Εκδόσεις KEY BOOKS: Αυτές είναι οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων

Εκδόσεις KEY BOOKS: Αυτές είναι οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων

Νέα βιβλία θα κυκλοφόρησαν στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις KEY BOOKS.

Παρακάτω οι νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων KEY BOOKS που είναι διαθέσιμες στα βιβλιοπωλεία:

Η σοφία της ανασφάλειας
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Alan W. Watts

Ο κορυφαίος φιλόσοφος Alan Watts μάς δείχνει πώς -σε μια εποχή πρωτοφανούς άγχους- μπορούμε να βρούμε την ολοκλήρωση αγκαλιάζοντας το παρόν και ζώντας απόλυτα στο τώρα.

Ο εγκέφαλος μπορεί να υιοθετήσει σωστές συμπεριφορές μόνο όταν η συνείδηση κάνει αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί: αντί να αγωνίζεται για να ξεφύγει από την παρούσα εμπειρία να έχει αβίαστη επίγνωση αυτής.

Σε αυτό το διαχρονικό και κλασικό βιβλίο, ο κορυφαίος φιλόσοφος Alan Watts αντλεί γνώση από την ανατολική σοφία και θρησκεία, και προσφέρει κατευθύνσεις για μια πιο ολοκληρωμένη ζωή. Η κεντρική του διαπίστωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: όταν ξοδεύουμε όλο μας το χρόνο ανησυχώντας για το μέλλον και θρηνώντας για το παρελθόν, δεν είμαστε σε θέση να απολαύσουμε την παρούσα στιγμή – τη μόνη που είμαστε πραγματικά σε θέση να βιώσουμε. Ο Watts προσφέρει το απελευθερωτικό μήνυμα ότι η αληθινή βεβαιότητα και η ασφάλεια προέρχονται μόνο από την κατανόηση ότι η παροδικότητα και η ανασφάλεια αποτελούν την ουσία της ύπαρξής μας. Επισημαίνει τη ματαιότητα του ατελείωτου κυνηγιού στόχων, είτε αυτοί συνίστανται σε οικονομική επιτυχία είτε σε σταθερότητα είτε στην αποφυγή του πόνου, και δείχνει ότι μόνο αν αναγνωρίσουμε αυτό που δεν ξέρουμε μπορούμε να μάθουμε οτιδήποτε πραγματικά αξίζει να γνωρίζουμε.

Στο Η σοφία της ανασφάλειας ο Watts εξηγεί πολύπλοκες έννοιες με σαφήνεια και απλότητα, καθιστώντας το ένα βιβλίο στο οποίο μπορείτε να επιστρέφετε ξανά και ξανά για στήριξη και έμπνευση σε δύσκολες στιγμές.

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/docs/kb23_1_184_thewisdomofinsecure_issuu

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Alan W. Watts έχει επάξια κερδίσει τη φήμη ενός από τους πιο αυθεντικούς και «αδιάφθορους» φιλοσόφους του εικοστού αιώνα. Κάτοχος μάστερ και διδακτορικού στη θεολογία, είναι γνωστός κυρίως ως ερμηνευτής του ζεν βουδισμού, καθώς και της ινδικής και κινεζικής φιλοσοφίας γενικότερα, κρατώντας αποστάσεις, ωστόσο, από θρησκευτικούς φανατισμούς, Ο Watts συνέγραψε γύρω στα είκοσι βιβλία για τη φιλοσοφία και την ψυχολογία της θρησκείας, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ανά τον κόσμο.

