμένεται να δώσει σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Το ζήτημα έχει νομική και πολιτική διάσταση, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δεν έχει θέσει σε αμφισβήτηση την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, η Ειδική Επιτροπή έχει “στα χέρια της” γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του 2010 που τάσσεται υπέρ της εξαίρεσης, από εξεταστική επιτροπή (σ.σ. ήταν η εξεταστική για το Βατοπέδι), βουλευτών που έχουν καταθέσει ξανά για την ίδια υπόθεση ή που πρόκειται να καταθέσουν. Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος έχουν προταθεί ως μάρτυρες προκειμένου να εξετασθούν από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Ανοιχτό παραμένει έαν τελικά ο πρόεδρος της Βουλής θα προτείνει μία ενδιάμεση λύση για την απεμπλοκή της κατάστασης.

Ως προς τις δηλώσεις των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου ότι δεν θα συμμορφωθούν με την απόφαση εξαίρεσής τους και θα παραμείνουν στην Επιτροπή, και ότι θα είναι πρωτοφανές εάν γίνει χρήση του άρθρου 160Α του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή αν ληφθούν μέτρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, στα αρχεία των ειδικών επιτροπών υπάρχει έγγραφο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωάννη Παρασκευόπουλου, το 2017, δηλαδή όταν ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου, με το οποίο αναγνωρίζει ότι μπορεί να ενεργοποιούνται οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για διατάραξη της κανονικότητας της Επιτροπής.

Εξάλλου, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Θανάσης Πλεύρης υπογραμμίζει ότι εάν η Επιτροπή ζήσει καταστάσεις αντικοινοβουλευτικές “υπεύθυνοι δεν θα είναι ο κ. Πολάκης και ο κ. Τζανακόπουλος αλλά ο Τσίπρας που θα έχει δώσει την εντολή”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