Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια και νησιωτική πολιτική»

Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια και νησιωτική πολιτική»
Βουλή   | 27/01/2021 | 23:26

«Ρηξικέλευθο νομοσχέδιο και τομή που ανοίγει δρόμους και διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους νησιώτες της πατρίδας μας» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης το σχέδιο νόμου για την ολοκληρωμένη θαλάσσια και νησιωτική πολιτική. Συμβάλει, όπως είπε, στην νησιωτικότητα, δίνει κατευθύνσεις και διαμορφώνει ένα ενιαίο στρατηγικό πλαίσιο και περιβάλλον.

Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λέει «ένα καθολικό ‘όχι’ και πάλι» και αναρωτήθηκε εάν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι από την παρούσα κατάσταση ή εάν θεωρούν πως έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες μας.

Αρνείστε, είπε ο κ. Βρούτσης, ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά βάζει σε ράγες έναν κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δαιμονοποιείτε οτιδήποτε ιδιωτικό, όταν, παρά τα όσα λέγατε το 2015, δεν φέρετε – και ευτυχώς – την κρατική ακτοπλοΐα, ενώ μεταβιβάσατε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία της χώρας και τα λιμάνια στο Υπερταμείο. Ο υπουργός υπενθύμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ το 2008 έβαλε τη νησιωτική πολιτική στο Σύνταγμα της χώρας. Ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν έβαλε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ, έθεσε ως κυρίαρχο ζήτημα τον μειωμένο ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που δεν ψήφισε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα ακριτικά νησιά. Υπογράμμισε πως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της νησιωτικότητας «δεν είναι μια απλή τυπική διαδικασία, αλλά είναι και εθνικό ζήτημα» και κάλεσε όλα τα κόμματα «να στηρίξουν το νομοσχέδιο και να μην επιδίδονται σε μια καταγγελτική ρητορεία λέγοντας ‘όχι’ σε όλα».

Κριτική σε υψηλούς τόνους άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο «στήνει ένα γραφείο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων». Χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ως «ασαφές και γενικόλογο» ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ότι για τη νησιωτική πολιτική «βρήκε λευκό χαρτί από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» αντιτείνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στη ΝΔ «ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο με μεταρρυθμιστικές τομές για τη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας». Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι «καλός», είπε, όμως «δεν αποτελεί ένα σχέδιο εγρήγορσης αλλά ευχολογίων με γενικές ιδέες». Χρειάζονται, τόνισε, άμεσες πολιτικές λύσεις που θα επιλύουν τα προβλήματα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως εθνικός σχεδιασμός για τα νησιά. Το νομοσχέδιο δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας». Αυτό που κάνετε, είπε, είναι να δημιουργήσετε «ένα γραφείο εξυπηρέτησης πελατών και συγκεκριμένων συμφερόντων εξυπηρέτησης δημάρχων και περιφερειαρχών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του κόμματός του για τις τροπολογίες που αφορούν τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και τα απόβλητα, για τις οποίες έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντάς τις «κατάπτυστες». Όπως είπε, οι πλοηγοί σήμερα απεργούν, «όχι επειδή θα απολυθούν, αλλά επειδή η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα μικροεφοπλιστών, δημιουργώντας πρόβλημα ασφάλειας στα λιμάνια και κινδύνους για το περιβάλλον. Με αυτή την τροπολογία εξυπηρετείτε αυτό που πάντα ήθελε η COSCO. Υποβαθμίζετε την πλοηγική υπηρεσία, μειώνετε τα έσοδά της, με στόχο την ιδιωτικοποίησή της. Κάθε ατύχημα σε λιμάνι χωρίς πλοηγό, θα φέρει την δική σας υπογραφή. Κάνετε ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος να τα εξαιρείτε από τη πλοήγηση».

