ΥΠΟΜΕ-Νέα λεωφορεία: Ματαιώθηκε το τμήμα του διαγωνισμού για υβριδικά

ΥΠΟΜΕ-Νέα λεωφορεία: Ματαιώθηκε το τμήμα του διαγωνισμού για υβριδικά

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, ματαιώθηκε το Τμήμα 1 του μεγάλου διαγωνισμού για την προμήθεια των 770 αστικών λεωφορείων αντιρρυπαντικών τεχνολογιών, που αφορούσε τα 120 υβριδικά λεωφορεία, επειδή δεν υποβλήθηκε ούτε μία προσφορά.

Όπως είχε γράψει το GRTimes.gr, αντίθετα ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και τα λεωφορεία CNG/συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι από τα 650  λεωφορεία που τελικά θα παραλάβει η χώρα, τα 2/3 θα ενισχύσουν το στόλο του ΟΑΣΑ και , το 1/3 το στόλο του ΟΑΣΘ, ο οποίος, θα πάρει ηλεκτρικά λεωφορεία και μόνο, επειδή τα αμαξοστάσια δεν διαθέτουν υποδομές για δεξαμενές CNG.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό, υπενθυμίζεται ότι είναι αρθρωμένος σε πέντε τμήματα. Το Τμήμα 1 ματαιώθηκε και τα άλλα τέσσερα αφορούν:

To Tμήμα 2, προμήθεια 200 απλών αστικών λεωφορείων 12m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI.

Το Τμήμα 3, προμήθεια 100 λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) 18μ. για την ανανέωση του στόλου λεωφορείων σε Αθήνα.

Το Τμήμα 4, προμήθεια 100 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12m ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ και των παρελκομένων τους.

Το Τμήμα 5, προμήθεια 250 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12m ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ και των παρελκομένων τους.

Όσον αφορά την «απώλεια» των 120 υβριδικών λεωφορείων, για τα οποία είχε προϋπολογιστεί δαπάνη 46,128 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (σ.σ. σε σύνολο προϋπολογισμού 383,4 εκατ) , εκτιμάται ότι θα καλυφθεί στον επόμενο διαγωνισμό του ΥΠΟΜΕ κι’ ο οποίος αναμένεται να προκηρυχθεί στο τέλος του 2022.

Η σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Ως την άνοιξη του 2023, καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top