Κορυδαλλός – Διαβατά… μια ιστορία δρόμος από τον Β.Α.

Κορυδαλλός – Διαβατά… μια ιστορία δρόμος από τον Β.Α.

Στο δελτίο τύπου της έκθεσης είναι ο Β.Α. που συμμετέχει με ένα ξεχωριστό έκθεμα και κλέβει τις εντυπώσεις. Σε αυτή την συνέντευξη είναι ο πρωταγωνιστής και κλέβει εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που έχεις καλά φυλαγμένο, καθώς σου διηγείται τι σημαίνει… αληθινός εγκλεισμός, όνειρα που έμειναν στην μέση και θέλουν να εκπληρωθούν απεγνωσμένα, προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο που να αξίζει τον κόπο. Τα ονόματα δεν επιτρέπονται, ούτε και οι φωτογραφίες. Αυτό όμως που δεν γίνεται να μην αναφέρουμε είναι πως ο Θεσσαλονικιός, Β.Α. είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, την αύρα του οποίου θα συναντήσουμε στην έκθεση «Τίμιοι παράνομοι – Πρόσωπο. Ελευθερία. Σιωπή», που άνοιξε και πάλι τις πύλες της, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, σε συνεργασία με το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Διαβατών.

Συνέντευξη στην Ελένη Σκάρπου

Η  έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου με κύρια θεματική της τον εγκλεισμό -αυτόν που βιώνουν καθημερινά άνθρωποι πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακης. Κι αν θεωρούμε συχνά τον τελευταίο καιρό πως ίσως αποκτήσαμε μια πολύ μικρή ιδέα γι’ αυτόν λόγω καραντίνας, σίγουρα η ιστορία του Β.Α. που δεν μας έρχεται από τα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, αλλά από τον Κορυδαλλό της Αττικής θα μας αλλάξει γνώμη και θα ταράξει ίσως τα ήσυχα νερά της τακτοποιημένης ζωής μας.

«Η ανάγκη για δημιουργία προήλθε από την ανάγκη του μυαλού να μη σκέφτεται»

Άνθρωποι που υπό άλλους όρους δεν θα συναντιόντουσαν ποτέ, συνυπάρχουν και συνδημιουργούν στην έκθεση αυτή και ο Β.Α. έχει βάλει το δικό του λιθαράκι. Πριν να περάσει το κατώφλι της φυλακής σπούδαζε πληροφορική και τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίζει τις σπουδές του – στην αρχή εξ’ αποστάσεως και τώρα πλέον παρακολουθώντας και φορώντας το «βραχιολάκι» του σε κάθε μάθημα, για να του θυμίζει πάντα πως εποπτεύεται. Κι ενώ η ψυχολογική φθορά είναι μεγάλη όπως παραδέχεται, εκείνος δεν το βάζει κάτω. «Όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη για δημιουργία και η ανάγκη για δημιουργία προήλθε από την ανάγκη του μυαλού να μη σκέφτεται όλα όσα έχουν γίνει, να μην σκέφτεται το σκότος που ακολουθεί το μέλλον. Δεν ήθελα να μένω στάσιμος, δεν ήθελα να σαπίζω στην φυλακή» αναφέρει στο Gr Times ο ίδιος και περιγράφει το δημιούργημά του σαν κάτι απλό κι όχι σαν ένα μεγάλο δημιούργημα ή κατόρθωμα. Άλλωστε δεν θεωρεί τον εαυτό του καλλιτέχνη. «Έφτιαξα μια κούκλα χρωμίου με ψηφιακά μέρη και κυκλώματα χειροποίητα. Η δυσκολία δεν ήταν τόσο στο να φτιαχτεί η κούκλα, αλλά στο να μπεις στην διαδικασία να φέρεις ένα ένα τα υλικά, καθώς είναι ένας ελεγχόμενος χώρος η φυλακή».

Μια κούκλα χρωμίου… γεμάτη όνειρα που περιμένουν στην γωνία!