Ο κ. Σαντορινιός εκτίμησε επίσης, πως «κανένα έργο δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τα ευρωπαϊκά ταμεία αν δεν έχει περιβαλλοντική άδεια» Αντιτάχθηκε στις δύο υπουργικές τροπολογίες καθώς όπως είπε, με τη μία, ενώ «λέτε πως προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα, φέρνετε ένα σύστημα που παραβιάζει το ωράριο λειτουργίας και της εργασίας των ναυτικών, για να εξυπηρετήσετε συγκεκριμένα συμφέροντα καταστρατηγώντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία». Όσο δε για την τροπολογία για τον επανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων της ΡΑΛ «η κυβέρνηση δίδει πλήρως και άνευ όρων τα λιμάνια. Μετατρέπετε την Αρχή σε γνωμοδοτικό όργανο. Προσβάλλετε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Πλήττετε την αξιοπιστία του κράτους». Η ΡΑΛ είπε ο κ. Σαντορινιός «ήταν έτοιμη να ελέγξει τις υποθέσεις για τα απόβλητα. Εσείς τώρα ανανεώνετε τις συμβάσεις. Σήμερα ο ΟΛΠ θα απολογούνταν στη Δικαιοσύνη, αλλά εσείς φέρνετε μια τροπολογία και καταργείτε το πλαίσιο κυρώσεων της Ε.Ε. παραβιάζοντας τον ευρωπαϊκό κανονισμό. Τα πρόστιμα που θα έρθουν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. θα έχουν το όνομα σας. Γι’ αυτό κι εμείς καταθέσαμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, για να πάρει ο καθένας προσωπικά την ευθύνη του».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ προσάπτοντάς του «προσπάθεια παραπλάνησης». Του επισήμανε ότι «η Ε.Ε., αυτό που λέει είναι ότι οι καταργήσεις μπορούν να γίνουν, εάν οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται από άλλη δημόσια Αρχή». Σε αντίθετη περίπτωση, του επισήμανε, «η ελληνική Πολιτεία θα είναι αυτή που θα ελεγχθεί για παραβίαση του Κανονισμού».

«Κινείστε πολύ μακριά από αυτή τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η νησιωτική Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι καλός οιωνός για τα επόμενα χρόνια για τα νησιά μας» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «μνημείο κακής νομοθέτησης» και «διακήρυξη ιδεών και στόχων». Όλα είπε «μετατίθενται και ανατίθενται στον υπουργό και στην κυβέρνηση». Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί «βρίσκονται κυριολεκτικά έξω από τη λογική σας». Είναι ένα σχέδιο νόμου «συνυφασμένο με συντηρητικές δεξιές πολιτικές».

Εισάγετε, συνέχισε ο κ. Σκαναδλίδης «ένα μοντέλο που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπαγορεύει η νησιωτικότητα. Δεν έχει περιφερειακή διάσταση». Επέκρινε σειρά διατάξεων του νομοσχεδίου λέγοντας ότι μ’ αυτές, «αποδιαρθρώνονται πάγιες πολιτικές που αφορούν την ασφάλεια των λιμανιών, την ασφάλεια των ναυτεργατών και των εργασιακών δικαιωμάτων, στο όνομα της επιλεκτικής πολιτικής της κυβέρνησης». Αναφερόμενος στην τροπολογία για την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, υποστήριξε πως είναι «προκλητική και εσκεμμένη η αποδυνάμωσή της». Η νησιώτικη περιφέρεια της χώρας, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ «έχει απόλυτη ανάγκη μιας εθνικής στρατηγικής με κέντρο βάρους την ολική ποιότητα και την θεσμική διάρθρωση και κατανομή των διαθέσιμων πόρων. Εσείς αντίθετα προχωράτε στην κατανομή των πόρων κατά κλάδο και όχι σε βάση περιφερειακής κατανομής». Ο Κώστας Σκανδαλίδης κάλεσε τον υπουργό και την κυβέρνηση να υιοθετήσει την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ για μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, με το σκεπτικό ότι «δεν είμαστε κάτω από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που υπήρχαν πριν από την πανδημία»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στηλιτεύοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι κανείς δεν προώθησε μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική που να λύνει λαϊκά προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και μέσα, όσον αφορά την υγεία, την παιδεία, την αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση των νησιών. Πρόσθεσε ότι και «τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, θα δοθούν για την ενίσχυση των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων», ενώ σχολίασε ότι είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να γίνεται λόγος για «άγονες γραμμές».