8 μέρες μέσα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στέφανος Ξενάκης

Ποτέ μην κάνεις το λάθος να ξεχάσεις ότι έχεις την Προσωπική σου Ελευθερία, όπου κι αν διαβάζεις το βιβλίο αυτό. Αν είσαι στη θάλασσα, μπορείς να βρέξεις τα πόδια σου˙ αν είσαι στην πόλη, μπορείς να πας σούπερ μάρκετ για σουλάτσο, κι ας σου φαίνεται χαζό˙ αν είσαι στο βουνό, μπορείς να μυρίσεις το πουρνάρι και να ξαπλώσεις κάτω από τα πεύκα. Τα θεωρούσα κι εγώ τόσο δεδομένα, μέχρι που τα στερήθηκα. Όπως θεωρούσα δεδομένη την Προσωπική μου Ελευθερία, μέχρι που κατάλαβα ότι δεν ήταν.

Τι είναι αυτό που μας κρατάει όρθιους σε μια οριακή στιγμή; Πώς μπορούμε να δούμε το Δώρο, ακόμα κι όταν αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε σίδερα; Πόσο πολύτιμη είναι η πυξίδα ΜΕΣΑ μας, ό,τι κι αν συμβαίνει εκεί έξω;

Μετά από μια μεγάλη προσωπική δοκιμασία, ο Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει με το πιο προσωπικό του βιβλίο. Πιο ευάλωτος, πιο δυνατός, πιο αληθινός. Το 8 μέρες μέσα είναι το ημερολόγιο ενός ανθρώπου που στην πιο σκοτεινή στιγμή της ζωής του αναζήτησε και βρήκε το φως εκεί που κρύβεται πάντα. ΜΕΣΑ.

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/docs/kb23_8_meres_mesa_14x20.5_issuu

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

O Στέφανος Ξενάκης ζει στην Αθήνα, είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας. Το πρώτο του βιβλίο, ΤΟ ΔΩΡΟ, κυκλοφόρησε το 2018 και αφού έγινε #1 Bestseller στην Ελλάδα μεταφράστηκε σε 31 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 38 χώρες. Παράλληλα, εργάζεται εντατικά για το όνειρό του, το «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ», ένα μάθημα αξιών κι αυτογνωσίας το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την πρώτη Δημοτικού κιόλας. Είναι περήφανος πατέρας δύο κοριτσιών 12 και 15 χρονών, της Αύρας και της Αίνειας.

Στη χώρα του Χωσέ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Κατάταξη στη Θ(λ)ήβα. Μετάθεση στη Χίο. Κι έπειτα αποστολή στις Οινούσσες. Στην ανατολική πινέζα του χάρτη. Μια ανάσα απ’ την ελληνοτουρκική μεθόριο. Σε θέσεις μάχης. Με γεμάτα όπλα. Έτοιμοι -και καλά- να σκοτωθούμε.

Το ταξίδι Στη χώρα του Χωσέ αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τις κωμικοτραγικές περιπέτειες ενός στρατιώτη που πασχίζει να επιβιώσει απ’ τα ατελείωτα χωσέ και ζόρια του φανταρικού: το μάντρωμα, τη στέρηση της σάρκας, το γερμανικό, την αϋπνία, τους στρατόκαυλους αξιωματικούς, τη μοναξιά ενός νεκρού πολίτη που στωικά καρτερεί τη νεκρανάστασή του. Κατά τις περιπλανήσεις του σε μονάδες σύγχρονων ανεπιθυμήτων, ο χακί ήρωας στηλιτεύει και τα κακώς κείμενα του στρατού: τη βυσματοκρατία, τα τρελόχαρτα, την κακή εκπαίδευση, την ομοφοβία, τον σεξισμό, την έχθρα απέναντι σε ό,τι αποσκιρτά απ’ το συντηρητικό τοτέμ του λευκού στρέιτ χριστιανού ορθόδοξου Έλληνα. Κριτικάρει όσα ταλαιπωρούν τους στρατιώτες και τον τόπο. Όσα κάνουν τη θητεία μια «χρήσιμα άχρηστη» εμπειρία. Χρήσιμη σαν συλλογή βιωμάτων. Άχρηστη ως προς την επιτέλεση του σκοπού της.

