Βουλή: Θετική η γνώμη της αρμόδιας επιτροπής για τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών

Βουλή   | 10/09/2019 | 19:50

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι προτεινόμενοι για τις θέσεις των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Προηγήθηκε η ακρόαση των προτεινομένων και παρεμβάσεις των βουλευτών μελών της επιτροπής.

Κατά πλειοψηφία θετική γνώμη εξέφρασε η επιτροπή για τον προτεινόμενο διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό, τον προτεινόμενο διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, τον προτεινόμενο διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη, της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, τον προτεινόμενο διοικητή της 6ηςΥγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννη Καρβέλη και την προτεινόμενη για την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Π.Ε.) Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη.

Ισχυρό και αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείας

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ένα ισχυρό αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείας, ένα σύστημα υγείας, το οποίο, όσο ανακάμπτει η χώρα, τόσο δυνατό και καλύτερο θα γίνεται, ένα σύστημα που θα έχει τον πολίτη στο επίκεντρο, που θα εστιάζει στις εκροές και τα αποτελέσματα και θα ακολουθεί τις αρχές του σύγχρονου management και της κλινικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής, ένα σύστημα που θα αξιολογεί την τεχνολογία υγείας και θα λογοδοτεί ώστε να βελτιώνεται συνεχώς το επίπεδο υγείας του λαού».

Αναφερόμενος στα κριτήρια με τα οποία η κυβέρνηση προτείνει τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι «αποτελούν κράμα έμπειρων στελεχών της δημόσιας διοίκησης με αξιόλογες σπουδές, γνώστες των προβλημάτων του τομέα της υγείας και κυρίως απολύτως προσανατολισμένοι σε μια και μοναδική κατεύθυνση: αυτή της υλοποίησης των αναγκαίων πολιτικών για τη βελτίωση του συστήματος υγείας, για να δομήσουμε επιτέλους ένα σύστημα υγείας, του οποίου η δυναμικότητα και η μεγαλοσύνη δεν μετριέται μόνο σε τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεων και αριθμό κρεβατιών, αλλά και σε παραγόμενες υπηρεσίες, σε ανάγκες που καλύπτονται, στο βαθμό διείσδυσης της νέας γνώσης και της τεχνολογίας και τα επιτεύγματα της ελληνικής ιατρικής κοινότητας». Σχολιάζοντας δε, τα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα είχε πει, ο κ. Κοντοζαμάνης επικαλέστηκε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «τα 14 από 21 μέλη των διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν εμφανείς κομματικές περγαμηνές».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει πρόγραμμα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και αυτό προκαλεί αναφυλακτικό εξάνθημα στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκείνο που έχει να επιδείξει η προηγούμενη κυβέρνηση είναι η Μόρια», είπε επίσης ο υφυπουργός, σχολιάζοντας τις προβλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας από την κυβέρνηση. «Είναι καιρός να μάθετε τη διαφορά δημόσιου και κρατικού. Η ΝΔ το έχει τονίσει με σαφήνεια. Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του εθνικού συστήματος υγείας και πιστεύουμε ότι στο εθνικό σύστημα υγείας συνυπάρχει, τόσο ο κρατικός τομέας όσο και ο ιδιωτικός τομέας. Όλα αυτά προς όφελος των ασθενών. Δεν σημαίνει πως μια υπηρεσία που την παρέχει ο ιδιωτικός τομέας θα την πληρώνει ο ασθενής από την τσέπη του», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, για όσα καταγγέλλει για τις συμπράξεις.

Ο υφυπουργός, σχολιάζοντας εξάλλου τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, προανήγγειλε ότι σύντομα θα παρουσιαστούν στοιχεία για την κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση και ανέφερε ενδεικτικά ότι 4 στα 10 νοσοκομεία αναφέρουν πως δεν είναι εφικτή η κατάρτιση για ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης, ότι το claw back και το rebate παραδόθηκε πάνω από 1350 εκατομμύρια ευρώ στη σημερινή κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε παραλάβει στα 460 εκατομμύρια το 2015.