Η πραγματική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος, «είναι το ποιος έδωσε περισσότερο ζεστό χρήμα στους ακτοπλόους εφοπλιστές, το οποίο βγαίνει από την άγρια φορολογία των εργαζομένων». Χαρακτήρισε ως ανεκδιήγητη τη ρύθμιση του νομοσχεδίου που μειώνει το πρόστιμο των πλοιοκτητών για την παραβίαση του κώδικα ασφαλούς διαχείρισης πλοίου, αλλά και τη ρύθμιση για την εξαίρεση πλοίων από την πλοήγηση. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο εξασφαλίσει περαιτέρω κερδοφορία για τους εφοπλιστές, όταν ήδη κερδίζουν αμύθητα κέρδη, ενώ για τους ναυτεργάτες προβλέπεται συνέχιση του καθεστώτος της αναστολής. Συνολικά, όπως επισήμανε, το νομοσχέδιο «είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των συμφερόντων των εφοπλιστών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, ανέφερε πώς εάν οι διατάξεις απηχούσαν στον τίτλο του νομοσχεδίου «θα το ψηφίζαμε και με τα δύο χέρια. Όμως άλλα πράγματα γράφετε στους τίτλους και άλλα κάνετε μέσα». Δεν υπάρχει είπε «ενίσχυση των πολύπαθων κατοίκων των νησιών μας, που είναι αυτοί που βάζουν πλάτη και λειτουργούν ως ‘κυματοθραύστες’ εδώ και τόσα χρόνια, κόντρα στις επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας». Το σχέδιο αυτό νόμου, δεν φέρει προγράμματα και δράσεις για να τονωθεί η τοπική κοινωνία και οικονομία, για να στηριχθούν οι αλιείς, να μειωθεί η ανεργία. Για να υπάρξει, είπε ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, απαιτείται χάραξη αλιευτικών ζωνών. Αναρωτήθηκε γιατί στο σχέδιο νόμου υπάρχει αναφορά σε «Βόρειο Αιγαίο» και «Νότιο Αιγαίο» και δεν αναφέρεται καθόλου το «Ανατολικό Αιγαίο; Θα έπρεπε, πρόσθεσε, «να ενισχύσετε πραγματικά τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να δώσετε κίνητρα για να τονωθούν οι αγορές, οι ντόπιοι επιχειρηματίες, οι αλιείς μας, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά μπροστά στα τούρκικα σκάφη. Θα έπρεπε να απαιτήσετε ουσιαστική αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, παράλληλα, αναφέρθηκε και στα θέματα της πανδημίας, στην οικονομία και το εμπόριο, λέγοντας πως «φέρνετε μέτρα στήριξης αλλά βάζετε μέσα τέτοια φίλτρα και τέτοιες προϋποθέσεις για να μπει ο άλλος, που οι μισοί και παραπάνω μένουν έξω».

Την κάθετη διαφωνία της με το νομοσχέδιο εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Φωτεινή Μπακαδήμα, λέγοντας πως «δεν πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο» αλλά «για μεγαλομανές σχέδιο, όπου δεν βάζετε τα συμφέροντα των πολιτών πάνω από τα συμφέροντα των επιχειρηματιών». Χαρακτήρισε σωστό το πληροφοριακό σύστημα που θεσπίζεται, αλλά είπε ότι «είναι εξόχως προσχηματικός ο στόχος, καθώς η διασύνδεση θα γίνεται από την ΑΑΔΕ». Είναι επίσης ένα σχέδιο νόμου «ξεπουλήματος» στην COSCO, που «συνεχίζει να φέρεται ως ξεκάθαρος αποικιοκράτης» Αναφορικά με το «Πρόγραμμα νησιωτικής επιχειρηματικότητας», είπε πως «δεν βλέπουμε να γίνεται αναφορά στην ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών, όπως είναι τα σχολεία, τα κέντρα υγείας, οι υπηρεσίες – ή αναφορά στην προσβασιμότητα. Γαλάζια ανάπτυξη και ανάπτυξη νησιωτικής επιχειρηματικότητας δεν γίνεται με επικοινωνιακές διατάξεις εφησυχασμού των νησιωτών. Δεν υπάρχει στήριξη στους ναυτεργάτες. Δεν βλέπουμε καμία μέριμνα για τις καθυστερήσεις που έχουμε στη συνταξιοδότηση και μέριμνα για τις περιπτώσεις ναυτεργατών που είναι σε αναστολή. Χαρακτήρισε αρνητικές τις διατάξεις για το πιστοποιητικό εξαίρεσης από την πλοήγηση. Για την τροπολογία που αφορά τη μείωση των προστίμων για παραβιάσεις των εργατικών ορίων, είπε ότι «χτυπάτε την πλάτη και κλείνετε το μάτι, στους ολιγάρχες παραβάτες». Κατά, τάχθηκε η κ. Μπακαδήμα και στην τροπολογία για την ΡΑΛ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18:0104/03

