Comic N’ Play 2020: On line… «οι σκέψεις των άλλων»!

Comic N’ Play 2020: On line… «οι σκέψεις των άλλων»!

Η ερχόμενη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, είναι η μέρα που κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια θα βρεθούν στο προσκήνιο μέσα από την «19η Comic N’ Play» σε ψηφιακή εκδοχή, λόγω της πανδημίας και των νέων δεδομένων που έχουν αναγκάσει τις διοργανώσεις σε μια άλλου είδους προσαρμογή.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σκάρπου

Η φετινή θεματική της έκθεσης ακούει στο όνομα «Οι σκέψεις των άλλων» και μας θέτει ερωτήματα γύρω από την κοινωνική ενσωμάτωση και ό,τι εκείνη συνεπάγεται. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης www.comic-n-play.gr οι επισκέψεις θα είναι σχεδόν πραγματικές μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικτυακή συνθήκη εικονικής περιήγησης. Όπως κάθε χρόνο, η πρόσβαση για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές της έκθεσης και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομώνυμο κατάλογο της έκθεσης.

Τι λένε όμως οι άνθρωποι που φέρνουν on line αυτή την έκθεση και πως περιγράφουν αυτή την ξεχωριστή συγκυρία γεμάτη φόβους, ανησυχία, αλλά και όραμα που δεν μπορεί να μείνει κλειδωμένο στα σπίτια μας και τα συρτάρια μας!

«To Comic N’ Play είναι μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από 19 χρόνια στην Θεσσαλονίκη, την περίοδο που μια ομάδα/παρέα -φοιτητών ακόμα τότε- αναζητούσε την καλλιτεχνική ταυτότητα της και έναν τρόπο για να εκφραστεί δημιουργικά, μέσα από την κυκλοφορία αυτοεκδόσεων κόμικς. Από τότε μέχρι και σήμερα, η ιδέα αυτή εξελίχθηκε σε μια πολυεκδήλωση/θεσμό για τα δεδομένα της ελληνικής σκηνής των κόμικς, όχι μόνο επειδή είναι η μακροβιότερη διοργάνωση του χώρου, αλλά και επειδή διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο της 9ης τέχνης. Καταρχήν, εστιάζει στην ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, γεγονός που δηλώνεται κάθε φορά μέσα από την έκθεση των πρωτότυπων έργων κόμικς που παρουσιάζονται στο κοινό, γύρω από μία συγκεκριμένη θεματική. Εξίσου σημαντικός όμως είναι και ο δωρεάν εκπαιδευτικός χαρακτήρας της διοργάνωσης, αφού κάθε χρονιά γίνεται η προσπάθεια να προσφέρονται, μέσω οργανωμένων σχολικών εκδρομών από τμήματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εργαστήρια από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες» λέει στο GrTimes ο Νίκος Δαλαμπύρας, υπεύθυνος συντονισμού της 19ης Comic N’ Play. Τα παραπάνω όμως αφορούσαν την έκθεση μέχρι χθες.

Νίκος Δαλαμπύρας: «Καταλήξαμε στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής που θα προσέφερε την εμπειρία μιας εικονικής αίθουσας τέχνης»

«Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση της εποχής μας δεν μας άφησε ασυγκίνητους και από πολύ νωρίς προβληματιστήκαμε για το πως θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε κοινό και δημιουργούς αυτή την ιδιαίτερη «γέφυρα» επικοινωνίας και διάδρασης, που προσφέρει το Comic N’ Play. Θεωρώντας ότι το κατεξοχήν αποτύπωμα της κάθε έκθεσης είναι η ανθολογία έργων που την συνοδεύει, ήμασταν αποφασισμένοι στο να προχωρήσουμε στην έκδοση ενός νέου καταλόγου, έστω και αν δεν θα υπήρχε έκθεση σε φυσική μορφή. Η διαρκώς αυξανόμενη συζήτηση γύρω από τα οφέλη της τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας, μας δώσανε το έναυσμα να αναζητήσουμε κι εμείς ένα τρόπο να προσαρμόσουμε την εμπειρία του φεστιβάλ στα νέα δεδομένα. Έτσι, καταλήξαμε στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής που θα προσέφερε την εμπειρία μιας εικονικής αίθουσας τέχνης, στην οποία ο επισκέπτης θα μπορούσε να περιηγηθεί με ασφάλεια, από την άνεση του κινητού, του tablet ή του υπολογιστή του.

