Πώς Επηρέασε τον Ψυχισμό μας η Φετινή Χρονιά: 12 Μήνες COVID-19

Πώς Επηρέασε τον Ψυχισμό μας η Φετινή Χρονιά: 12 Μήνες COVID-19

Την ώρα που η επιστημονική κοινότητα ανακαλύπτει σταδιακά τα κλινικά και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του κορωνοϊού, καθώς και τις σοβαρές κοινωνικοοικονομικές του επιπτώσεις, οι ψυχικές συνέπειές του παραμένουν αχαρτογράφητες, αλλά αδιαμφισβήτητες.

Σήμερα, και εν μέσω ενός δεύτερου lockdown μέσα σε ένα χρόνο, η ψυχολογική κόπωση εξαιτίας της πανδημίας αποκτά συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), συζητούν την Tετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 18:30 το «Πώς Επηρέασε τον Ψυχισμό μας η Φετινή Χρονιά: 12 Μήνες COVID-19».

Τι ψυχικό αντίκτυπο έχει ο φόβος για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού; Πώς μας επηρεάζει ο εγκλεισμός, η μοναξιά και η αναγκαστική απομάκρυνση από τους άλλους και πώς μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί, μέσα από την αναγκαστική ενδοσκόπηση που καλούμαστε να κάνουμε, λόγω καραντίνας;

Στη συζήτηση με θέμα Πώς Επηρέασε τον Ψυχισμό μας η Φετινή Χρονιά: 12 Μήνες COVID-19» συμμετέχει η Φωτεινή Τσαλίκογλου, Συγγραφέας και Καθηγήτρια Ψυχολογίας.

Στην 38η συνάντηση των ΔΙΑΛΟΓΩΝ συμμετέχουν επίσης ο Harold Koplewicz, Πρόεδρος και Ιατρικός Διευθυντής στο Child Mind Institute των ΗΠΑ, και ο Sander Markx, Διευθυντής Ψυχιατρικής Ακριβείας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, οι οποίοι μιλούν, μέσω συνεντεύξεων που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία ενηλίκων και παιδιών.

Στη συζήτηση όμως μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς, στέλνοντας τις ερωτήσεις σας εδώ: snfdialogues.org/questions

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ με τίτλο «Πώς Επηρέασε τον Ψυχισμό μας η Φετινή Χρονιά: 12 Μήνες Covid-19», πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2020-12/

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