Κορυδαλλός – Διαβατά… μια ιστορία δρόμος από τον Β.Α.

Κορυδαλλός – Διαβατά… μια ιστορία δρόμος από τον Β.Α.

Στο δελτίο τύπου της έκθεσης είναι ο Β.Α. που συμμετέχει με ένα ξεχωριστό έκθεμα και κλέβει τις εντυπώσεις. Σε αυτή την συνέντευξη είναι ο πρωταγωνιστής και κλέβει εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που έχεις καλά φυλαγμένο, καθώς σου διηγείται τι σημαίνει… αληθινός εγκλεισμός, όνειρα που έμειναν στην μέση και θέλουν να εκπληρωθούν απεγνωσμένα, προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο που να αξίζει τον κόπο. Τα ονόματα δεν επιτρέπονται, ούτε και οι φωτογραφίες. Αυτό όμως που δεν γίνεται να μην αναφέρουμε είναι πως ο Θεσσαλονικιός, Β.Α. είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, την αύρα του οποίου θα συναντήσουμε στην έκθεση «Τίμιοι παράνομοι – Πρόσωπο. Ελευθερία. Σιωπή», που άνοιξε και πάλι τις πύλες της, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, σε συνεργασία με το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Διαβατών.

Συνέντευξη στην Ελένη Σκάρπου

Η  έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου με κύρια θεματική της τον εγκλεισμό -αυτόν που βιώνουν καθημερινά άνθρωποι πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακης. Κι αν θεωρούμε συχνά τον τελευταίο καιρό πως ίσως αποκτήσαμε μια πολύ μικρή ιδέα γι’ αυτόν λόγω καραντίνας, σίγουρα η ιστορία του Β.Α. που δεν μας έρχεται από τα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, αλλά από τον Κορυδαλλό της Αττικής θα μας αλλάξει γνώμη και θα ταράξει ίσως τα ήσυχα νερά της τακτοποιημένης ζωής μας.

«Η ανάγκη για δημιουργία προήλθε από την ανάγκη του μυαλού να μη σκέφτεται»

Άνθρωποι που υπό άλλους όρους δεν θα συναντιόντουσαν ποτέ, συνυπάρχουν και συνδημιουργούν στην έκθεση αυτή και ο Β.Α. έχει βάλει το δικό του λιθαράκι. Πριν να περάσει το κατώφλι της φυλακής σπούδαζε πληροφορική και τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίζει τις σπουδές του – στην αρχή εξ’ αποστάσεως και τώρα πλέον παρακολουθώντας και φορώντας το «βραχιολάκι» του σε κάθε μάθημα, για να του θυμίζει πάντα πως εποπτεύεται. Κι ενώ η ψυχολογική φθορά είναι μεγάλη όπως παραδέχεται, εκείνος δεν το βάζει κάτω. «Όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη για δημιουργία και η ανάγκη για δημιουργία προήλθε από την ανάγκη του μυαλού να μη σκέφτεται όλα όσα έχουν γίνει, να μην σκέφτεται το σκότος που ακολουθεί το μέλλον. Δεν ήθελα να μένω στάσιμος, δεν ήθελα να σαπίζω στην φυλακή» αναφέρει στο Gr Times ο ίδιος και περιγράφει το δημιούργημά του σαν κάτι απλό κι όχι σαν ένα μεγάλο δημιούργημα ή κατόρθωμα. Άλλωστε δεν θεωρεί τον εαυτό του καλλιτέχνη. «Έφτιαξα μια κούκλα χρωμίου με ψηφιακά μέρη και κυκλώματα χειροποίητα. Η δυσκολία δεν ήταν τόσο στο να φτιαχτεί η κούκλα, αλλά στο να μπεις στην διαδικασία να φέρεις ένα ένα τα υλικά, καθώς είναι ένας ελεγχόμενος χώρος η φυλακή».

Μια κούκλα χρωμίου… γεμάτη όνειρα που περιμένουν στην γωνία!