Κορωνοϊός: 2.219 κρούσματα σήμερα, 449 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:5204/03

Πρόεδρος Δαμασίου στο GRTimes: Ακατάλληλα τα 60 από τα 80 σπίτια του χωριού Δήμοι ,Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5004/03

Ηλεία: Νεκρό 10χρονο κορίτσι από την Ανδραβίδα – Ποια η αιτία θανάτου Κοινωνία

17:4904/03

Μεγάλη φωτιά στο Καρπενήσι Κοινωνία

17:4404/03

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία – Αναφορές για 9 νεκρούς Διεθνή

17:4004/03

Δήμος Αριστοτέλη: «Στηρίζουμε την κυκλική οικονομία» Ελλάδα

17:4004/03

Αρνητικός ο Χρ. Σταϊκούρας στο αίτημα ιδιοκτητών ταξί για έκτακτη ενίσχυση Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:3604/03

Σε ηλεκτρονική βάση όλοι οι γιατροί εργασίας Επιχειρήσεις ,Υγεία

17:3004/03

Συνάντηση Ηλ. Χατζηχριστοδούλου με τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

17:2004/03

Οι ΗΠΑ έτοιμες να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα Διεθνή ,Ελλάδα

17:1404/03

Δάσκαλος από Δαμάσι: Έτσι σώθηκαν οι 63 μαθητές – Η υπόσχεση του πρωθυπουργού Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

17:1004/03

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε ποδηλατικό… χάρτη Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:0004/03

Καβάλα: Νεκρός 71χρονος από πυρκαγιά στο σπίτι του Κοινωνία

16:5004/03

Αντωνίου: Το 5G αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Πολιτική ,Τεχνολογία

16:4504/03

Δ. Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή της έκτισης της ποινής του Κοινωνία ,Σημαντικά

16:4004/03

Πρόσκληση σε GRAFFITI από τον Δήμο Θερμαϊκού Δήμοι ,Πολιτισμός

16:3604/03

Αρ. Πελώνη: Μήπως είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου Πολιτική

16:3004/03

Αναστολή αρκετών αθλητικών δραστηριοτήτων έως και τις 15 Μαρτίου Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:2004/03

Βραβείο ανθρωπισμού 2020 από τον ΣΠΕΚ σε Ζωή Σαμαρά και Ναταλία Μορελεόν Κοινωνία ,Πολιτισμός

16:1004/03

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ομόφωνο ψήφισμα για τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων Δήμοι ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

16:0604/03

Φαρμακοβιομηχανία: 60 εκ. επενδύσεις, 12 νέα εργοστάσια Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Πολιτική

16:0204/03

Ισχυρός σεισμός στη Nέα Ζηλανδία Διεθνή

16:0004/03

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: Ποδήλατο, περπάτημα και… πικνίκ (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:5304/03

Απορριπτική η εισαγγελική πρόταση προς το αίτημα Κουφοντίνα για αναστολή εκτέλεσης της ... Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5004/03

ΠΟΥ: Αύξηση νέων κρουσμάτων COVID στην Ευρώπη μετά έξι εβδομάδες μείωσης Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

15:4804/03

Θεοχάρης – ΠΟΞ: Καλύτερο το 2021 για τον τουρισμό Ελλάδα ,Πολιτική ,Τουρισμός

15:4004/03

ΣΕΒΕ: Στόχος η κατάρτιση στελεχών για τις εξαγωγές Ελλάδα ,Οικονομία

15:4004/03

ΑΠΘ: Πλατφόρμα τηλεϊατρικής για υποβοήθηση ατόμων με προβλήματα όρασης Θεσσαλονίκη ,Υγεία