Πιστεύουμε πως σε καμία περίπτωση το ηλεκτρονικό περιβάλλον μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία της άμεσης επικοινωνίας και επαφής με ανθρώπους που μοιράζονται την αγάπη τους για το ίδιο αντικείμενο. Ωστόσο, σκοπός του Comic N’ Play ήταν και θα παραμείνει… το να προσφέρει στους δημιουργούς κόμικς την ευκαιρία να μιλήσουν μέσα από την τέχνη τους για τους προβληματισμούς της εποχής μας και στο κοινό την δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνικών τάσεων και τεχνοτροπιών. Θεωρούμε λοιπόν πως για ακόμη μια χρονιά, χάρη και στην υποστήριξη των επαγγελματιών και φορέων που εμπιστεύονται την προσέγγιση μας, καταφέραμε να προσφέρουμε μια επίκαιρη καλλιτεχνική πρόταση πάνω στο κοινωνικό ζήτημα της ενσωμάτωσης» αναφέρει ο Νίκος Δαλαμπύρας.

Οι συμμετοχές και η αγάπη για τα κόμικς!

Την έκθεση επιμελείται καλλιτεχνικά ο δημοφιλής δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης, ενώ συμμετέχουν συνολικά 25 δημιουργοί κόμικς που θα μας ανοίξουν δρόμους στην τέχνη τους. Τιμώμενη καλλιτέχνης της φετινής εκδήλωσης είναι η Θεσσαλονικιά δημιουργός κόμικς και εικονογράφος, Δήμητρα Καζή, μόλις 22 ετών. Η ίδια έχει ιδιαίτερη λατρεία στο να δημιουργεί κόμικς, έχει σπουδάσει τεχνικός κινούμενης εικόνας και ηλεκτρονικής σχεδίασης γραφημάτων, και πλέον σπουδάζει Illustration & Comics/Visual Arts. Για την παρουσία της στην φετινή Comic N’ Play αναφέρει: «Ήταν μια απ’ τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις η φετινή διοργάνωση. Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι η φετινή τιμώμενη καλλιτέχνης και χαίρομαι επίσης που, ενώ είμαστε σε πολύ δύσκολους καιρούς, κανείς δεν πτοήθηκε, αλλά αποφασίσαμε να τα βάλουμε κάτω και να γίνει η έκθεση. Η ψηφιακή έκθεση είναι κάτι που το επιχειρούμε για πρώτη φορά και μακάρι να βγει σε καλό. Ούτως ή άλλως, από το τίποτα, είναι καλύτερα να υπάρχει κάτι. Είμαι σίγουρη πως και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σ’ αυτή τη προσπάθεια θα είναι πολύ ενθουσιασμένοι για την έκθεση! Αρχικά ασχοληθήκαμε με τον σχεδιασμό του εξωφύλλου. Γενικά, με την φετινή θεματική δε ξέραμε τι να περιμένουμε σαν τελική εικόνα. Όταν μετά από λίγο καιρό τους έθεσα την ιδέα μου, αυτή με την παρέα παιδιών που κάθονται δίπλα στη θάλασσα και ανεβάζουν story στο instagram, άρεσε και δεν έγιναν ιδιαίτερες αλλαγές στο σχέδιο ή στο περιεχόμενο της. Σκεφτόμουν πως -ειδικά και με την καραντίνα – όπου οι περισσότεροι από μας ξοδεύουμε αρκετό χρόνο online στα social media, θα ταίριαζε ο τίτλος «Οι Σκέψεις των Άλλων» να πηγάζει από εκεί. Οπότε και η δισέλιδη ιστορία που σχεδίασα για την έκθεση, έχει αυτή την αύρα, που -προσωπικά μιλώντας- τα άτομα της γενιάς μου κρίνω πως είναι πολύ ενεργά στο να εκθέτουν έτσι τον εαυτό τους, αλλά και γενικότερα. Πολλές φορές πάλι, παρουσιάζουν κι έναν εντελώς άλλον εαυτό» επισημαίνει η νεαρή εικονογράφος και μας «περιμένει» τον Δεκέμβριο στην έκθεση έχοντας ήδη πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο.