Η παρούσα φανταρική μαρτυρία προορίζεται για όσους απολυμένους θέλουν να ψηλαφίσουν το παρελθόν τους. Για όσους νεοσύλλεκτους θέλουν να γραδάρουν το μέλλον τους. Για όσες κι όσους τους περιμένουν έξω να γυρίσουν. Για όσες κι όσους, εντός και εκτός παραλλαγής, πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πώς ο στρατός θα σταματήσει να τρώει τα παιδιά του.

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/docs/kb23_1_1_issuu

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Θοδωρής Χονδρόγιαννος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1992. Μεγάλωσε στα αρβανιτοχώρια του Μενιδίου και της Παιανίας. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Ρώσικα. Έχει συνεργαστεί με ελληνικά και διεθνή μίντια. Ασχολείται με τη δημοσιογραφική έρευνα και έχει καλύψει ποικίλα ζητήματα που μεταξύ άλλων αφορούν το περιβάλλον, τη ναυτιλία, τις κυνομαχίες και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Παράλληλα, έχει καταπιαστεί με το βιωματικό ρεπορτάζ, ακολουθώντας θρησκείες όπως η Σαϊεντολογία, οι Μορμόνοι και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Είναι δημιουργός του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ Σιγή Ιχθύος, το οποίο πραγματεύεται το ζήτημα της υπεραλίευσης στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Το βιβλίο Στη χώρα του Χωσέ είναι το πρώτο του συγγραφικό πόνημα.

The Modern Break-up (Μοντέρνος χωρισμός)
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Daniel Chidiac

ΕΝΑ BIBΛΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ,
ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ:
ΑΜΕΣΟ, ΩΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ!

Μετά από το ξαφνικό τέλος µιας σχέσης στην οποία είχε επενδύσει, η Αµέλια πέφτει σε µια δίνη αντικρουόµενων σκέψεων και συναισθηµάτων. Για άλλη µια φορά, αναρωτιέται τι αληθινά θέλει από τους άντρες, ποιο το νόηµα των σχέσεων και αν υπάρχει ο «ιδανικός άλλος».

Όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Νικ. Ο νέος της φίλος τής αποκαλύπτει τον τρόπο που σκέφτονται οι άντρες. Μετά από αυτό, η Αµέλια είναι πιο αποφασισµένη από ποτέ να βρει κάτι αληθινό. Έτσι, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αναζητώντας τον αληθινό έρωτα και την ευτυχία.

Γεµάτο χιούµορ αλλά και σκληρές αλήθειες, το µυθιστόρηµα του Daniel Chidiac εξερευνά τον λαβύρινθο των σχέσεων στην εποχή του Tinder. Και µέσα από την εξερεύνηση αυτή, θα δούµε τη δική µας πραγµατικότητα να µας κλείνει το µάτι, θα ανακαλύψουµε πράγµατα για τον ίδιο µας τον εαυτό που θα µας εκπλήξουν και ίσως βρούµε τον δρόµο για κείνο το ένα ραντεβού που αξίζει.

Στο παρακάτω βίντεο, ο συγγραφέας μιλάει για τα «μυστικά» των σύγχρονων σχέσεων:

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/docs/_23_1_184_the_modern_breakup_issuu

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

O Daniel Chidiac ξεκίνησε να γράφει το 2013, όταν άρχισε να νιώθει µια ακατανίκητη επιθυµία να εκφράσει τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήµατά του. Το The Modern Break-Up είναι το τρίτο του βιβλίο και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 6.000 κριτικές στο Amazon. Ο Daniel ζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και συνδέεται µε τους αναγνώστες του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, µε πάνω από µισό εκατοµµύριο ακολούθους:

www.instagram.com/DanielChidiac/

www.instagram.com/themodernbreakupbook/

Συμβόλαιο μίας ημέρας
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Rick Pitino

«Τα βιβλία του Pitino αποτελούν ιδανικά εγχειρίδια ψυχολογίας για το πώς να ασκεί κανείς το επάγγελμά του». – Chicago Sun-Times

«Το ιστορικό του Pitino στα γήπεδα είναι εξαιρετικό… Το στιλ γραφής του είναι επίσης θριαμβευτικό». – Time

Υπογράψτε συµβόλαιο µίας ηµέρας µε τον εαυτό σας,
και κερδίστε στο παιχνίδι της ζωής.