Στην πραγματικότητα ο Β.Α. δημιούργησε ένα home theater που μπορεί να στηθεί σε ένα σαλόνι ή σε έναν χώρο μαζικής εστίασης και να προβάλλεις πάνω της ταινίες ή να ακούσεις ραδιόφωνο ή να σερφάρεις στο διαδίκτυο. Οπωσδήποτε έχει δώσει μεγάλη βάση στον ήχο της κούκλας και είναι λογικό, αφού η μουσική είναι μια από τις μεγάλες του αγάπες. «Mου αρέσουν πολύ οι “Thievery Corporation”, αλλά γενικώς ακούω διάφορες μουσικές. Ως γνωστόν η ζωή θέλει χρώμα. Στην φυλακή κάνω κάποια πράγματα που μου αρέσουν γιατί δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες να τα κάνεις όλα. Δεν υπάρχει ο χρόνος, ο χώρος και τα υλικά. Πριν να μπω στη φυλακή ήθελα να κάνω ένα ηλεκτροκίνητο σκάφος. Μετά το εφετείο μου η ιδέα ναυάγησε, γιατί ποιος αντέχει να περιμένει έναν άνθρωπο με τόσο μεγάλη ποινή» μου λέει και διακριτικά μοιράζεται μαζί μου πως έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια ανάμεσα τους στενούς τοίχους του Κορυδαλλού και έπονται άλλα έξι. Όσο για τους φίλους του; «Από την ώρα της κράτησής μου επέλεξα να κόψω την επαφή με τους φίλους μου, γιατί όταν ξέρεις ότι σε περιμένουν 16 χρόνια φυλάκισης δεν νιώθεις και πολύ καλά ψυχολογικά, ούτε και θέλεις να τους βάλεις σε διαδικασία τέτοια». Η φυλακή, επιμένει, πως τον βοήθησε να αναπτύξει την νοημοσύνη του, να διαχειριστεί τους ανθρώπους καλύτερα, να μάθει να ελίσσεται και να αναγνωρίζει τις αξίες της ζωής. Για εκείνον ένα περπάτημα έχει την ομορφιά όλου του κόσμου, κάτι που δεν ίσχυε πριν την φυλάκισή του. «Ήθελα να έχω ένα ακριβό αυτοκίνητο, ήθελα να ζω σε ένα ωραίο σπίτι. Πλέον έχω καταλάβει ότι δεν έχουν καμία αξία» εξηγεί.

«Στα πρόσωπα των ανθρώπων πρέπει να βλέπουμε ανθρώπους κι όχι τίτλους»

Για τον Β.Α. οι άνθρωποι βάζουν ταμπέλες και πολλές φορές άδικα, με γνώμονα το αποτέλσμα μιας δράσης κι όχι τον ποιόν του ανθρώπου ή τις προθέσεις. «Πριν φυλακιστώ, πέντε λεπτά πριν το συμβάν, αν μου μιλούσες για το ενδεχόμενο να αφαιρέσεις τη ζωή ενός ανθρώπου, θα μου φαινόταν εξωπραγματικό. Βγάζεις τον εαυτό σου εντελώς έξω από τα νερά του, διαχωρίζεις τον εαυτό σου από κάθε είδους παρανομία κι όμως υπό τις κατάλληλες συνθήκες και στον κατάλληλο χρόνο όλοι είμαστε εν δυνάμει κακοποιοί. Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να συσταδοποιούμε τους ανθρώπους γύρω μας με κριτήριο διαχωρισμού της κάθε συστάδας, είτε την κοινωνική θέση, είτε την εθνικότητα και βάζουμε τίτλους, οπότε στο πρόσωπο το δικό μου βλέπουν ένα κρατούμενο, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση τους από αυτό το στοιχείο που γι’ αυτούς είναι ένα σκουπίδι της κοινωνίας. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Τόσα χρόνια μέσα στην φυλακή έχω γνωρίσει επιφανείς ανθρώπους όπως πρυτάνεις, δημοσιογράφους κλπ. Ο καθένας μπορεί υπό συνθήκες ή προϋποθέσεις να βρεθεί στην φυλακή, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό να κρίνουμε έναν άνθρωπο αποκλειστικά από αυτόν τον τίτλο και να διαχωρίζουμε τόσο πολύ τη θέση μας. Στα πρόσωπα των ανθρώπων πρέπει να βλέπουμε ανθρώπους κι όχι τίτλους. Κι εγώ στο πρόσωπο ενός συγκρατούμενου θα δω τον άνθρωπο, στο πρόσωπο ενός αστυνομικού πάλι θα δω τον άνθρωπο» επισημαίνει ο Β.Α. κι όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει την χαρά του που συμμετέχει σε μια έκθεση όπως αυτήν, τόσο τα μάτια του τον προδίδουν. Στο βάθος του ξέρει πως είναι ένας τίμιος παράνομος που αναζητά τη δική του θέση στον ήλιο και που θέλει να ξαναγεμίσει με χαμόγελα την οικογένεια του, η οποία ήρθε στην έκθεση για να καμαρώσει την καινούργια του αρχή κι ας αργεί ακόμη επισήμως.