15:3504/03

Κούγιας για τη νέα μήνυση κατά Λιγνάδη: Θα απαντήσουμε με μήνυση Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:3004/03

Ένας χρόνος χωρίς… Τούμπα Αθλητισμός

15:2004/03

To Film Office της ΠΚΜ στο διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ “Film O’Clock International Fes... Περιφέρειες

15:1704/03

ΟΣΕΘ: Ποδηλατικός χάρτης Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

15:1004/03

Στοίχημα: Φιλοξενούμενοι σε combo με 1.67 Αθλητισμός

15:0604/03

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με μολότοφ στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

15:0004/03

Κορωνοϊός: 1.434 πρόστιμα και 6 συλλήψεις για παράβαση των μέτρων χθες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:5304/03

Η Irini Qn για το δισκογραφικό της ντεμπούτο (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Πολιτισμός

14:5004/03

Βράβευση Σαραντάκου από παραγωγικούς φορείς Πειραιά Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

14:4904/03

Νέα καταγγελία για Λιγνάδη Κοινωνία

14:4004/03

Lockdown: Στο 60% η τηλεργασία στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου Δήμοι ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:3004/03

Σακελλαροπούλου: Oι ανισότητες δεν ανατρέπονται από τη μια μέρα στην άλλη Κοινωνία ,Πολιτική

14:2904/03

Παναγιώτου: Στόχος να αναδειχτεί η Θεσσαλονίκη πόλος καινοτομίας (ΗΧΗΤΙΚΟ) Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

14:2004/03

Στοίχημα. Αρης – Ολυμπιακός στο 2.41 Αθλητισμός

14:1804/03

ΟΕΕΘ: Στο «βαθύ κόκκινο» 50.000 επιχειρήσεις Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

14:1004/03

ΙΣΝ: Δωρεά στο ΕΚΑΒ 2 νέα ελικόπτερα αξίας €10,1 εκατομμυρίων Υγεία

14:1004/03

Επιστολή αδελφού του Κωστή Περατικού για Κουφοντίνα: Μόνο ένας δειλός σκοτώνει πισώπλατα Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0804/03

Ενας στους τρεις εργαζόμενους θέλει να αλλάξει δουλειά Διεθνή ,Κοινωνία ,Οικονομία

14:0304/03

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για ληστείες και κλοπές Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:0004/03

Διαδικτυακή εκδήλωση: «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό: Στείλε το δικό σου μήνυμα» Κοινωνία ,Παιδεία

13:5504/03

Νίτσας: Ίσως είναι το τελευταίο ολικό lockdown (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4504/03

Θεσ/νίκη: Μουσικό δρώμενο από φοιτητές στο συλλαλητήριο (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:4504/03

Σπουδαία διεθνής αναγνώριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Παιδεία

13:3704/03

Β. Ελλάδα: Οι Covid-Free περιοχές που βάφτηκαν σε μια νύχτα «κόκκινες» Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

13:3004/03

Άρης: Το… πλάνο για να περάσει στα ημιτελικά Αθλητισμός

13:3004/03

Αυξήσεις σε 250.000 συντάξεις – Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση Κοινωνία ,Οικονομία

13:2004/03

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:1504/03

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του εμβολίου Sputnik V από τον ΕΜΑ Διεθνή ,Κορωνοϊός

13:0404/03

Παρασκευής: Νέα μέτρα αν χρειαστεί – Τι αποκάλυψε για τα εμβόλια (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:0004/03

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Ηλεκτρονικά αιτήσεις απαλλαγής δημοτικών τελών για επιχειρήσεις σ... Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

12:5604/03

Πελώνη: Βασικός στόχος ο περιορισμός της κινητικότητας Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:4504/03

Μητσοτάκης: Ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και το ΕΣΥ Χωρίς κατηγορία

12:3104/03

Θεσσαλονίκη: Αύξηση 50% στο ιϊκό φορτίο των λυμάτων Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3004/03

Δείτε LIVE την ενημέρωση από την Αρ. Πελώνη Πολιτική

12:2904/03

Αναρτήσεις πρωθυπουργού: Συνεχίζουμε οργανωμένα και με σχέδιο Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:1904/03