Στην πραγματικότητα ο Β.Α. δημιούργησε ένα home theater που μπορεί να στηθεί σε ένα σαλόνι ή σε έναν χώρο μαζικής εστίασης και να προβάλλεις πάνω της ταινίες ή να ακούσεις ραδιόφωνο ή να σερφάρεις στο διαδίκτυο. Οπωσδήποτε έχει δώσει μεγάλη βάση στον ήχο της κούκλας και είναι λογικό, αφού η μουσική είναι μια από τις μεγάλες του αγάπες. «Mου αρέσουν πολύ οι “Thievery Corporation”, αλλά γενικώς ακούω διάφορες μουσικές. Ως γνωστόν η ζωή θέλει χρώμα. Στην φυλακή κάνω κάποια πράγματα που μου αρέσουν γιατί δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες να τα κάνεις όλα. Δεν υπάρχει ο χρόνος, ο χώρος και τα υλικά. Πριν να μπω στη φυλακή ήθελα να κάνω ένα ηλεκτροκίνητο σκάφος. Μετά το εφετείο μου η ιδέα ναυάγησε, γιατί ποιος αντέχει να περιμένει έναν άνθρωπο με τόσο μεγάλη ποινή» μου λέει και διακριτικά μοιράζεται μαζί μου πως έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια ανάμεσα τους στενούς τοίχους του Κορυδαλλού και έπονται άλλα έξι. Όσο για τους φίλους του; «Από την ώρα της κράτησής μου επέλεξα να κόψω την επαφή με τους φίλους μου, γιατί όταν ξέρεις ότι σε περιμένουν 16 χρόνια φυλάκισης δεν νιώθεις και πολύ καλά ψυχολογικά, ούτε και θέλεις να τους βάλεις σε διαδικασία τέτοια». Η φυλακή, επιμένει, πως τον βοήθησε να αναπτύξει την νοημοσύνη του, να διαχειριστεί τους ανθρώπους καλύτερα, να μάθει να ελίσσεται και να αναγνωρίζει τις αξίες της ζωής. Για εκείνον ένα περπάτημα έχει την ομορφιά όλου του κόσμου, κάτι που δεν ίσχυε πριν την φυλάκισή του. «Ήθελα να έχω ένα ακριβό αυτοκίνητο, ήθελα να ζω σε ένα ωραίο σπίτι. Πλέον έχω καταλάβει ότι δεν έχουν καμία αξία» εξηγεί.

«Στα πρόσωπα των ανθρώπων πρέπει να βλέπουμε ανθρώπους κι όχι τίτλους»

Για τον Β.Α. οι άνθρωποι βάζουν ταμπέλες και πολλές φορές άδικα, με γνώμονα το αποτέλσμα μιας δράσης κι όχι τον ποιόν του ανθρώπου ή τις προθέσεις. «Πριν φυλακιστώ, πέντε λεπτά πριν το συμβάν, αν μου μιλούσες για το ενδεχόμενο να αφαιρέσεις τη ζωή ενός ανθρώπου, θα μου φαινόταν εξωπραγματικό. Βγάζεις τον εαυτό σου εντελώς έξω από τα νερά του, διαχωρίζεις τον εαυτό σου από κάθε είδους παρανομία κι όμως υπό τις κατάλληλες συνθήκες και στον κατάλληλο χρόνο όλοι είμαστε εν δυνάμει κακοποιοί. Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να συσταδοποιούμε τους ανθρώπους γύρω μας με κριτήριο διαχωρισμού της κάθε συστάδας, είτε την κοινωνική θέση, είτε την εθνικότητα και βάζουμε τίτλους, οπότε στο πρόσωπο το δικό μου βλέπουν ένα κρατούμενο, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση τους από αυτό το στοιχείο που γι’ αυτούς είναι ένα σκουπίδι της κοινωνίας. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Τόσα χρόνια μέσα στην φυλακή έχω γνωρίσει επιφανείς ανθρώπους όπως πρυτάνεις, δημοσιογράφους κλπ. Ο καθένας μπορεί υπό συνθήκες ή προϋποθέσεις να βρεθεί στην φυλακή, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό να κρίνουμε έναν άνθρωπο αποκλειστικά από αυτόν τον τίτλο και να διαχωρίζουμε τόσο πολύ τη θέση μας. Στα πρόσωπα των ανθρώπων πρέπει να βλέπουμε ανθρώπους κι όχι τίτλους. Κι εγώ στο πρόσωπο ενός συγκρατούμενου θα δω τον άνθρωπο, στο πρόσωπο ενός αστυνομικού πάλι θα δω τον άνθρωπο» επισημαίνει ο Β.Α. κι όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει την χαρά του που συμμετέχει σε μια έκθεση όπως αυτήν, τόσο τα μάτια του τον προδίδουν. Στο βάθος του ξέρει πως είναι ένας τίμιος παράνομος που αναζητά τη δική του θέση στον ήλιο και που θέλει να ξαναγεμίσει με χαμόγελα την οικογένεια του, η οποία ήρθε στην έκθεση για να καμαρώσει την καινούργια του αρχή κι ας αργεί ακόμη επισήμως.