Λίγα λόγια για την έκθεση «Τίμιοι παράνομοι»

Εννιά καλλιτέχνες και μία θεωρητικός τέχνης πήγαν στο 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Διαβατών και έδωσαν εργαστήρια σε σύνολο περίπου 130 εκπαιδευόμενων (2017-2020). Οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν με γνώμονα τις σχέσεις των πρακτικών τους με τις προβληματικές μίας κριτικής αισθητικής προσέγγισης του εγκλεισμού. Οι καλλιτέχνες ήρθαν σε επαφή με μία ετεροτοπία και με τους ανθρώπους που την βιώνουν καθημερινά. Στο πλαίσιο της ανακάλυψης μιας κοινωνικά κρυμμένης ή αγνοημένης πραγματικότητας και της προσπάθειας δημιουργίας μιας άλλης συνθήκης μέσω των ιδεών και της τέχνης, τέθηκαν αυθόρμητα ουσιαστικά φιλοσοφικά και ανθρωπιστικά ερωτήματα. Η έκθεση περιλαμβάνει κείμενα και έργα (φωτογραφίες, σχέδια, ζωγραφική, βίντεο, performance, εγκαταστάσεις) των εκπαιδευόμενων του σχολείου, καθώς και έργα των καλλιτεχνών που έχουν μπει και δουλέψει στις φυλακές. Κάποια έργα είναι συλλογικά, άλλα έχουν δημιουργηθεί από τους εκπαιδευόμενους υπό την επίβλεψη των καλλιτεχνών και ορισμένα προέκυψαν στους καλλιτέχνες από την εμπειρία τους στη φυλακή. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η Σοφία Ελίζα Μπουράτση.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Οι εκπαιδευόμενες και οι εκπαιδευόμενοι (2017-2020) του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης (Διαβατά) 

Oι καλλιτέχνες

Δημήτρης Αμελαδιώτης, Γιώργος Γεροντίδης, Μαίρη Ζυγούρη,

Μαρία Κρεμέτη, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Ριάνον Μόργκαν,

Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, Τάκης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Φραγκάκης

 Ο Β. Α.

Το 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης με τρία project

Επιμέλεια : Σοφία Ελίζα Μπουράτση

Info:

Έκθεση: «Τίμιοι παράνομοι – Πρόσωπο Ελευθερία Σιωπή»

Διάρκεια: 16-28.06.2020

Χώρος: MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5902/07

ΓΓΠΠ: Ένα ακόμη Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών Κοινωνία

23:5202/07

Ο Luke Elliot στην Ελλάδα Ελλάδα ,Πολιτισμός

23:5002/07

Κίνα: Στην τρίτη φάση δοκιμών τρία εμβόλια για τον κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4502/07

Φλόριντα: Νέο ρεκόρ με 10.000 κρούσματα κορωνοϊού σε μία μέρα! Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4002/07

Μέρκελ: «Πηγαίνω στις Βρυξέλλες για να πετύχω συμφωνία» Ειδήσεις

23:3502/07

Ν. Σύψας: Ανησυχώ για τα κρούσματα στη Β. Ελλάδα Κορωνοϊός ,Σημαντικά ,Υγεία

23:3002/07

«Ελ. Βενιζέλος»: Πάνω από 20.000 αφίξεις την 1η Ιουλίου Τουρισμός

23:2002/07

Προς λουκέτο οδεύουν τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» Παιδεία

23:1002/07

Συνάντηση Θεοχάρη – Αρναουτάκη Πολιτική ,Τουρισμός

23:0602/07

Χαλκιδική: Δύο λουόμενοι νεκροί σε Φούρκα και Ν. Καλλικράτεια Θεσσαλονίκη

23:0502/07

Στον Προμαχώνα εκτάκτως ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:0002/07

Διαδικασία για εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας Ναυτιλία

22:5302/07

Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» υποψήφιες για Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:4002/07

