Υποκλοπές – Βουλή: Καταθέτει σήμερα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης

Υποκλοπές – Βουλή: Καταθέτει σήμερα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης

Με την κατάθεση του πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη (2015-2019) συνεχίζει το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της «υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η εξέταση του κ. Ρουμπάτη που διετέλεσε διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο 2015- 2019 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις δέκα το πρωί και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την διαδικασία της πλήρης μυστικότητας, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί για όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Η κατάθεση του μάρτυρα, αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες, λόγω όμως της πολύωρης συζήτησης διαδικαστικών θεμάτων αλλά και της εξέτασης του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα (2012- 015) που ξεπέρασε τις πέντε ώρες, η Επιτροπή αποφασίστηκε η εξέταση του κ. Ρουμπάτη να γίνει σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεραπετρίτης: Δεσμεύομαι για αλλαγές στην ΕΥΠ, που θα διασφαλίζουν το κράτος δικαίου

Βουλή: Συζήτηση για την κύρωση της ΠΝΠ για την ενίσχυση της ακεραιότητας της ΕΥΠ

Ανδρουλάκης για υπόθεση παρακολουθήσεων: Παρακρατικοί και ΕΥΠ λειτουργούν μαζί (VIDEO)

Ά. Σκέρτσος: Η κυβέρνηση κινείται με απολύτως θεσμικό τρόπο στο πολύ σοβαρό ζήτημα της ΕΥΠ

Ηλιόπουλος: Η καταστροφή αρχείων παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ με κεντρική εντολή δείχνει τον πανικό του επιτελικού παρακράτους Μητσοτάκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top