Λίγα λόγια για την έκθεση «Τίμιοι παράνομοι»

Εννιά καλλιτέχνες και μία θεωρητικός τέχνης πήγαν στο 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Διαβατών και έδωσαν εργαστήρια σε σύνολο περίπου 130 εκπαιδευόμενων (2017-2020). Οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν με γνώμονα τις σχέσεις των πρακτικών τους με τις προβληματικές μίας κριτικής αισθητικής προσέγγισης του εγκλεισμού. Οι καλλιτέχνες ήρθαν σε επαφή με μία ετεροτοπία και με τους ανθρώπους που την βιώνουν καθημερινά. Στο πλαίσιο της ανακάλυψης μιας κοινωνικά κρυμμένης ή αγνοημένης πραγματικότητας και της προσπάθειας δημιουργίας μιας άλλης συνθήκης μέσω των ιδεών και της τέχνης, τέθηκαν αυθόρμητα ουσιαστικά φιλοσοφικά και ανθρωπιστικά ερωτήματα. Η έκθεση περιλαμβάνει κείμενα και έργα (φωτογραφίες, σχέδια, ζωγραφική, βίντεο, performance, εγκαταστάσεις) των εκπαιδευόμενων του σχολείου, καθώς και έργα των καλλιτεχνών που έχουν μπει και δουλέψει στις φυλακές. Κάποια έργα είναι συλλογικά, άλλα έχουν δημιουργηθεί από τους εκπαιδευόμενους υπό την επίβλεψη των καλλιτεχνών και ορισμένα προέκυψαν στους καλλιτέχνες από την εμπειρία τους στη φυλακή. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η Σοφία Ελίζα Μπουράτση.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Οι εκπαιδευόμενες και οι εκπαιδευόμενοι (2017-2020) του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης (Διαβατά) 

Oι καλλιτέχνες

Δημήτρης Αμελαδιώτης, Γιώργος Γεροντίδης, Μαίρη Ζυγούρη,

Μαρία Κρεμέτη, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Ριάνον Μόργκαν,

Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, Τάκης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Φραγκάκης

 Ο Β. Α.

Το 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης με τρία project

Επιμέλεια : Σοφία Ελίζα Μπουράτση

Info:

Έκθεση: «Τίμιοι παράνομοι – Πρόσωπο Ελευθερία Σιωπή»

Διάρκεια: 16-28.06.2020

Χώρος: MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08:4524/09

Στη Βουλή το ν/σ για ΕΝΦΙΑ, συνδρομητική και «Ιανό» Βουλή ,Σημαντικά

08:3524/09

Σε απειλή ο αστακός, η συναγρίδα και ο ροφός Επιστήμη ,Θέματα GR Times ,Περιβάλλον

08:2124/09

Σεισμική δόνηση στη Λευκάδα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:2024/09

ΕΦΚΑ: Χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ερευνητές που πληρώνουν κανονικά εισφορές Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

08:1024/09

Πειραιάς: Κλειστή η Ακτή Μιαούλη μετά το τροχαίο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

08:1024/09

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

08:0024/09

Θεσ/νίκη: «Έρχονται» ακόμα 20 δημοτικά πάρκινγκ – Που θα γίνουν Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

08:0024/09

Έκτακτη διακοπή νερού στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4524/09

Μια δασκάλα για δύο τάξεις στο 2ο Νηπιαγωγείο Επανομής Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Παιδεία