Ελλάδα – Κύπρος: Συμμαχία και στην Παιδεία Ελλάδα ,Παιδεία ,Πολιτική

22:3502/07

Επαγγελματίες Έβρου: Να «ανοίξουν» τρεις συνοριακοί σταθμοί Κοινωνία

22:3002/07

Ήρα Κατσουδά: Το stand-up comedy φτάνει στην Θεσ/νίκη Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

22:2502/07

Έκρυβε λαθραία τσιγάρα στο ταμπλό του αυτοκινήτου! Ελλάδα ,Κοινωνία

22:2002/07

Ξάνθη: Εισέβαλαν στο νοσοκομείο για να πάρουν ασθενή με κορωνοϊό! Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:1002/07

Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό ο Μητσοτάκης Πολιτική

22:0502/07

Πειραιάς: Προσαγωγές και δύο αστυνομικών για κύκλωμα εκβιαστών Κοινωνία

22:0002/07

Αίγυπτος-Covid-19: Τις 70.000 φτάνουν τα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:5002/07

Αρπαγή ανήλικης:Τι κατέθεσε η 10χρονη στους αστυνομικούς Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

21:4002/07

Γαλλία: Να παραμείνει ανοιχτή για όλους η Αγία Σοφία Διεθνή

21:3002/07

Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

21:3002/07

Οι επτά βασικοί πυλώνες στρατηγικής για ψηφιακό μετασχηματισμό Πολιτική

21:2002/07

Αναδρομικά συνταξιούχων: Από μέρα σε μέρα η απόφαση Ειδήσεις

21:1002/07

Αύριο απολογείται η 26χρονη για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

21:0002/07

Χανιά: Όπλα, πυρομαχικά και λαθραία τσιγάρα σε ταχύπλοο Ελλάδα ,Κοινωνία

20:5002/07

Ρόδος: Αναστάτωση με πτήση από Σουηδία – Τι είπε ο υπουργός Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Τουρισμός

20:4002/07

Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος για τις συναθροίσεις θα εφαρμοστεί Βουλή

20:3002/07

Κορωνοϊός: Επιβράδυνση της διάδοσής του στα τέλη Ιουνίου Κοινωνία ,Κορωνοϊός

20:2002/07

Παράταση προθεσμίας υποβολής e-αιτήσεων στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Παιδεία

20:1002/07

Σερβία- Covid-19: 359 νέα κρούσματα από χθες Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:0502/07

Ζέρβας: Βγάζουμε τα Δημοτικά ΜΜΕ από την αφάνεια Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

20:0002/07

ΠΟΥ-Covid-19: Κοινά μέτρα αξιολόγησης της έκβασης της νόσου Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:5002/07

Μενδώνη για Αγία Σοφία: Σημαντικό μνημείο, να παραμείνει μουσείο Πολιτική ,Πολιτισμός

19:4302/07

Βουλή: «Ναι» επί της αρχής στο ν/σ για τις συναθροίσεις Βουλή

19:4002/07

Δ. Μιχαηλίδου: Επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου» Κοινωνία

19:3002/07

Σαν… παραμύθι. Η έμπειρη Βέρντερ και η πρωτάρα Χάιντενχαϊμ Αθλητισμός

19:2702/07

Δ. Θεσσαλονίκης: Πιστοποιητικά «με ένα κλικ» – Νέα πλατφόρμα Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:2002/07

Αμαζόνιος: Ο υψηλότερος αριθμός πυρκαγιών τα τελευταία 13 χρόνια Διεθνή ,Περιβάλλον

19:1002/07

Άνοιγμα τουρισμού: Μόλις δύο θετικά τεστ ταξιδιωτών Κορωνοϊός ,Τουρισμός

19:0702/07

Τρ. Πειραιώς: Κύριος ανάδοχος του ομολογιακού δανείου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Επιχειρήσεις

19:0002/07

Βρετανία – Covid-19: Για ποιους χαλαρώνουν τα μέτρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:5102/07

Ζέρβας για ποδηλατόδρομους: Διαβούλευση με τους πολίτες Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

18:5002/07

Κορωνοϊός: Θετική η σύζυγος του 74χρονου από την Κάρπαθο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:4302/07

Ζέρβας: Έχουμε στρατηγική και σχέδιο Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

18:4002/07

Κατερίνη: Έρχεται το The Long Beach Festival Δήμοι ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

18:3002/07

Πολύωρη διακοπή νερού την Παρασκευή (3/7) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:2602/07

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2002/07

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα από «μαύρο πρόβατο» έγινε θετικό παράδειγμα Κόμματα ,Πολιτική