Δήμητρα Καζή: «Η πραγματικότητα υπάρχει για να πετάμε και όχι για να μένουμε κολλημένοι στη γη»

«Γενικά, ως άτομο είμαι αρκετά ονειροπόλα και τον παιδικό μου αυθορμητισμό δεν τον έχω χάσει και μακάρι να μην τον χάσω ποτέ! Εξάλλου δε νομίζω πως θα γινόμουν δημιουργός κόμικς αν δεν είχα αυτά τα χαρακτηριστικά. Κι αυτό είναι κάτι που το έβαλα σε πρώτη μοίρα. Το ήθελα από μικρή, ζωγράφιζα ασταμάτητα, έφτιαχνα ιστορίες, πείσμωνα, συνέχιζα. Μα πάνω απ’ όλα, δεν μου έφευγε ποτέ η θέληση να συνεχίσω. Αυτή τη στιγμή αρχίζει να φαίνεται η δουλειά και ο κόπος μου προς τα έξω και είναι ορισμένες φορές που δε μπορώ να πιστέψω την ανταπόκριση που λαμβάνω. Όπως τώρα! Δεν είναι κακό να έχουμε όνειρα. Ούτε είναι κακό να παίρνουμε ρίσκα ή να κάνουμε ριζικές αλλαγές. Αξίζει όμως πιο πολύ το να τολμάς να κάνεις κάτι κι ας αποτύχεις, από το να μην κάνεις τίποτα. Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά η πραγματικότητα υπάρχει για να πετάμε και όχι για να μένουμε κολλημένοι στη γη» τονίζει η Δήμητρα Καζή που δούλεψε γι’ αυτή την έκθεση έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της την φιλοξενούμενη έκθεση της ΑctionΑid με τίτλο «Τώρα Μένω Πια Εδώ», σε μια προσπάθεια για μια εναλλακτική αφήγηση για τις διαπολιτισμικές κοινωνίες που προκύπτουν από την μετανάστευση. «Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CIAK: MigrACTIOΝ!, το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη της συμβολής της μετανάστευσης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και στην προώθηση θετικών μηνυμάτων για τους πρόσφυγες και μετανάστες, παλεύουμε για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων στον δημόσιο λόγο. Η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης για ανθρώπους με διαφορετική καταγωγή και η προώθηση τεκμηριωμένων στοιχείων που αποδομούν τους μύθους σχετικά με τη μετανάστευση είναι απαραίτητα βήματα προς μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς. Μέσω της φιλοξενούμενης έκθεσης “Τώρα μένα πια εδώ” για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία προωθούμε μια εναλλακτική αφήγηση για τις διαπολιτισμικές κοινωνίες που προκύπτουν από τη μετανάστευση» επισημαίνει η Στέλλα Τσιαρβούλα, Thessaloniki Area Manager της ActionAid.

Στέλλα Τσιαρβούλα: «Στην ActionAid οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς φτώχεια κι αδικία»

Η ActionAid είναι μια ανεξάρτητη διεθνής οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών που αγωνίζεται κατά της φτώχειας και της αδικίας σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δράση της το 1998. «Στην ActionAid οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς φτώχεια κι αδικία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και θα δρουν με αλληλεγγύη. Μέσω της εκπαίδευσης διαμορφώνουμε ενεργούς πολίτες, ικανούς να διεκδικήσουν έναν κόσμο πιο δίκαιο. Στην προσπάθεια αυτή ξεκινάμε τη δράση μας και στην πόλη της Θεσσαλονίκης με ένα κέντρο για νέους. Με το Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη (Πλ. Ναυαρίνου 7) στοχεύουμε να προωθήσουμε την απασχολησιμότητα και την ενεργό συμμετοχή των νέων στη ζωή της πόλης, μέσω της τέχνης και του εθελοντισμού. Σκοπός είναι μέσα από τις δράσεις του κέντρου να ενισχύσουμε τις δεξιότητες των νέων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης τους, δημιουργώντας το πλαίσιο για να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε μία βιώσιμη πόλη. Στις ιδιαίτερες συνθήκες της χρονιάς, με ιδιαίτερη χαρά η ActionAid υποστηρίζει τη 19η έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών “Comic ’N’ Play 2020”, έναν αγαπημένο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, που στηρίζει ουσιαστικά τη δημιουργία επί σειρά ετών, δίνοντας βήμα σε πολλούς καλλιτέχνες να εκφραστούν και να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό, για πρώτη φορά φέτος εξολοκλήρου διαδικτυακά. Η θεματική της φετινής διοργάνωσης με τίτλο “Οι σκέψεις των άλλων”, για την κοινωνική ενσωμάτωση αποτελεί για εμάς το πεδίο συνεργασίας. Ο κόσμος των κόμικς ως χώρος δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης μπορεί να συμβάλλει στον αγώνα για υποστήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας για έναν κόσμο πιο δίκαιο» υποστηρίζει η Στέλλα Τσιαρβούλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