07:3924/09

Ακτή Μιαούλη: Λεωφορείο έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ Κοινωνία

07:3024/09

ΚΑΘ: Στο ΕΠΑνΕΚ για αναβάθμιση με επένδυση 10 εκατ. ευρώ Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:2024/09

Διακοπές ρεύματος στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1024/09

Διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:0024/09

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

23:5923/09

Αναστασιάδης: Η αλληλεγγύη της ΕΕ να μετουσιωθεί σε πράξεις Διεθνή

23:5523/09

Έτοιμος για τους ομίλους ο Ολυμπιακός, 2-0 τη Ομόνοια στο Φάληρο Αθλητισμός

23:5023/09

Ινδία-Covid-19: Πάνω από 5,6 εκατομμύρια κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4323/09

Βουλή: Ευρύτατη συναίνεση για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων Βουλή

23:4023/09

Εκατοντάδες φάλαινες παγιδευμένες σε ακτή στην Τασμανία (ΦΩΤΟ) Περιβάλλον

23:3523/09

Συναγερμός για την επιβάρυνση των ΜΕΘ Κορωνοϊός ,Σημαντικά

23:3023/09

Κορωνοϊός – Ιταλία: 1.640 τα νέα κρούσματα, 20 θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2023/09

Ζεεχόφερ: «Καλή βάση» για διαβουλεύσεις η πρόταση της Κομισιόν για το άσυλο Διεθνή

23:1023/09

Η επανάληψη του σεξ μετά από έμφραγμα βελτιώνει την επιβίωση Επιστήμη ,Υγεία

23:0923/09

Θεσ/νικη: Με αυστηρά μέτρα η συναυλία της Ν. Θεοδωρίδου (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

23:0023/09

Η ορκωμοσία Λουκασένκο έβγαλε στον δρόμο τους Λευκορώσους (VIDEO) Διεθνή

22:5023/09

Ρωσία: Aπαγορεύει την είσοδο σε περισσότερους αξιωματούχους της ΕΕ Διεθνή

22:4323/09

Μετρό: Συνεδρίαση αγωνίας στο ΚΑΣ για το σταθμό «Βενιζέλου» Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

22:4223/09

Μ. Σχοινάς: Ιστορική η συμφωνία για το Άσυλο Πολιτική

22:4023/09

Αργεντινή-Covid-19: Ρεκόρ θανάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:3423/09

Οι ειδικοί του Τουρισμού προσφέρουν τεχνογνωσία Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

22:3023/09

Γκόουβ: Η Βρετανία ήρε 175 εμπορικούς περιορισμούς Διεθνή

22:2023/09

«Οικειότητα: Μια σύγχρονη τυραννία» στο 61ο ΦΚΘ Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

22:1623/09

Τσόλακ: Να κάνω τους ΠΑΟΚτσήδες να φωνάζουν το όνομά μου Αθλητισμός

22:1023/09

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο γραφείο του Μηταράκη Πολιτική

22:0023/09

Η Γαλλία θα δεχθεί 500 ανήλικους από τη Μόρια Διεθνή

22:0023/09

Γιατρός κατηγορείται πως νάρκωνε και βίαζε ασθενείς του Διεθνή

21:5223/09

Κορωνοϊός: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων Κορωνοϊός ,Παιδεία ,Σημαντικά

21:5223/09

ΠΑΟΚ: Προπόνηση με πολλές απουσίες ενόψει Πανιωνίου Αθλητισμός

21:5023/09

Πέθανε η φωνή της Γαλλίας, Ζιλιέτ Γκρεκό Διεθνή

21:4423/09

ΠΑΟΚ: Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και τεστ για κορωνοϊό Αθλητισμός ,Κορωνοϊός

21:4023/09

Ο Τραμπ θα αποτίσει φόρο τιμής στη δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ Διεθνή

21:3023/09

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμιών δηλώσεων μισθώσεων ακινήτων Οικονομία

21:2923/09

Άρης: Συνεχίζει προετοιμασία για ΠΑΣ – Εγχειρίστηκε ο Σάκιτς Αθλητισμός

21:2023/09

Γερμανός λοιμωξιολόγος: Η πανδημία ξεκινά μόλις τώρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:1223/09