Η 1η Υγειονομική Περιφέρεια

Η πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Στάθη , αντιστρατήγου ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη θέση του διοικητού της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της καλούμενης και «ναυαρχίδας» των υγειονομικών υπηρεσιών, συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από τους βουλευτές μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Ο κ. Στάθης έχει άριστη εικόνα στην κοινωνία και στη θητεία του στα θέματα ασφάλειας, αλλά δεν έχει εμπειρία στα θέματα της υγείας. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, αλλά ανεβάζει τις προσδοκίες και τον έλεγχό μας στο έργο που θα κάνετε», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς και πρόσθεσε: «Ο βαθμός προσαρμογής και ανταπόκρισης σε μια δύσκολη υγειονομική περιφέρεια, να ξέρετε κύριε Στάθη ότι δεν συγχωρεί λάθη και δεν συγχωρεί ούτε χρόνο πίστωσης, διότι η 1η Υγειονομική Περιφέρεια είναι η περιφέρεια που δεν έχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

«Κύριε Στάθη, σας έχω παρακολουθήσει και στο παρελθόν. Σαφώς είστε καλός αξιωματικός καριέρας, αλλά με την υγεία δεν έχετε σχέση. Να διοικήσετε προσωπικό ξέρετε, είναι προφανές. Επειδή ήσασταν και στο Εσωτερικών Υποθέσεων, πιθανά μπορεί να είστε και παραγωγικός στη διαφθορά, αλλά το αντικείμενο δεν το ξέρετε. Ούτε τα μεταπτυχιακά σας έχουν σχέση με το αντικείμενο αυτό. Προφανώς, σας εμπιστεύεται ο κ. Κικίλιας», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «Όταν τοποθέτησα, για πολιτικούς λόγους, διοικητή στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, τον Μπάμπη Μπανοτόπουλο, μηχανολόγο μηχανικό των ΤΕΙ και για παραπάνω από ενάμιση χρόνο συνεργάτη μου στο υπουργείο Υγείας, είχατε βγει στα κάγκελα ότι ‘βάζαμε τον βουλκανιζατερά’. Ο άνθρωπος είναι μηχανολόγος μηχανικός, είχε ασχοληθεί ενάμιση χρόνο και είχε παρακολουθήσει από πάρα πολύ κοντά όλο το Αιγαίο…».

Τα κριτήρια

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλους τους προτεινόμενους, με εξαίρεση τον προτεινόμενο για τη θέση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη, ο οποίος ήταν υποδιοικητής στην προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του Ανδρέα Ξανθού για τους προτεινόμενους. «Πάντα χρειάζεται να υπάρχει και η τεχνοκρατική πλευρά για τη διαχείριση τόσο κρίσιμων τομέων. Εμείς αυτό το επιδιώξαμε κυρίως στην επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων. Όμως στην επιλογή των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών, επιμείναμε περισσότερο στο πολιτικό στοιχείο, στην υγειονομική-πολιτική πτυχή και όχι τόσο στην διοικητική. Αυτή είναι μια θεμελιώδης διαφορά μας με την επιλογή που κάνετε σήμερα. Οι υγειονομικές περιφέρειες έχουν ευθύνες που νομίζω απαιτούν περισσότερο πολιτικά προσόντα και όχι μόνο τεχνοκρατικά. Από τα βιογραφικά προκύπτει ότι κάποιοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα υγειονομικά ζητήματα», σχολίασε ο Ανδρέας Ξανθός σημειώνοντας ότι οι διοικητές ΥΠΕ επί ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν να κρατήσουν όρθιο ένα σύστημα υγείας που κατέρρεε.

«Η Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια», απάντησε στον κ. Πολάκη ο υφυπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Η κυρία Διαμαντοπούλου – και σας δίνω το βιογραφικό της για τα πρακτικά – ήταν υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος. Ο κ. Στάθης είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, την οποία αντικαθιστά ο κ. Στάθης. Να πω και κάτι άλλο. Την κύρια Διαμαντοπούλου, την είχα εγώ υποδιοικήτρια στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όταν ήμουν διοικητής και ήταν εξαίρετη υποδιοικήτρια και, νομίζω, ότι από τους διοικητές όλους, που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως είναι η καλύτερη στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα και γι’ αυτό σας είπαμε, είμαστε εδώ να κριθούμε όλοι εκ του αποτελέσματος και του έργου που θα προσφέρουν».