-την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.comic-n-play.gr
-την επίσημη σελίδα στο f/b: https://www.facebook.com/comicnplay.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5915/01

Κορωνοϊός-Γαλλία: Αυστηροί κανονισμοί για τα τεστ στους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5015/01

Βρετανία: Πάνω από 55.760 νέα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4015/01

Πρόεδρος Φιλιππίνων: Η προεδρία δεν είναι δουλειά για μια γυναίκα Διεθνή

23:3015/01

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι νεκροί Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2315/01

Δύο συλλήψεις για την άγρια επίθεση σε σταθμάρχη Κοινωνία ,Σημαντικά

23:2015/01

ΗΠΑ: Τι προβλέπει το σχέδιο Μπάιντεν για ανάκαμψη της οικονομίας Διεθνή

23:1015/01

Ανοικτός ο δρόμος Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου Δήμοι

23:0015/01

Πέθανε ο συνιδρυτής των New York Dolls, Σιλβέιν Σιλβέιν Διεθνή

22:5215/01

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Γρήγορη και εντατική έρευνα για τις νέες μεταλλάξεις Κορωνοϊός

22:5015/01

Βραζιλία-Covid-19: 1.131 θάνατοι σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4515/01

Φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας προκάλεσαν άγνωστοι στη Δυτική Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

22:4015/01

Δεύτερη στην Ευρώπη η Κύπρος στη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:3015/01

Κορωνοϊός: Μερική άρση απαγορεύσεων στην Ιταλία Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2015/01

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκε διεθνές κύκλωμα νοθείας βενζίνης Κοινωνία

22:1015/01

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Ολλανδίας Διεθνή

22:0315/01

Εξαδάκτυλος: Ξεπερνούμε το 2ο κύμα, δεν το ξεπεράσαμε Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:0015/01

Αυστρία: Εξαιρείται η Ελλάδα ως «ασφαλή χώρα» από την ταξιδιωτική προειδοποίηση Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:5015/01

Πέθανε ο πρώην προσωπικός γιατρός του Τραμπ Διεθνή

21:4015/01

ΟΗΕ: Καταστροφική η υπερθέρμανση του πλανήτη τον 21ο αιώνα Περιβάλλον

21:3015/01

Ηλεία: Γιος τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του Κοινωνία

21:2015/01

Δ. Παύλου Μελά: Βιβλία με παράδοση κατ’ οίκον Δήμοι

21:1015/01

Πρόεδρος ΕΕΑ για λιανεμπόριο: Θετική εξέλιξη – Οι καταναλωτές να επιλέγουν καταστ... Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

21:0815/01

Τουρκία: Νavtex στο Αιγαίο για ένα χρόνο Διεθνή ,Ελλάδα ,Σημαντικά

21:0015/01

Τσαβούσογλου: Ερντογάν και Μακρόν ξαναρχίζουν τον διάλογο Διεθνή

20:5015/01

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για ηλικιωμένους Δήμοι ,Κοινωνία

20:4015/01

Τραμ: Ξεκινούν την Τετάρτη τα δρομολόγια προς ΣΕΦ Κοινωνία

20:3015/01

Τον «τσάκωσαν» με 350 πακέτα λαθραία τσιγάρα Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

20:2015/01

Τεχνητή κατάκλυση 6.000 στρεμμάτων στο Πύθιο Διδυμοτείχου Β.Ελλάδα

20:1015/01

Με μεγάλη συμμετοχή τα rapid tests στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη Δήμοι ,Κορωνοϊός

20:0315/01

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0015/01

ΠΚΜ: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες Περιφέρειες

19:5015/01

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε τον Νοέμβριο Διεθνή

19:4915/01

Εστίαση: Το 1/3 των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη απειλούνται με λουκέτο Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:4015/01

Συνάντηση Κατσαφάδου – Μώραλη Δήμοι ,Κοινωνία

19:3215/01

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου Κοινωνία

19:3015/01

Συγχαρητήρια 30 υπουργών αθλητισμού στον Λ. Αυγενάκη Αθλητισμός ,Πολιτική

19:2015/01

Λαγκαδάς: Rapid tests σε επαγγελματίες από το ΕΕΘ Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