TIME: Ο Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020! Αθλητισμός

21:1023/09

Και πάλι σε έκτακτη ανάγκη το Ουισκόνσιν Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:0723/09

Ανακοίνωσε Καλαϊτζίδη και Χαριτόπουλο ο Άρης Αθλητισμός

21:0023/09

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 5 εκατ. τα κρούσματα στην Ευρώπη Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:5023/09

Κοτανίδου: Το 30% των ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες για ασθενείς Ελλάδα ,Κορωνοϊός

20:4023/09

Χαρίτσης: Σε εντελώς λάθος κατεύθυνση η κυβερνητική πολιτική Οικονομία

20:3123/09

Μητσοτάκης: Θετικό βήμα οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας Πολιτική ,Σημαντικά

20:3023/09

Διαβατά: Σύσκεψη για τα κτηριακά προβλήματα σχολείων Δήμοι ,Παιδεία

20:2023/09

ΥπΑΑΤ- «Ιανός»: Συμψηφίζονται τα τέλη εκτίμησης ΕΛΓΑ για τους πληγέντες αγρότες Οικονομία

20:1823/09

Συνοψίζει τα δεδομένα για τον κορωνοϊό ο καθηγητής Μόσιαλος Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

20:1023/09

Προσφυγικό: Αυτό είναι το σχέδιο της Κομισιόν ΕΕ ,Κοινωνία

20:0223/09

UEFA: Νόιερ, Λεβαντόφσκι και Ντε Μπρόινε για το βραβείο του κορυφαίου (VIDEO) Αθλητισμός

20:0023/09

Γεννηματά: Ολοκληρωμένο σχέδιο για τις περιοχές που επλήγησαν (VIDEO) Πολιτική

19:5023/09

Μάθε «Που Ανακυκλώνεις» στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Δήμοι ,Περιβάλλον

19:4923/09

Στόλτενμπεργκ: Τουρκία και Ελλάδα πολύτιμοι σύμμαχοι για το ΝΑΤΟ Διεθνή

19:4023/09

Δίπλα στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσ/νίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:3823/09

Καταδρομική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη Πολιτική

19:3023/09

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί Ελλάδα

19:2023/09

Δυο ακτινογραφίες ασθενή με κορωνοϊό με 7,5 ώρες διαφορά Κορωνοϊός

19:1823/09

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν πρέπει να σπαταλήσει την ευκαιρία που της δίνουμε Διεθνή ,Σημαντικά

19:1623/09

Καμένα Βούρλα: Διαμαρτυρία για άφιξη προσφύγων- Κλειστή η Ε.Ο. Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1023/09

Αναστασιάδης: Ενημερώνει Γκουτέρες-ΕΛΚ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας Διεθνή

19:0023/09

Τηλεργασία: Μέχρι πότε η δήλωση του 40% των εργαζόμενων Ελλάδα ,Κοινωνία

18:4023/09

Μιχαηλίδου: Έχουμε τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας στην Ευρώπη Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:3023/09

Σε καραντίνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:2823/09

Κορωνοϊός: Που εντοπίστηκαν τα 358 νέα κρούσματα Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2023/09

Στη Ρώμη μεταφέρονται εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Λέσβο Διεθνή ,Κοινωνία

18:1323/09

Κορωνοϊός: 358 κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:0223/09

ΠΣΑΤ: Αρχίζει αύριο και με ελεύθερη πρόσβαση το 7ο Διεθνές Αθλητικό Σχολείο Αθλητισμός

18:0023/09

Τίμησαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού υπουργείο Παιδείας και ΓΓΑ Αθλητισμός ,Πολιτική

18:0023/09

Μηταράκης: Η δομή του Καρά Τεπέ θα είναι προσωρινή Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5023/09

Google: Περιοριστικά μέτρα για ανήλικους χρήστες του YouTube Διάφορα

17:4023/09

Περιφέρειες της Ευρώπης σχεδιάζουν υπηρεσίες για επιχειρηματίες Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:3023/09

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Κέρκυρα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2523/09