«Οι διοικητές που προτείνονται αναλαμβάνουν πολύ δύσκολο έργο», ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς και, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, πρόσθεσε: «Με τις προτάσεις σας, βλέπουμε κλείσιμο λογαριασμών, βλέπουμε ότι ξεχρεώνετε γραμμάτια με την τοποθέτηση των 7 διοικητών των ΥΠΕ. Είναι άτομα που πολλά προέρχονται από το χώρο σας, υπήρξαν κομματικά στελέχη σας και τώρα τους τοποθετείτε σε θέσεις διοικητών ΥΠΕ. Δεν μπορώ να πω ότι όλοι οι προτεινόμενοι είναι μόνο με αυτά τα κριτήρια. Υπάρχουν βιογραφικά που είναι καλά. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που πέρα από την κομματική ταυτότητα δεν έχουν κάποιο σοβαρό έργο να επιδείξουν. Εμείς θα δηλώσουμε παρών».

«Και οι επτά προτεινόμενοι θα εφαρμόσουν μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Θα ακολουθήσουν και θα υλοποιήσουν την κεντρική κυβερνητική κατεύθυνση, μια πολιτική αντιλαϊκή και στο χώρο της υγείας που υποτάσσεται στην ανταγωνιστικότητα και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και κατήγγειλε ότι και η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, συμφωνούν στις απαιτήσεις της ΕΕ για δραστική μείωση του μη μισθολογικού κόστους, στην υποχρηματοδότηση από το κράτος για τη λειτουργία των νοσοκομείων, στο δραστικό περιορισμό των παροχών προς τους ασθενείς. Συμφωνούν επίσης, όπως κατήγγειλε, στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ίδια έσοδα, με λειτουργία δηλαδή με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

«Δεν αρκεί το πτυχίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την έφοδο που πρέπει να κάνουν οι διοικητές των ΥΠΕ στα κακώς κείμενα», σχολίασε η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου.

«Έχουμε βάσιμη ανησυχία ότι οι προτεινόμενοι διοικητές θα κληθούν να εφαρμόσουν μια πολιτική για την, έστω και καλυμμένη ιδιωτικοποίηση και τη προώθηση ιδιωτικών μονάδων σε βάρος του δημόσιου νοσοκομείου», ανέφερε ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15:1518/09

Βουλή: Ψηφίστηκε η Συμφωνία Έδρας του ENISA Βουλή ,Πολιτική

15:0518/09

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών – Εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό Υγεία

14:5518/09

A. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης Πολιτική

14:4518/09

Δίκη Χ.Α. – Αρνήθηκε τα πάντα ο πυρηνάρχης Πειραιά Ελλάδα

14:3518/09

Γεννηματά για Φύσσα: Δεν αρκεί η ανάμνηση, οι δολοφόνοι του δεν έχουν καταδικαστεί ακόμα Πολιτική

14:2518/09

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες Διεθνή

14:1518/09

Φωτιά στο Μάτι: Σε ειδικό εφέτη ανακριτή η έρευνα Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0518/09

Ικανοποίηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την απαγόρευση του καπνίσματος σ... Ελλάδα

13:5518/09

Χατζηδάκης: Αναμένεται θετική η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή για τη ΔΕΗ Επιχειρήσεις

13:4318/09

Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ του Δήμου Ν. Προποντίδας Ελλάδα ,Κοινωνία

13:3918/09

Ινδία: Η κυβέρνηση απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα Διεθνή

13:3018/09

Βουλή: Την Δευτέρα στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες βουλευτών Βουλή

13:2118/09

Οι δώδεκα παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά Πολιτική

13:1218/09

Με παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας Ελλάδα ,Κοινωνία

13:0218/09

Θεσσαλονίκη – Βανδάλισαν και δεύτερο συρμό του Μετρό (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

12:5318/09

Συνάντηση Μ. Αντωνίου – Γ. Σκόδρα στον ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

12:5218/09

Την Παρασκευή η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Βουλή ,Πολιτική

12:4218/09

Αντίο καλοκαίρι – Χαλάει ο καιρός από αύριο Ελλάδα ,Περιβάλλον

12:3318/09

Θεσσαλονίκη- Έκρυβε ναρκωτικά μέσα σε ρύζι (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

