Η Γιώτα Νέγκα στην Πέτρα Ολύμπου

Η Γιώτα Νέγκα στην Πέτρα Ολύμπου

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Συναυλία με την Γιώτα Νέγκα στην αυλή του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου που ανοίγει τις πόρτες του ,για πρώτη φορά στο κοινό.

Συμμετέχουν Ζωή Παπαδοπούλου, Μπάμπης Βελισσάριος και η Ορχήστρα Νέων Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Ο χώρος της Πέτρας Ολύμπου συνδέθηκε στα νεώτερα 100 περίπου χρόνια, με το Σανατόριο και το Ψυχιατρείο. Μέχρι το 2004 που όλα σταμάτησαν! Ο χώρος άδειασε! Έφυγαν οι άνθρωποι που έδιναν ζωή με την ανάσα τους, τη ματιά τους, τον πόνο τους, τις ελπίδες τους… κι έμειναν οι σκιές και οι αναμνήσεις…

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας Ολύμπου «Λόκοβη», οι άνθρωποι που έζησαν και ζουν δίπλα στο άδειο πλέον Ίδρυμα, δεν θέλουν να είναι ένας ακόμη εγκαταλελειμμένος χώρος που θα τον σκεπάσει η σκόνη της λησμονιάς!

Ο χώρος δίπλα από τις κορυφές του Ολύμπου, εκεί στα κτίσματα που στέγαζαν τον πόνο μπερδεμένων ψυχών ανθρώπων, αυτός ο χώρος, ανοίγει στον κόσμο για πρώτη φορά και είναι ένα εγχείρημα κι ένα ρίσκο για τη συνέχεια. Ανοίγει με χαρά, ανοίγει με μουσική!

Συνδέεται ο χώρος με τον μύθο του και την ιστορία του και δημιουργείται το μουσικό του αφήγημα.

Μυθωδία. Μια συναυλία μέσα στο πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου.

 

Συμμετέχουν: Η  Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και  Τεχνών Δίου υπό την διεύθυνση του Νίκου Πατρή Τραγουδούν:

Γιώτα Νέγκα

Ζωή Παπαδοπούλου

Μπάμπης Βελισσάριος

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας – Δήμος Κατερίνης – Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα και με την ευγενική αρωγή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Ώρα έναρξης: 20:00

Από τις 18:30 θα ανοίξουν οι πύλες και θα γίνει ξενάγηση στο χώρο της εκκλησίας της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και στα κτίσματα του πρώην ψυχιατρικού νοσοκομείου που παραμένουν κλειστά από το 2004 που αποχώρησε από το χώρο η ψυχιατρική νοσηλευτική μονάδα.

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 8 ευρώ – εισόδου 10 ευρώ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