Ρωμανός σε ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ σωστά τα λέτε… στον καθρέφτη σας! Πολιτική

17:2023/09

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας νεκρός στη χώρα μας- Συνολικά στους 357 Κορωνοϊός

17:1723/09

Αθήνα: Τεστ κορωνοϊού σε όλους τους μετέχοντες στο Final-8 του BCL (VIDEO) Αθλητισμός ,Κορωνοϊός

17:1023/09

Βίασαν και άφησαν την ανήλικη αδερφή τους έγκυο! Διεθνή

17:0023/09

Εκτός μη επιστρεπτέας επιχορήγησης οι ζαχαροπλάστες Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

16:5023/09

Καρδίτσα: «Βράζαμε νερό από το ρέμα για να πιούμε» (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4623/09

Αναβιώνει στο Εφετείο η άγρια δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα Ελλάδα

16:4023/09

Κομπίνα με «σελίδα» πώλησης κινητών τηλεφώνων Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:3023/09

Άγιο Όρος: Συνολικά 13 κρούσματα – Σκέψεις για ολικό lockdown Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:2023/09

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τον κορωνοϊό Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

16:1723/09

Θεσ/νίκη: Κρούσματα κορωνοϊού σε ακόμη δύο σχολεία Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:1323/09

Αυγενάκης: Τα κριτήρια για την απόδοση των 12 εκατ. στα ερασιτεχνικά σωματεία (VIDEO) Αθλητισμός ,Πολιτική

16:1023/09

Tα έξι μέτρα για τις πληγείσες περιοχές λόγω Ιανού Κοινωνία ,Σημαντικά

16:0623/09

Μειωμένο τζίρο προβλέπει για το 2020 το 51% των επιχειρήσεων Ελλάδα ,Οικονομία

16:0423/09

Ξανά στα χέρια του Γιαννακόπουλου οι μετοχές του Παναθηναϊκού Αθλητισμός

16:0323/09

Τρ. Πειραιώς και ΕΣΕΕ για το «Ψωνίζω στη γειτονιά» Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Οικονομία

16:0023/09

Με το 1.83 στο Φάληρο και τα γκολ στο Βέλγιο Αθλητισμός

15:5823/09

Συνεργασία ΤΙΤΑΝ και ΑΠΘ για την εκπαίδευση φοιτητών Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

15:5023/09

Θ. Καράογλου: Ισχυροποιείται το «MADE IN GREECE» Επιχειρήσεις

15:4523/09

Λήξη συναγερμού! Άνοιξε ο Πύργος του Άιφελ Διεθνή

15:4023/09

Μ. Σχοινάς: «Στο τραπέζι» η πρόταση για το νέο Σύμφωνο Διεθνή ,ΕΕ

15:3723/09

Ρεκόρ δωρεών στο ΑΧΕΠΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

15:3623/09

Ακόμα ένας νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:3023/09

Διατροφή για τα εγγόνια θα πληρώνουν και οι παππούδες! Κοινωνία

15:2523/09

Εκβίαζαν ανήλικο και τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:2223/09

Ευρώπη: Μια σύγχρονη πρόκληση ή μια χαμένη ευκαιρία; Άρθρα

15:2023/09

«Πυρά» Τσαβλή σε Νοτοπούλου: Επιθυμείτε προσωπική προβολή Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

15:1523/09

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Πολιτική

15:1223/09

Ρωμανός: Μετά από πόσες «εργάσιμες ημέρες» πήγε ο Τσίπρας στη Μάνδρα; Πολιτική

15:1023/09

Κορωνοϊός: Πάνω από 37.700 έλεγχοι για εφαρμογή μέτρων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:0523/09

Καρδίτσα: Πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης – Ανάγκη για τρόφιμα Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

15:0323/09

Θεοδωρικάκος: Άμεσα στο «Α. Τρίτσης» έργα από περιοχές της Θεσσαλίας Πολιτική

15:0023/09

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη Κοινωνία

14:5523/09

Τηλεδιάσκεψη Δένδια με ΥΠΕΞ του Κοσόβου Πολιτική

14:5023/09

Τον… αγχώνουν! Η παράδοση του Ολυμπιακού με κυπριακές ομάδες Αθλητισμός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