19:1015/01

Κρήτη: Πλησιάζουν τα 21 εκατ. οι αποζημιώσεις για την κακοκαιρία του Νοεμβρίου Ελλάδα

19:0015/01

Βαρτζόπουλος: Επέκταση Aλιευτικής Ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια Αγροτική Οικονομία ,Βουλή

18:5015/01

Στουρνάρας: «Κόκκινα» δάνεια μετά την πανδημία Ελλάδα ,Οικονομία

18:4215/01

Σκληρό lockdown σε Αχαρνές με εντολή Χαρδαλιά Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:4015/01

ΕΕ: Ανησυχία λόγω καθυστερήσεων παραδόσεων του εμβολίου Pfizer Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:3915/01

Μήνυμα Ζορπίδη για την επαναλειτουργία της αγοράς Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

18:3015/01

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Ν. Μηταράκη στον Έβρο Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:2915/01

Ποια καταστήματα ανοίγουν και με ποιες προϋποθέσεις από Δευτέρα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

18:2015/01

Η απάντηση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ΕΕ ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:1615/01

Παπαευαγγέλου: Ανάγκη να προχωρήσουμε και να μην βρισκόμαστε σε συνεχές lockdown Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

18:1015/01

Μάτι: Επαναφέρεται το αίτημα για άσκηση κακουργηματικής δίωξης Κοινωνία

18:0015/01

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:5915/01

Χάρτης κρουσμάτων: Πρώτη η Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:5015/01

Κορωνοϊός: 610 κρούσματα σήμερα, 319 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:4915/01

Θεσσαλονίκη: Παράνομη χωματερή «ντροπή» στη Δυτική είσοδο(ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

17:4115/01

Επιβεβαίωση Μητσοτάκη για κανονικό άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα Βουλή ,Ελλάδα ,Οικονομία

17:4015/01

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ στο 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού και στο ΚΕΕΔ Ελλάδα

17:3015/01

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αποθήκη ρουχισμού (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:2515/01

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν τα λύματα για κορωνοϊό για τις ημέρες των εορτών Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:2015/01

Κίνα: 144 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:1015/01

NASA: Τέλος οι γεωτρήσεις στον Άρη για τον τυφλοπόντικα του InSight Διεθνή

17:0015/01

Ξέχασε το μόλις 1 έτους παιδί της στο κρύο στους -32 βαθμούς Κελσίου Διεθνή

16:5015/01

Δήμος Αριστοτέλη: Αναβαθμίζεται η πρόσβαση από Ιερισσό προς Ξηροποτάμι Δήμοι

16:4015/01

H Amazon Web Services ανοίγει γραφείο στην Ελλάδα Επιχειρήσεις

16:3015/01

Δ. Ωραιοκάστρου: Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2015/01

ΕΚΤ: Κίνδυνος για το ενεργητικό των τραπεζών μετά την άρση των μέτρων στήριξης Διεθνή ,Οικονομία

16:1515/01

Δ. Κουτσούμπας: Για την προστασία της υγείας χρειάζεται αγώνας διαρκείας Χωρίς κατηγορία

16:1015/01

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί καν τα επιδημιολογικά στοιχεία Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:0915/01

Γ. Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Βουλή ,Κόμματα ,Πολιτική

16:0015/01

ΣτΕ: Ακυρώθηκε η μεταφορά του καζίνο από την Πάρνηθα στο Μαρούσι Ελλάδα

15:5915/01

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Γενικολογίες που θα ταίριαζαν σε έκθεση παιδιού γυμνασίου Θέματα GR Times ,Πολιτική

15:5415/01

Ανοίγει το λιανεμπόριο με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και αποστάσεις Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

15:5315/01

Εμβόλιο: Η Pfizer ειδοποιεί για μείωση των παραδόσεων στην Ευρώπη Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

15:5015/01

Μ. Παγώνη: Άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων με συχνά rapid test Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:4615/01

Φ. Γεννηματά: Όχι άλλα λάθη. Κοστίζουν ανθρώπινες ζωές Βουλή ,Κόμματα ,Κορωνοϊός

15:4115/01

Δείτε LIVE την Δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή Βουλή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:4015/01

ΒΕΑ: Αποκλείονται 10.000 βιοτέχνες από τη δράση «e-ΛΙΑΝΙΚΟ» Κορωνοϊός ,Οικονομία

15:3015/01

ΕΦΚΑ: Πότε θα επιστραφούν οι μειώσεις συντάξεων στους κληρονόμους των θανόντων συνταξιο... Κοινωνία ,Οικονομία

