Βιλιάρδος: Προϋπολογισμός των μνημονίων και για το 2020

Βιλιάρδος: Προϋπολογισμός των μνημονίων και για το 2020

«Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2020 δεν έχει κανένα πολιτικό όραμα, κανέναν οικονομικό σχεδιασμό, αλλά αποτελεί μόνο ένα διαχειριστικό εργαλείο για τον έλεγχο των εισπράξεων». Αυτό υπογράμμισε ο γενικός εισηγητής της “Ελληνικής Λύσης” Βασίλης Βιλιάρδος, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «συνεχίζει να τηρεί τις προτεραιότητες των μνημονίων σε ότι αφορά τη συρρίκνωση της χώρας και την υποταγή της στη Γερμανία».

Ο κ. Βιλιάρδος, την ομιλία του οποίου παρακολούθησε και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε λόγο για απουσία μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ υποστήριξε ότι αντί για φορολογικές μειώσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, στον προϋπολογισμό, προβλέπονται αυξήσεις σε έμμεσους φόρους και τόνισε ότι «αν δεν μειωθούν δραστικά οι φόροι, η Ελλάδα θα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο».

Ακόμα, χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι το δημόσιο θα εισπράξει από τις ιδιωτικοποιήσεις το ποσό των 2,44 δισ. ευρώ και την κατηγόρησε ότι αποσιωπά το γεγονός ότι αυτές θα δρομολογηθούν από «το ΤΑΙΠΕΔ που είναι σύνδικος πτώχευσης των δανειστών και έχει εντολή να ξεπουλήσει αυτά που του έχει μεταβιβάσει η χώρα».

«Ο παρών προϋπολογισμός δεν έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση, βασίζεται σε ευχολόγια περί αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, ενώ δεν είναι αρκετές οι προσπάθειες που γίνονται για την υποστήριξη της κοινωνίας μέσω επιδομάτων. Εύλογα λοιπόν θα τον καταψηφίσουμε γιατί δεν δίνει καμία προοπτική στη χώρα», κατέληξε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