Ο Rick Pitino είναι ένας από τους πιο δυναµικούς και επιτυχηµένους προπονητές µπάσκετ όλων των εποχών. Σε αυτόν τον εµπνευσµένο και πρακτικό οδηγό µοιράζεται το κλειδί της επιτυχίας του στα παρκέ του µπάσκετ και στη ζωή: το µυστικό βρίσκεται στο περίφηµο συµβόλαιο της µίας ηµέρας µε τον ίδιο τον εαυτό σου. Υπογράφοντας αυτό το συµβόλαιο, κάθε τηλεφώνηµα, κάθε συνάντηση, κάθε δράση είναι σηµαντική για την επόµενη µέρα.

Μέσα από το βιβλίο αυτό θα µάθεις πώς:

 • Να εστιάζεις µε πειθαρχία σε ό,τι κάνεις: στον σχεδιασµό, στις προτεραιότητες και στη στρατηγική της καριέρας σου.
 • Να ανακαλύψεις το αληθινό κλειδί της επιτυχίας: δεν είναι ούτε το χρήµα ούτε η φιλοδοξία, αλλά η ταπεινότητα.
 • Να χρησιµοποιείς την τεχνολογία µε σύνεση. Μην την αφήσεις να υποκαταστήσει την επαφή µε τους κοντινούς σου ανθρώπους.
 • Να παραδέχεσαι τα προβλήµατά σου, ώστε να γίνουν µέρος του παρελθόντος σου. Αν πεις ψέµατα στον εαυτό σου, τα προβλήµατα αυτά θα γίνουν το µέλλον σου.
 • Να κάνεις µικρές αλλαγές που θα προσθέσουν αξία σε κάθε λεπτό της ζωής σου.

Το Συµβόλαιο µίας ηµέρας θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο µε τον οποίο προσεγγίζεις τη δουλειά, τους στόχους και τη ζωή σου.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Pitino μιλάει για το Συμβόλαιο μίας ημέρας:

Η ομιλία του Pitino κατά την εισαγωγή του στο Basketball Hall of Fame:

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/docs/kb23_1_256_one_day_contract_issuu

 Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Rick Pitino θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές µπάσκετ όλων των εποχών. Κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθληµα µπάσκετ των Η.Π.Α. (NCAA) το 2013 µε τους Louisville Cardinals και το 1996 µε τους Kentucky Wildcats – είναι ο µοναδικός προπονητής µπάσκετ που έχει κατακτήσει πρωταθλήµατα µε δύο διαφορετικά πανεπιστήµια. Στις 8 Σεπτεµβρίου 2013 έγινε επίσηµα µέλος του Basketball Hall of Fame. Έχει επίσης διατελέσει προπονητής, µεταξύ άλλων, των New York Knicks, των Boston Celtics, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας. Εκτός από το Συµβόλαιο µίας ηµέρας, έχει γράψει άλλα έξι βιβλία για τις επιχειρήσεις και την ηγεσία.

Μέρες ντυμένες αντίο
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νάσος Καραστάθης

Πορεύονται οι άνθρωποι. Άλλοτε ως χάρτινα καραβάκια σε ορμητικά νερά κι άλλοτε με ανοιχτά, μεγάλα φτερά ως αετοί. Γεμίζουν φως, τραύματα, ρωγμές.

Οι ήρωες στις ιστορίες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο και καίγονται όπως οι πεταλούδες στο φως το δυνατό. Άλλες όμως φορές καταφέρνουν και περνούν απέναντι, γεμάτοι σοφία, αγάπη και μια γλύκα στα ψιχαλισμένα μάτια τους.