15:2015/01

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα Κοινωνία

15:1815/01

Δ. Θεσσαλονίκης: Σε ετοιμότητα για τον χιονιά Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

15:1615/01

Αύριο στον Έβρο ο Μηταράκης – «Να μην επεκταθεί το ΚΥΤ μεταναστών» Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

15:1115/01

Δείτε την Δευτερολογία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή (VIDEO) Βουλή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:1015/01

Διαθέσιμα προς πώληση τα επετειακά προϊόντα με το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Ελλάδα

15:0015/01

Σε 24ωρη επιφυλακή ο μηχανισμός του Δ. Θεσσαλονίκης – Έκτακτη δομή για άστεγους Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

14:5115/01

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παρατείνεται η προθεσμία των αιτήσεων Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

14:5015/01

Κορωνοϊός: 1.395 παραβάσεις και 6 συλλήψεις Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

14:4115/01

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ενόψει της κακοκαιρίας Κοινωνία

14:4115/01

Δ. Μακεδονία: Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

14:3515/01

Ηράκλειο: Μια ακόμα σύλληψη για την εξαφάνιση της 17χρονης Κοινωνία

14:3415/01

LifeASTI: Με «υπογραφή» ερευνητών του ΑΠΘ, καινοτόμος εφαρμογή για την Αστική Θερμική Ν... Ελλάδα ,Επιστήμη ,Θέματα GR Times

14:3215/01

«Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τους λοιμωξιολόγους Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

14:3015/01

Κορωνοϊός: Αποζημίωση ειδικού σκοπού για καλλιτέχνες Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

14:3015/01

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και απόπειρα κλοπής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:2015/01

Δένδιας: Η Ελλάδα σε οποιαδήποτε συζήτηση δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο Πολιτική

14:1015/01

Θεοδοσάκης: Αναγκαία η επιχορήγηση εμπόρων και επαγγελματιών (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:0915/01

Δίωξη σε 40χρονο για ληστείες καταστημάτων Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:0815/01

Καλαφάτης: «Η κυβέρνηση δεν βάζει σε ζύγι την ανθρώπινη ζωή» Κοινωνία ,Πολιτική

14:0015/01

Γαλλία: Φυλάκιση 4 μηνών σε διανομέα Διεθνή

13:5615/01

Κ. Μακεδονία: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Πότε θα χιονίσει Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5515/01

Ερντογάν: Ειμαι θετικός σε συνομιλίες με τον Μητσοτάκη Διεθνή

13:5215/01

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας (LIVE) Βουλή ,Πολιτική

13:5015/01

Στοχευμένοι έλεγχοι στην Κ. Μακεδονία – 1183 τροχονομικές παραβάσεις σ’ ένα... Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4715/01

Λάτσιο – Ρόμα. Η πολιτική πίσω από το Derby della Capitale Αθλητισμός

13:4015/01

Τσίπρας: Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Βουλή ,Πολιτική

13:3515/01

Άνοιξε ο δρόμος Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου – Σε ποια σημεία χρειάζεται προσοχή Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3315/01

Χαλκιδική: «Δεν προκύπτει ότι είμαστε στο κόκκινο» – Αντιδρούν οι Δήμαρχοι Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

13:3015/01

Έγκλημα στο Χαλκιόπουλο: Δυο γείτονες και ο ανιψιός των ηλικιωμένων οι ύποπτοι της δολο... Κοινωνία

13:1515/01

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για βιαιοπραγίες σε βάρος εργαζομένων Πολιτική

13:1015/01

Μεγάλες Επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την ανάπτυξης της Αγοράς του Φυσικού Αερίου Επιχειρήσεις

13:0715/01

Βλαχογιάννης: Η αναζήτηση νέου χώρου θα σημάνει τον «θάνατο» της ΔΕΘ (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:0015/01

Μείωση ενοικίου: Επεκτείνεται και τον Φεβρουάριο – Ποιους αφορά Κορωνοϊός ,Οικονομία ,Πολιτική

12:5915/01

Μητσοτάκης: Στα 500 ευρώ το πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:5115/01

«Φοιτητές ξανά» βροντοφώναξαν μέσα σε αμφιθέατρο του ΑΠΘ (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:4515/01

Θεσσαλονίκη: Στοχευμένοι έλεγχοι από την ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3015/01

Έκλεισε ο Ισθμός της Κορίνθου λόγω κατολίσθησης (VIDEO) Ελλάδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