Στην Ακρόπολη ο Dior, αλλά μόνο για φωτογράφηση

Στην Ακρόπολη ο Dior, αλλά μόνο για φωτογράφηση

Μετά από μια πολύωρη συζήτηση που τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα του οίκου Christian Dior να αναβιώσει τη θρυλική φωτογράφηση του 1951 στην Ακρόπολη αλλά απαγόρευσε στον οίκο μόδας την κινηματογράφηση των μοντέλων στον Ιερό Βράχο.

Tο ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο φως» για τη φωτογράφηση με το σκεπτικό ότι μέσω των εικόνων που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο θα φανεί η αναστηλωτική πρόοδος που έχει γίνει στο μνημείο τα χρόνια που μεσολάβησαν από τη δεκαετία του ’50. Ωστόσο έβαλε «φρένο» στη βιντεοσκόπηση με την παρουσία των μοντέλων για να μην σταλεί το μήνυμα ότι η Ακρόπολη μπορεί να γίνει «πασαρέλα». Κινηματογράφηση του μνημείου μπορεί να γίνει αλλά χωρίς των παρουσία προσώπων.

Σχετικά με τα άλλα αιτήματα του οίκου μόδας, το ΚΑΣ ενέκρινε τη χρήση των μνημείων της της Αρχαίας Αγοράς, του Ηρωδείου, το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το ναό του Δία στην αρχαία Νεμέα, θέτοντας αυστηρούς όρους για τη χωροθέτηση των φωτογραφήσεων και των βιντεοσκοπήσεων όπου ζητήθηκαν.

Την Πέμπτη 27 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας του οίκου «Cruise 2022».

Πηγή: kathimerini.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top