Απλώνουν τα χέρια τους προσπαθώντας από κάπου να κρατηθούν. Αγκαλιάζουν τον έρωτα, έστω αν τις περισσότερες φορές είναι αδιέξοδος, απέλπιδος. Πασπαλίζονται με τη σκόνη του τη χρυσή και κινούν ενάντια στη φθορά, στις συμβάσεις και στα πρέπει. Αν τους συναντήσουμε το δείλι, εύκολα τους ξεχωρίζουμε από ένα παράξενο χαμόγελο, ένα ιδιαίτερο φως.

Φορτωμένοι αντίο, θρυμματισμένοι, διπλώνουν και ξαναδιπλώνουν τα λευκά τους μαντίλια, πονούν, μα συνεχίζουν να πορεύονται μοναδικά όμορφοι, κολλώντας τις ρωγμές τους με την κόλλα τη χρυσή.

Στη συλλογή διηγημάτων Μέρες ντυμένες αντίο, ο πρωτοεμφανιζόμενος Νάσος Καραστάθης υφαίνει ένα μοναδικό ψηφιδωτό χαρακτήρων και καταστάσεων, σε τόπους ξεχασμένους μα και ταυτόχρονα βαθιά εγγεγραμμένους στη συλλογική μνήμη. Ο έρωτας συναντά την απώλεια, και οι ήρωες των ιστοριών του μετεωρίζονται ανάμεσα στο ανυποχώρητο καθήκον και τη μύχια επιθυμία. Το μοναδικό ύφος του Καραστάθη καθιστά το ντεμπούτο του απαραίτητο και διαχρονικό ανάγνωσμα για όσους αναζητούν έναν άξιο συνεχιστή της παρακαταθήκης των μεγάλων δασκάλων της ελληνικής λογοτεχνίας.

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/docs/kb23_1_280_issuu_1_

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Νάσος Καραστάθης γεννήθηκε στη Μαλεσίνα Λοκρίδος το 1961. Φοίτησε στη Μαράσλειο Ακαδημία και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Είναι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ζει στην Πεύκη και εργάζεται στα βόρεια προάστια.

Αυτός που θέλουν οι γυναίκες
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ειρήνη Γεωργή

Η αξία των γυναικών δεν εξαρτάται από την ομορφιά τους.

 Η αξία των αντρών δεν εξαρτάται από το μέγεθος του πέους τους.

 Οι γυναίκες δεν είναι φτιαγμένες για γάμο και παιδιά.

 Οι άντρες δεν είναι φτιαγμένοι για να βγάζουν λεφτά.

 Οι γυναίκες δεν χρωστάνε σεξ σε κανέναν.

 Οι άντρες είναι τόσο πολύπλοκοι όσο και οι γυναίκες.

 Οι γυναίκες θέλουν σεξ όσο και οι άντρες.

 Οι άντρες θέλουν τρυφερότητα όσο και οι γυναίκες.

 Από τότε που γεννηθήκαμε μας λένε ψέματα. Ότι οι γυναίκες θέλουν μόνο σχέση και οι άντρες μόνο σεξ. Ότι αν οι γυναίκες θέλουν σεξ, είναι τσούλες. Ότι αν οι άντρες θέλουν τρυφερότητα, δεν είναι αρκετά άντρες. Ότι υπάρχει μάχη μεταξύ των φύλων και είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ότι κάποιος πρέπει να είναι από πάνω, αλλιώς θα είναι χαμένος. Κι ότι δεν επιτρέπεται να ζητάμε περισσότερα. Παρόλο που έχουμε άπειρες επιλογές, και ξέρουμε ότι με ένα swipe θα περάσουμε στο επόμενο άτομο, μέσα από τις dating εφαρμογές. Δεν τολμούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα, γιατί κανείς δεν μας άκουγε.