12:2318/09

Κ. Μητσοτάκης στο Υπ. Εργασίας: «Έχουμε κηρύξει πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία» Κόμματα ,Πολιτική

12:1418/09

Βουλή – Υπόθεση Novartis: Ανακοινώθηκε η διαβίβαση της δικογραφίας Βουλή ,Πολιτική ,Σημαντικά

12:1218/09

Εργασίες συντήρησης στην περιοχή της άνω διαβάσεως Καλοχωρίου της οδού Ιωνίας Περιφέρειες

12:0518/09

Εγκαίνια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δ. Νέας Προποντίδας (ΦΩΤΟ) Δήμοι

11:5518/09

Φωτιά στη Μακρακώμη Φθιώτιδας Ελλάδα ,Κοινωνία

11:4618/09

Στοίχημα: Με τα γκολ και τα λεπτά! Αθλητισμός

11:3618/09

Γιούνκερ: Ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία «παραμένει πολύ αληθινός» Διεθνή

11:2818/09

Αλ. Τσίπρας: Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα Πολιτική

11:2018/09

Β. Πατουλίδου: Στην «Γόβα Παρθένα» θα υποδυθώ τον εαυτό μου Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

11:0818/09

Κικίλιας: Τέλος στο κάπνισμα σε παιδικές χαρές και ανοιχτούς χώρους με παιδιά Ελλάδα

10:5418/09

Υπουργείο Παιδείας: Περισσότεροι φέτος στις τάξεις- Μειώθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών Ελλάδα ,Παιδεία

10:4518/09

Σε τέλμα η λίμνη Κορώνεια – Τι λέει ο Φορέας Διαχείρισης και ο Δήμος Λαγκαδά (ΦΩΤΟ) Περιβάλλον ,Σημαντικά

10:3718/09

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε τράπεζες και τοπικές οργανώσεις της ΝΔ Ελλάδα ,Κοινωνία

10:2818/09

Σταθερές οι τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα Ελλάδα

10:2118/09

Θεσσαλονίκη: 94χρονη έμεινε χωρίς ρεύμα εξαιτίας της γραφειοκρατίας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:1318/09

Θρίλερ: Είκοσι εννέα πτώματα σε 100 πλαστικές σακούλες Διεθνή

10:0418/09

Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα στην Περιφερειακή Οδό – Συγκρούστηκαν τρία ΙΧ Θεσσαλονίκη

10:0018/09

Θεσσαλονίκη: 21 συλλήψεις σε 24 ώρες Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:5118/09

Στο Υπουργείο Εργασίας αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Πολιτική

09:4318/09

Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε άνδρα (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3418/09

Έκκληση από ασθενείς για το φάρμακο της χημειοθεραπείας τους Ελλάδα ,Υγεία

09:2618/09

Το Πανόραμα στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Ογκολογίας Δήμοι

09:1718/09

ΕΡΕΥΝΑ: Η ατμοσφαιρική ρύπανση φτάνει μέχρι τον πλακούντα του εμβρύου Υγεία

09:0518/09

Γαλλία: Εγκλωβίστηκε για έξι μέρες στην τουαλέτα Διεθνή

08:5618/09

Ανοίγει σήμερα στη Βουλή ο φάκελος Novartis Ελλάδα ,Πολιτική

08:4818/09

Νέα σχέδια για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις και το αφορολόγητο Ελλάδα ,Οικονομία

08:4018/09

Διακοπή νερού στα Πυλαιώτικα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:3318/09

Ο κρόκος Κοζάνης πάει… Κίνα! Αγροτικά ,Ελλάδα

08:2818/09

Frontex: Πάνω από 9.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο Ελλάδα

08:2018/09

Μπήκαν με αυτοκίνητο σε κατάστημα για να κλέψουν Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1318/09

Νεκροί λουόμενοι σε Χαλκιδική και Ρόδο Ελλάδα ,Κοινωνία

08:0518/09

Η… τρολιά του Φυλακούρη και η ρεβάνς του Ρεχάγκελ Αθλητισμός

07:5618/09

Σε ένα μήνα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στα Τσαΐρια της Περαίας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4618/09

Στη Σαουδική Αραβία ο Πομπέο για να συζητήσει την «απάντηση» στο Ιράν Διεθνή

07:3818/09

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

07:3318/09

Επιχειρηματική έκρηξη στις εισαγωγές LNG Ενέργεια

07:3018/09

ΕΒΖ: Η κυβέρνηση ψάχνει «γενναίο» για τη φετινή τευτλοπαραγωγή Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:3018/09

