Εντυπωσίασε η Ημαθία με την συμμετοχή της στο Φεστιβάλ «Ηράκλειο Μέρες Γαστρονομίας» 

Εντυπωσίασε η Ημαθία με την συμμετοχή της στο Φεστιβάλ «Ηράκλειο Μέρες Γαστρονομίας» 

Η Ημαθία ήταν φέτος η τιμώμενη περιοχή στο 4ο Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας 2022» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2022 και που διοργανώνεται από τον δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Η συμμετοχή της Ημαθίας στην Κρήτη, έγινε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, των Δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Ηρωϊκής πόλης της Νάουσας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας, καθώς και με την συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών μέσα από την δράση «Imathia Quality», που έχει στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ημαθίας που είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και τα προϊόντα της.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Ηράκλειο Κρήτης λειτουργούσε εκθεσιακός χώρος τουριστικής προβολής και τοπικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν θεματικές εκδηλώσεις τοπικής γαστρονομίας, παρουσιάστηκε το Ημαθιώτικο Brunch, το Ρεβανί Βέροιας και το Μοσχάρι Ημαθίας τα εκλεκτά κρασιά της Νάουσας καθώς και παραδοσιακές συνταγές από τοπικούς chefs και pastry chefs. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα παραδοσιακά συγκροτήματα της Ημαθίας που χόρεψαν όχι μόνο στους χώρους της έκθεσης αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ένα μεγάλο gala έγινε η επίσημη μεγάλη γαστρονομική παρουσίαση των γευστικών θησαυρών της Ημαθιώτικης γης στις Αρχές της Αυτοδιοίκησης, των φορέων του επιχειρείν, του Τουρισμού του Εμπορίου και των ΜΜΕ της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Πούτιν παραδέχτηκε λάθη στην επιστράτευση – Ζήτησε να διορθωθούν

Πώς επωφελείται το Ντουμπάι από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Nord Stream AG: Περιμένει επίσημη άδεια για να ξεκινήσει την εκτίμηση της ζημιάς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top