Θεσ/νίκη: Έκρηξη σε διαμέρισμα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:1804/03

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα έκτακτα μέτρα Ελλάδα ,Κοινωνία

12:0104/03

Alumil: Γιορτή της Αρχιτεκτονικής το «ArXellence 2» Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0004/03

Λάρισα: Θολότητα νερού – Δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού Κοινωνία

12:0004/03

Νοτοπούλου: Προτεραιότητα η επιβίωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

11:5704/03

Νέος μετασεισμός τώρα στην Ελασσόνα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:4504/03

Κρυμμένα σε… άτρακτο αεροσκάφους 400 κιλά κοκαΐνης! Διεθνή

11:3304/03

Θεσσαλονίκη: Στην ουρά για rapid test (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3204/03

Ολοκληρωμένες σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής στο Ευρωπαϊκό ... Διεθνή ,Παιδεία

11:3004/03

«Τρίζει» το αήττητο του Τούχελ, απόδοση άνω του διπλασιασμού στον Βόλο Αθλητισμός

11:2704/03

Πρόστιμο σε βουλευτή της ΝΔ για παράβαση των μέτρων Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:1504/03

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων Αθλητισμός

11:0604/03

Καράογλου: Ψηφιακό… τσίκνισμα και… rebranding στα social media (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά

11:0004/03

Καρανίκας: Η αγορά ελπίζει σε… «ανάσταση» το Πάσχα Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Οικονομία

11:0004/03

Lockdown: Διευκρινίσεις για μετακινήσεις με κωδικό 6 Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

10:4504/03

Ντόρα Μπακογιάννη σε Δρίτσα: Ως εδώ! Ο Εμφύλιος τελείωσε Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

10:3004/03

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας: Εξετάζεται σήμερα το αίτημα Κουφοντίνα Κοινωνία

10:2004/03

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με στρατιωτικό όχημα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:1604/03

Σταϊκούρας: 1,2 δισ. κοστίζει το νέο lockdown Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

10:1504/03

Space X: Εξερράγη και ο τρίτος υπό δοκιμή πύραυλος Starship Διεθνή ,Τεχνολογία

10:0104/03

ΕΒΕΘ: Αίτημα για το χονδρεμπόριο ένδυσης και υπόδησης Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

10:0004/03

Συλλυπητήρια ΝΔ για την απώλεια του Ν. Καλλέ Πολιτική

09:4504/03

Συμβάσεις Εργασίας: Διευκρινίσεις για τις επιχειρήσεις Κοινωνία ,Οικονομία

09:4304/03

Στο «βαθύ κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Κλειστά καταστήματα και μειωμένη κίνηση (ΦΩΤΟ-... Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3504/03

Μητσοτάκης: Το τελευταίο εμπόδιο πριν φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

09:3004/03

Συνεχίζονται και σήμερα τα δωρεάν rapid test στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:1504/03

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τις αναστολές Μαρτίου Κοινωνία

09:0004/03

Σεισμός: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτίρια των πληγεισών περιοχών Κοινωνία ,Σημαντικά

08:4704/03

Μια συγκέντρωση φοιτητών σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:4504/03

Στη Λέσβο ο διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου Athena Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

08:3004/03

Έλληνας από την Κίνα στο Grtimes: Πώς οι Κινέζοι ξεφορτώθηκαν τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

08:1504/03

Διακοπή νερού σήμερα στα Κωνσταντινοπολίτικα Θεσσαλονίκη

08:1404/03

Συναγερμός στο Ταζ Μαχάλ – Εκκενώθηκε μετά από απειλή για βόμβα Διεθνή

08:0004/03

Η καλύτερη μαρινάδα για τα ψητά της Τσικνοπέμπτης Ελλάδα

07:5904/03

Χειροπέδες στα μέλη σπείρας διαρρηκτών- Χτυπούσαν με τη… μέθοδο της αναρρίχησης! Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4504/03

Sani/Ikos: Ασυγκράτητοι οι Βρετανοί- ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:3304/03

Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση με γκαζάκι σε είσοδο πολυκατοικίας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3004/03

Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη, περασμένα μεγαλεία… (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:1504/03

Σε ισχύ από σήμερα αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

07:0504/03

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

07:0004/03

O καιρός σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