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μετρό – Σε Μοναστηρίου & Βενιζέλου... Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:2318/09

Εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις της Aramco Διεθνή

07:1518/09

ΗΠΑ: Μία στις 16 Αμερικανίδες δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της στην πρώτη σεξουαλική ε... Διεθνή

07:0718/09

Χωρίς ρεύμα και σήμερα η Πολίχνη Θεσσαλονίκη

07:0018/09

Kαλές καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες Περιβάλλον

06:3018/09

Τέλος Σεπτέμβρη το «37ο Σπάρταθλον» Αθλητισμός ,Ελλάδα

06:0018/09

Ένα λαμπερό τρίμηνο θα ζήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Πολιτισμός

05:3018/09

Ένας διαφορετικός Πινόκιο στο Θέατρο Σοφούλη Πολιτισμός

05:0018/09

Αυτή την Τετάρτη πάμε για group therapy στον… Κήπο Θεσσαλονίκη ,Υγεία

04:3018/09

Το Νόησις γιορτάζει τα 50 χρόνια από την προσελήνωση Επιστήμη ,Θεσσαλονίκη

04:0018/09

Δύο εντελώς απρόβλεπτες αλήθειες για την ανδρική απιστία Ελλάδα ,Κοινωνία

03:3018/09

Aυτές τις τρεις γυναίκες του ζωδιακού δεν τις ξεπερνούν ποτέ οι άντρες Διάφορα

03:0018/09

Aν ένας άντρας κάνει αυτά τα δυο πράγματα, τότε σε αγαπάει πραγματικά Διάφορα

02:3018/09

Πώς να ξαπλώσετε για ύπνο αν πονάει η μέση σας Διάφορα

02:0018/09

Αντισύλληψη και διαβήτης: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο και ποιες λιγότερο Υγεία

01:3018/09

Ξεκινάς πρακτική; 9 πράγματα που πρέπει να κάνεις Διάφορα

01:0018/09

Φάρμακο για την υπερπλασία του προστάτη φαίνεται να «φρενάρει» τη νόσο Πάρκινσον Υγεία

00:3018/09

Να πώς θα κρατήσεις μακριά τον σκόρο από τις ντουλάπες και τα ρούχα σου Διάφορα

23:5817/09

ΟΗΕ- Στα 272 εκατομμύρια ανέρχονται οι μετανάστες σε όλον τον κόσμο Διεθνή

23:4517/09

Σημαντική ανακάλυψη στις ΗΠΑ: Ερευνητές «αγγίζουν» το κουφάρι του πλοίου του Κάπτεν Κουκ Επιστήμη

23:3017/09

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή σε αγρότες για την πρόωρη συνταξιοδότηση Οικονομία

23:1517/09

Τραγωδία στο Τέξας- Ένας 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 4χρονο αδερφό του Διεθνή

23:0017/09

Τα Ζαγοροχώρια στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων της UNESCO Πολιτισμός

22:5017/09

Σαουδική Αραβία- Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου Διεθνή

22:4017/09

Χανιά- Αγόρι 5 χρονών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του Κοινωνία

22:3017/09

Μητσοτάκης: Κάθε μήνα θα επισκέπτομαι την Περιφέρεια Πολιτική

22:2017/09

Σε πρόωρες εκλογές οδεύει ξανά η Ισπανία Διεθνή

22:1017/09

Συνάντηση Ε.Α.Υ.Θ – Ηγεσίας για όλα τα ζητήματα της ΓΑΔΘ Κοινωνία

22:0017/09

Αυστηρό μήνυμα Βορίδη σε όσους εισάγουν παράνομα γάλα Αγροτική Οικονομία

21:4717/09

Συνάντηση Μαγκριώτη – Ζέρβα για Μετρό, ΟΑΣΘ, Περιφερειακό Πολιτική

21:3617/09

Σοκάρει η περιγραφή του μοτοσικλετιστή για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ο ουρανός «έβρ... Θεσσαλονίκη

21:2617/09

Η Ουάσιγκτον διεκδικεί όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου του Σνόουντεν Διεθνή