Κι όμως. Τώρα το dating αλλάζει. Πολλές γυναίκες έχουν ήδη καταλάβει. Οι παλιοί κανόνες δεν ισχύουν πια, όσα ξέραμε ήταν λάθος και χρειάζεται να τα μάθουμε ξανά. Να δούμε τις γνωριμίες μεταξύ των φύλων από άλλη σκοπιά. Με αληθινή περιέργεια. Με ειλικρίνεια. Με καλοσύνη. Με σεβασμό. Με διάθεση για γέλιο, διασκέδαση και παιχνίδι. Όλα είναι εδώ. Θα καταλάβεις τι σημαίνουν ακριβώς πράγματα που ακούς εδώ και καιρό, και θα μάθεις νέες έννοιες, που περιγράφουν το dating όπως είναι σήμερα. Από τα σεξιστικά αστεία ως την κουλτούρα του βιασμού, από το Friend Zone ως τα Καλά Παιδιά™, από το φλερτ ως την παρενόχληση, από το σεξ ως τη συναίνεση κι από την απόλαυση ως το οργασμικό κενό. Το dating έχει αλλάξει και κολυμπάμε σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτός είναι ο οδηγός.

Στο ακόλουθο βίντεο, η συγγραφέας μιλάει για την κουλτούρα του βιασμού, στο πλαίσιο του TEDx:

H Ειρήνη Γεωργή, σε συνέντευξή της στη LiFO:

H Ειρήνη Γεωργή μιλάει για τον φεμινισμό στο Womanlandia:

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/docs/kb22_1_352_aytopouthelounoigynaikes_issuu

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Ειρήνη Γεωργή διαθέτει εικοσαετή καριέρα στην Επικοινωνία, την οποία αξιοποίησε στο Facebook από πολύ παλιά, γράφοντας αληθινές ιστορίες dating όταν ακόμα δεν υπήρχαν φίλτρα στις φωτογραφίες και η ίδια δεν είχε ούτε πρεσβυωπία ούτε αρθριτικά.

Το 2016 έγραψε το πρώτο της κείμενο για την κουλτούρα του βιασμού. Ακολούθησε ένα TEDx, συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ και παράλληλα συνέχιζε να μιλάει για γκομενικά, γιατί το πάθος της είναι η ένωση δύο κόσμων που παραμένουν πεισματικά μακριά: των αντρών που αισθάνονται μπερδεμένοι στη μετά #metoo εποχή, και των γυναικών που νιώθουν θυμό από τη χρόνια καταπίεση, και επιτέλους έχουν βρει φωνή.

Μπορείς να τη βρεις στα dating apps, όπου στο προφίλ της δηλώνει «κάποτε ήμουν αστεία, αλλά μετά άρχισα να τη λέω στους άντρες όταν έλεγαν κάτι σεξιστικό, και τώρα οι άντρες με μισούν, γιατί προφανώς τους μισώ εγώ» – αλλά λίγοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι σαρκαστικό. Εναλλακτικά, μπορείς να την αναζητήσεις ως feminist dating coach στο irinigeorgi.com.

Όταν το σώμα λέει όχι – Το κόστος του κρυφού στρες
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Gabor Maté

Ένας από τους κορυφαίους θεραπευτές διεθνώς,

για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα!

Στο διεθνές bestseller Όταν το σώμα λέει όχι ο Gabor Maté εξηγεί τι είναι το κρυφό στρες, πώς μας οδηγεί σε μια σειρά από ασθένειες – και, το κυριότερο, πώς μπορούμε να θεραπευτούμε. Μπορεί ένας άνθρωπος να πεθάνει –κυριολεκτικά– από μοναξιά; Συνδέονται τα καταπιεσμένα συναισθήματα με το Αλτσχάιμερ; Υπάρχει άραγε η «προσωπικότητα του καρκινοπαθούς»;

Tα σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την αρχαία σοφία: τα συναισθήματα επηρεάζουν καθοριστικά την υγεία μας. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα προκαλούν στρες, που με τη σειρά του αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία πολλών παθήσεων.