18:1002/07

Συνάντηση Δημάρχου Θεσσαλονίκης με Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

18:0002/07

Σαλαμίνα: Τραυματισμός εργαζόμενου σε ναυπηγείο Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0002/07

Διημερίδα για την οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού Αθλητισμός ,Κοινωνία

17:5402/07

Kleemann: Δωρεά 21 κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ Επιχειρήσεις

17:5002/07

Ατελείωτες ουρές στα σύνορα στον Προμαχώνα Σημαντικά ,Τουρισμός

17:4002/07

Το τελευταίο αντίο στον Διονύση Μπουλά Κοινωνία

17:3002/07

Επίθεση με βιτριόλι: Πιθανή η εμπλοκή κι άλλου ατόμου Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2002/07

Αναπαραγωγή φλαμίνγκο στην Ελλάδα Περιβάλλον

17:1002/07

Συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου με Γ. Αγγελοπούλου Ελλάδα

17:0702/07

Συνεργασία της AXA Ελλάδος με την Uber Επιχειρήσεις

17:0302/07

Ryanair: Προσφορές 19,99 ευρώ για πτήσεις από Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

17:0002/07

Διπλό ποντάρισμα στα under Αθλητισμός

16:5302/07

ΓΣΕΒΕΕ: Στο υπ. Παιδείας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση Οικονομία ,Παιδεία

16:5002/07

Συντάξεις: «Καμπανάκι» θεσμών για 250.000 εκκρεμείς αιτήσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

16:4902/07

Συνελήφθη η γυναίκα που έβρισκε τα θύματα του Επστάιν Διεθνή

16:4402/07

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξανά τα δρομολόγια Αθήνα- Λειανοκλάδι-Στυλίδα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

16:4002/07

ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες δικαιούχοι για εξισωτική αποζημίωση Κοινωνία ,Οικονομία

16:3002/07

Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Πότε θα καταβληθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

16:2602/07

Κάρυστος-Φωτιά: Φόβοι για εμπρησμό – Ισχυροί άνεμοι στο σημείο Ελλάδα ,Κοινωνία

16:2502/07

Ηχηρό «όχι» των εκπαιδευτικών στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

16:2002/07

Συνάντηση Καράογλου με τον πρέσβη της Αυστραλίας Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1002/07

Ταμείο Ανάκαμψης: Έκτακτη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών Διεθνή ,ΕΕ

16:0002/07

Πέτσας: Η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς Ελλάδα ,Πολιτική

15:5002/07

Μενδώνη: Επιθετική η κίνηση Ερντογάν για την Αγία Σοφιά Ελλάδα ,Πολιτική ,Πολιτισμός

15:4402/07

Κορωνοϊός: Παράταση της καραντίνας στην Ξάνθη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:4002/07

Θεσ/νίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεναγών Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Τουρισμός

15:3302/07

Κρήτη: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κνωσό Ελλάδα ,Κοινωνία

15:3002/07

Στοίχημα: Ματς ζωής για την Βέρντερ! Αθλητισμός

15:2002/07

Πέτσας: Τι είπε για την άφιξη του πατέρα του Τζόνσον στην Ελλάδα Ελλάδα ,Πολιτική

15:1002/07

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

15:0102/07

Στ. Καλαφάτης: Καμιά απαγόρευση συναθροίσεων Βουλή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0002/07

MRB: Προβάδισμα ΝΔ με 18,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

14:5002/07

Η πρόταση του ΥΠΕΝ για την ηγεσία της ΡΑΕ Ελλάδα ,Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

14:4402/07

Κρήτη: Φωτιά δίπλα στην Κνωσό – Απειλούνται σπίτια Ελλάδα ,Κοινωνία

14:4002/07

Επαναλειτουργεί το The Met Hotel Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

14:3002/07

Τι συζήτησαν Τζιτζικώστας -Σχοινάς στις Βρυξέλλες Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Περιφέρειες

14:2002/07

Πέτσας: Η Ελλάδα έχει ήδη ανοίξει τις πύλες της στον κόσμο Ελλάδα ,Πολιτική

14:1602/07

Φωτιά-Κάρυστος: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

14:1002/07

Στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Πολιτική

14:0002/07

Τσαβούσογλου: Η Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό στη Μεσόγειο Διεθνή

