Υποψήφιοι ΚΚΕ σε δήμο και Περιφέρεια: “Δεν παζαρεύουμε την ψήφο του κόσμου…”

Υποψήφιοι ΚΚΕ σε δήμο και Περιφέρεια: “Δεν παζαρεύουμε την ψήφο του κόσμου…”

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Με επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα και άνοιγμα στους ψηφοφόρους προκειμένου να μην «επιλέξουν με βάση τα πλαστά διλήμματα» αλλά με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες του λαού ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία οι υποψήφιοι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Σωτήρης Αβραμόπουλος, αντίστοιχα. Είπαν επίσης ότι δεν κάνουν… παζάρια με κανέναν ενόψει δεύτερου γύρου.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρη Αβραμόπουλο η πρόταση του ΚΚΕ θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες. Όπως είπε κατά την προεκλογική περίοδο το ΚΚΕ στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας θα προβάλλει τα μεγάλα προβλήματα του λαού, δηλαδή τους χαμηλούς μισθούς και την ανεργία.

Το δεύτερο θέμα είναι ελλείψεις και τα έργα υποδομής που θεωρούμε, όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος ότι είναι σημαντικά (αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική θωράκιση, προστασία της ζωής). Ο τρίτος άξονα όπως είπε είναι οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων. «Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μπει ψηλά στην ατζέντα» είπε ξεκαθαρίζοντας πως αυτό θα γίνει για να καταλαβει ο κόσμος τις επιπτώσεις.

Ο τέταρτος άξονας είναι ο γενικός δρόμος ανάπτυξης που ακολουθείται. «Προβάλλουμε μια διαφορετική προοπτική που μπορεί να δώσει λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα» σημείωσε. «Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβέρνηση και τοπική διοίκηση δεν χωρίζονται. Ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών είναι δεδομένος» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι εγγύηση για την υποστήριξη των αιτημάτων των λαϊκών στρωμάτων. «Δεν παζαρεύουμε την ψήφο του κόσμου σε ιερές και ανίερες συμμαχίες. Έχουμε μια ανοιχτή αγκαλιά με κοινωνικά κριτήρια. Απευθυνόμαστε σε νέους, σε εργαζόμενους, σε νέους επιστήμονες κ.α» σχολίασε. Είπε ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος στελεχώνεται. Σε αυτό θα συμπεριληφθούν καλλιτέχνες, επιστήμονες, νέοι αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές κ.α. «Η λύση βρίσκεται σε μια ευρεία αγωνιστική συσπείρωση» σχολίασε ο κ. Αβραμοπουλος. «Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τον λαό μας» υπογράμμισε.

«Ο κ. Τζιτζικώστας λαμβάνει μια ευρεία στήριξη από τους επιχειρηματιες πάνω από το τραπέζι. Απολαμβάνει μια αρμονική σχέση με την κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Αβραμοπουλος.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Σωτήρης Ζαριανόπουλος σχολίασε ότι τα προβλήματα του λαού είναι ενιαία και δεν πρέπει να εστιάζονται στα ζητήματα της καθημερινότητας. Ανέφερε πως και στο δήμο και στην περιφέρεια οι υπόλοιποι διεκδικητές επιθυμούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές της ΕΕ στην αυτοδιοίκηση.

«Πρωτομάχος ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η διοίκηση Μπουτάρη είναι στην παράδοση του δήμου σε ιδιώτες» είπε ρίχνοντας τα βέλη του στον σημερινό δήμαρχο. Είπε επισης ότι την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουν και οι Νοτοπούλου και Ταχιάος. «Αυτή την κληρονομιά Μπουτάρη διεκδικούν» σχολίασε. Είπε ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει την ανατροπή. «Ο κόσμος να καταλαβει ότι ο,τι έχει απομείνει θα κερδηθεί» τόνισε.

«Δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που κοινωνικά και ταξικά έχουν ευθύνη για την κατάσταση της πόλης. Δεν απευθυνόμαστε στο ΣΒΒΕ και το ΣΕΒΕ που συνομιλούν με τους Αμερικανούς» σχολίασε.

Ο κ. Ζαριανοπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων «γίνεται μια προσπάθεια να ενισχυθεί το δίπολο πρόοδος και συντήρηση όπου υποτίθεται το πρώτο το εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο η ΝΔ» και απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να εμπιστευτούν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. «Να μην επιλέξουν με βάση τα πλαστά διλήμματα» σχολίασε.

Ο κ. Ζαριανόπουλος άσκησε κριτική στον κ. Μπουτάρη και την πρόταση του να επιβληθούν δίδακτρα στα Πανεπιστήμια. Είπε επισης ότι κανένας δεν μιλάει προεκλογικά για το λιμάνι που έχει μετατραπεί σε άνδρο των Νατοϊκών.

Αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι ορισμένες υποψηφιότητες ξεκινάνε με αφετηρία ένα κόμμα. «Μπορεί να εκλεγούν διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι και μπορεί να ξεκινήσουν παζάρια για το πως θα διαμορφωθούν οι πλειοψηφίες. Πρέπει να κρίνει ο κόσμος τι γνωρίζει για τους υποψήφιους αυτούς και τους χώρους τους» είπε.

Και οι δυο τόνισαν ότι στόχος είναι να κερδηθούν δήμοι και Περιφέρειες στη χώρα και πως στο δεύτερο γύρω θα κάνουν ότι και στον πρώτο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top