Ο γιατρός Gabor Maté είναι ειδικός σε θέματα τραύματος, εξαρτήσεων και στρες. Στο έργο του αυτό αντλεί στοιχεία από πρωτοποριακές έρευνες, καθώς και από τις αληθινές ιστορίες ασθενών του, για να εξετάσει τον ρόλο που παίζει το κρυφό στρες στην εμφάνιση μιας σειράς ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η αρθρίτιδα, o καρκίνος και μια σειρά από αυτοάνοσα. Επιπρόσθετα, ο συγγραφέας προχωρά ένα βήμα παρακάτω παρουσιάζοντας τους 7 Κανόνες της Θεραπείας, που μας οδηγούν από το στάδιο της Αποδοχής σε αυτό της Αυτονομίας.

Με συμπόνια και σοφία, στο βιβλίο αυτό ο Gabor Maté ξαναβάζει στον πυρήνα της ιατρικής τη σύνδεση μυαλού-σώματος και μας δείχνει τον τρόπο ώστε να προφυλάξουμε την υγεία μας.

Στο ακόλουθο βίντεο, ο Dr Maté παρουσιάζει τις βασικές αρχές του βιβλίου του:

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Ο Gabor Maté, M.D., συνδυάζει επιδέξια τις πρόσφατες εξελίξεις της βιοϊατρικής με τις προσωπικές ιστορίες των ασθενών του για να μας προσφέρει πολύτιμη γνώση σχετικά με το πώς οι βαθιά αναπτυξιακές εμπειρίες καθορίζουν την υγεία, τη συμπεριφορά και τις σχέσεις μας. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε».

Bruce Lipton, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου Η βιολογία της πεποίθησης ey Books)

 «Ο Maté εξηγεί με εξαιρετικό τρόπο περίπλοκες οργανικές διαδικασίες. Βιώνει και περιγράφει τον ανθρώπινο πόνο με τρόπο συμπονετικό και συναρπαστικό».

The Globe and Mail

 «Το βιβλίο του Maté είναι γραμμένο με σαφήνεια και ενσυναίσθηση, χαρακτηριστικά που περιγράφουν και τον ίδιο. Βασίζεται στη γνώση και εκφράζεται κατευθείαν από την καρδιά».

The Georgia Straight

 «Η ιατρική εμπειρία του Maté και ο ξεκάθαρος τρόπος γραφής του μεταμορφώνουν περίπλοκες βιολογικές διαδικασίες σε ανάγνωσμα προσιτό στον καθένα μας».

The Gazette

 «Ένα καλογραμμένο και συναρπαστικό βιβλίο, που προσφέρει τροφή για σκέψη».

Times Colonist

 «Ο Gabor Maté σε βοηθάει να βρεις το δρόμο για το σπίτι σου».

Τζέιμι Λι Κέρτις, ηθοποιός, συγγραφέας, ακτιβίστρια

 «Μια φωνή λογικής και συμπόνιας, σε μια θάλασσα από λευκό θόρυβο».

Εντ Μπερνς, συνδημιουργός της σειράς The Wire

 Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/docs/when_the_body_says_no_issuu

 O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Gabor Maté είναι γιατρός, περιζήτητος ομιλητής και συγγραφέας πέντε διεθνών bestsellers που πραγματεύονται θεματικές όπως το τραύμα, τη διάσπαση προσοχής, τους εθισμούς και τη γονεϊκότητα.

O Dr. Maté συνυφαίνει την επιστημονική έρευνα, τις πραγματικές ιστορίες ασθενών και τις προσωπικές του εμπειρίες για να παρουσιάσει μια νέα οπτική, που ενημερώνει τους ανθρώπους και τους δίνει τη δύναμη να βοηθηθούν στη δική τους θεραπεία. Είναι συνδημιουργός της θεραπευτικής μεθόδου Compassionate Inquiry, στην οποία εκπαιδεύονται πλέον χιλιάδες γιατροί και σύμβουλοι ψυχικής υγείας διεθνώς.