13:5002/07

Χατζηδάκης για Μάτι: Στόχος η επούλωση των πληγών Ελλάδα ,Περιβάλλον ,Πολιτική

13:4002/07

Καμμένος: Κάποιοι έχουν στήσει διαλόγους που με εμπλέκουν Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

13:3002/07

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει του Ευρ. Συμβουλίου Διεθνή ,ΕΕ ,Ελλάδα

13:2002/07

Σημαντικές βελτιώσεις φέρνει το σχέδιο νόμου του ΥπΑΑΤ Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

13:1002/07

Βρετανία: Καμία καραντίνα για ταξιδιώτες από 75 χώρες Διεθνή

13:0002/07

Πάτρα: Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5002/07

Θεοχάρης: Πολύ σημαντικές οι μέρες που διανύουμε για τον τουρισμό Ελλάδα

12:4902/07

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο Ελλάδα ,Κοινωνία

12:4402/07

Θεσ/νίκη: Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις -Επιθεώρηση Ζέρβα (ΦΩΤΟ+VIDEO) Δήμοι ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

12:4002/07

Σκιάθος: Έφτασαν τα πρώτα αεροπλάνα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

12:3402/07

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Σ. Πέτσα (VIDEO) Ελλάδα ,Πολιτική

12:3002/07

Νέα υπόθεση απάτης με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

12:2602/07

Πανελλαδικές-ΓΕΛ: Τα θέματα στο Ελεύθερο Σχέδιο Ελλάδα ,Παιδεία

12:2002/07

Κοινωνικός Τουρισμός: Παράταση αιτήσεων για τα τουριστικά καταλύματα Ελλάδα ,Τουρισμός

12:1002/07

«Συνεργασία»: Με τρεις τρόπους η δήλωση των μειωμένων ωρών εργασίας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

12:0602/07

Μήνυση στην κοκκινομάλλα από τον πρώην σύζυγό της (ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0002/07

Δ. Ωραιοκάστρου: Ψήφισμα για τις ακυρωμένες σχολικές εκδρομές Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

11:5702/07

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ τουριστών Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

11:5002/07

Στην Ελλάδα για διακοπές ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον Διεθνή ,Ελλάδα

11:4002/07

Επίσκεψη Θ. Καράογλου σε Βεργίνα- Δίον Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

11:3002/07

Στεφανής για Αγιά Σοφιά: Αναμενόμενη η απόφαση-Δίνει χρόνο στον Ερντογάν Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

11:2002/07

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά την Πέμπτη Ελλάδα ,Κοινωνία

11:1302/07

ΟΛΘ: Στα 1,1115 ευρώ/μετοχή το καθαρό μέρισμα Επιχειρήσεις

11:1002/07

Αύξηση του ποσοστού της προσωρινής σύνταξης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

11:0202/07

«Μαλαματίνας»: Πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για αγορά Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Σημαντικά

11:0002/07

Τρίκαλα: Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5002/07

ΦΣΘ: Διαδικτυακή εκδήλωση για την κοιλιοκάκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4502/07

Θεσ/νίκη: 28 συλλήψεις για παρεμπόριο τον Ιούνιο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:3002/07

Παράταση για την εξ αποστάσεως εργασία Ελλάδα ,Κοινωνία

10:2702/07

Τουρκία: Εντός 15 ημερών η απόφαση για την Αγία Σοφία Διεθνή ,Σημαντικά

10:1502/07

Λάρισα: 30χρονη διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη με το ΚΤΕΛ (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

10:1202/07

ΒΕΘ: «Φρένο» στις διαγραφές επιχειρήσεις το α’εξάμηνο 2020 Οικονομία

10:0002/07

Είσοδος στα φαρμακεία με ηλεκτρονικό εισιτήριο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

09:4502/07

Τι αλλάζει στη δόμηση κατοικιών με τον νέο οικοδομικό κανονισμό Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

09:3002/07

Ινδία-κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 600.000 τα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

09:1502/07

Κοινωνικός Τουρισμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία των αιτήσεων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Τουρισμός

09:0002/07

Μεξικό: Μακελειό με 24 νεκρούς- Τους «γάζωσαν» σε κέντρο απεξάρτησης (ΒΙΝΤΕΟ) Διεθνή

08:4502/07

Παγώνη: Ανησυχούμε για τα πάρτι όχι για τα νησιά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:3002/07

Σήμερα αποφασίζει η Τουρκία για την Αγία Σοφία Διεθνή ,Ελλάδα

08:1502/07

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