Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (26/2) με θέμα «Ελληνική Παλαιογραφία και η Συλλογή χειρογράφων του ΑΠΘ»

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (26/2) με θέμα «Ελληνική Παλαιογραφία και η Συλλογή χειρογράφων του ΑΠΘ»

«Ελληνική Παλαιογραφία και η Συλλογή χειρογράφων του ΑΠΘ» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρες 09:00 π.μ. με 14:15 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ βρίσκεται από παλαιογραφική άποψη σε στρατηγικό σημείο, καθώς αποτελεί το κέντρο ενός κύκλου στην περιφέρεια, του οποίου εκτείνεται η μεγαλύτερη συλλογή ελληνικών χειρογράφων παγκοσμίως. Εκκινώντας από ανατολικά και κατευθυνόμενος κανείς αντίστροφα προς τη φορά του ρολογιού, συναντά τις συλλογές χειρογράφων του Αγίου Όρους, των Μονών Εικοσιφοίνισσας Δράμας και Τιμίου Προδρόμου Σερρών, τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρούπολης στη Νάουσα, της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης της Κοζάνης και της Μανουσείου Βιβλιοθήκης στη Σιάτιστα, τη συλλογή της Μονής Ζάβορδας, τις συλλογές χειρογράφων των Μετεώρων και, ολοκληρώνοντας τον κύκλο αυτόν, τις συλλογές των χειρογράφων της Θεσσαλίας, του Ολύμπου, του Πηλίου και των Σποράδων.

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ δημιούργησε ένα νέο εξειδικευμένο Γραφείο Παλαιογραφίας και Κωδικολογίας. Με αυτόν τον τρόπο, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας θα γίνει συγχρόνως και το πρώτο Ίδρυμά της, το οποίο θα έχει στη Βιβλιοθήκη του ένα τέτοιο Γραφείο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ερευνητών του χώρου.

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω zoom, από τον σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/96357896985 (κωδικός εισόδου: 963 5789 6985).

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και η αφίσα της εκδήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ειδικό Δικαστήριο: Ημερολόγιο για τα ραντεβού με Παππά – Αρτεμίου κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση του Στράτου Σιμόπουλου για τον γυναικείο εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά

Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι συνομιλίες του ΝΑΤΟ με Σουηδία και Φινλανδία μετά από αίτημα της Άγκυρας (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top