The Greek Diet Cure
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άννα Μαρία Παπίρη

Η Ελλάδα είναι ένας διαχρονικός τουριστικός προορισμός, γνωστός για την ιστορία, τα όμορφα νησιά και τη ζεστή φιλοξενία της. Αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός τρόπος ζωής και διατροφής, εμπνευσμένος από αρχαίες παραδόσεις, έχει αποδειχθεί ότι είναι από τους πλέον υγιεινούς στον κόσμο.

Η Άννα Μαρία Παπίρη, wellness editor με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ευεξίας, σε συνεργασία με μια  μεγάλη ομάδα επαγγελματιών υγείας, δημιούργησε έναν οδηγό ελληνικής διατροφής για αρχάριους, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Σε αυτό το βιβλίο, θα μάθετε:

 • Τι είναι η ελληνική διατροφή.
 • Την ιστορία των διατροφικών συνηθειών και της άσκησης από την αρχαία Αθήνα, τη Σπάρτη και τη Μινωική Κρήτη μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
 • Το φαινόμενο της Ικαρίας: Το ελληνικό νησί, μία από τις 5 Γαλάζιες Ζώνες του κόσμου, αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας.
 • Τις παραδοσιακές ελληνικές τροφές και τα εκπληκτικά οφέλη τους για την υγεία.
 • Ένα πρόγραμμα διατροφής 4 εβδομάδων, βασισμένο αποκλειστικά σε παραδοσιακές ελληνικές τροφές, για να σας κρατήσει σε φόρμα.
 • 30 εύκολες συνταγές, που συνοδεύονται από τη διατροφική τους ανάλυση, που θα χαρίσουν χρώμα και ζωτικότητα στην καθημερινότητά σας.
 • Ένα ελληνικό χορτοφαγικό πρόγραμμα διατροφής 2 εβδομάδων, και 10 επιπλέον γευστικές χορτοφαγικές συνταγές.
 • Αποτοξίνωση αλά ελληνικά: 10 τροφές που αποτοξινώνουν και αναζωογονούν με φυσικό τρόπο το σώμα.
 • Τροφές που σας ανεβάζουν τη διάθεση και σας κάνουν πιο ευτυχισμένους.
 • Καλλισθενική γυμναστική: Ο συνδυασμός αρχαίας ελληνικής άσκησης και αερόβιας γυμναστικής εγγυάται δυνατό σώμα και πνευματική διαύγεια.

Αυτό το βιβλίο έχει στόχο να διαδώσει τα οφέλη της ελληνικής διατροφής διεθνώς και να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να υιοθετήσετε την πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο, ως θεμέλιο για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή!

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/docs/kb23_thegreekdietcure_issuu

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Άννα-Μαρία Παπίρη γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει σχέδιο και ζωγραφική στην Καλλιτεχνική και Βιοτεχνική Σχολή Κέρκυρας, καθώς και Γραφικές Tέχνες και Βιομηχανικό Σχέδιο στη Σχολή Βακαλό στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent το 2000, με πτυχίο στο Management, και συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας MBA το 2002.

Έχει εργαστεί πάνω από τριάντα χρόνια ως επαγγελματίας ομορφιάς και ευεξίας σε πολλά ελληνικά και διεθνή έντυπα, όπως τα Votre Beaute, Prevention, Mens Health και Womens Health.

Το 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, Η Επανάσταση της Νεότητας. Το 2016 κυκλοφόρησε το Η Δίαιτα Αλλιώς…, μια λεπτομερή έρευνα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Η Άννα Μαρία έχει διατελέσει εκπρόσωπος στην Ελλάδα σημαντικών brands, όπως η Garnier (2014-2015) και η Nivea (2019). Συμμετέχει σε συνέδρια και εκδηλώσεις σχετικά με την αντιγήρανση, την ομορφιά και την ποιότητα ζωής. Σήμερα συνεργάζεται με την Boussias, τη μεγαλύτερη εταιρεία επιχειρηματικής επικοινωνίας στην Ελλάδα, και είναι συνιδρύτρια του Wellness Project.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top