Θεσσαλονίκη: Γεμάτο πεταλούδες το τμήμα νεογνών και οι γυναικολογικές κλινικές του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου (ΦΩΤΟ) 

Θεσσαλονίκη: Γεμάτο πεταλούδες το τμήμα νεογνών και οι γυναικολογικές κλινικές του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου (ΦΩΤΟ) 

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στους εσωτερικούς χώρους της Β’ και Γ’ Γυναικολογικής κλινικής και του τμήματος Νεογνών στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο, στα πλαίσια τoυ προγράμματος “Χρώμα Στα Νοσοκομεία” της UrbanAct.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των πολύ σημαντικών παρεμβάσεων που έχει κάνει η UrbanAct στο εν λόγω Νοσοκομείο και υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου, μετά από πρόσκληση της Προϊσταμένης αρχής των κλινικών.

Το έργο του Same84 αναδιαμόρφωσε όλο τον χώρο των κλινικών που ενώνει τα επιμέρους δωμάτια των ασθενών και έδωσε “φως”, χαρά και θετική διάθεση, όχι μόνο στους ασθενείς και επισκέπτες αλλά και στο προσωπικό.

Όπως αναφέρει ο Same84 “το έργο μου απλώνεται στους χώρους του Νοσοκομείου καθ’ όλη την διαδρομή, με σχήματα και παλ χρώματα και με κυρίαρχες φιγούρες τις πεταλούδες. Ακόμη και ένα νεογέννητο βρέφος που έχω ζωγραφίσει και αποτελεί μια κεντρική φιγούρα του όλου μου έργου, έχει και αυτό φτερά πεταλούδας. Οι πεταλούδες είναι από μόνες τους ένα σύμβολο χαράς ελπίδας, ζωής και δύναμης. Επίσης οι πεταλούδες παραπέμπουν στην αλλαγή, στη δύναμη, στην ελευθερία και στην αρχή μιας νέας ζωής, στοιχεία που ήθελα να “περάσω” στις φιλοξενούμενες γυναίκες των κλινικών. Τέλος στην είσοδο του χώρου έχω ζωγραφίσει και μια μητέρα σε θηλασμό μια υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό είναι”.

Η όλη σύνθεση είναι ταπεινή και ταυτόχρονα δυναμική, απλή και σύνθετη.

O Same84 είναι από τους σημαντικότερους εικαστικούς της γενιάς με παρουσία έργων του και μεγάλων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δηλώνει παρόν με τα έργα του από το 1996 έχοντας δημιουργήσει πάνω από 200 τοιχογραφίες σε όψεις κτιρίων που μπορείς να συναντήσεις σχεδόν σε όλη την χώρα.

Η UrbanAct για πάνω από είκοσι χρόνια υλοποιεί οργανωμένα προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τοιχογραφίες που αναβαθμίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την εν συναίσθησή τους για μια διαφορετική προσέγγιση του δημόσιου χώρου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με Μέγα Χορηγό την εταιρεία OΚ! Grocery.

Με χορηγούς τις εταιρείες Capsis Hotel, Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., Vitex.

Με Υποστηρικτές τις εταιρείες Flame, HB BODY, Pharm24 και Rollex ΑΒΕΕ.

Η συνέχεια των παρεμβάσεων μας για το πρόγραμμα “Χρώμα στα Νοσοκομεία”, θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ελβετία: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από χιονοστιβάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Διατάχθηκε ΕΔΕ – Τη μαχαίρωσε ενώ μίλαγε με το «100» για να έρθει να τη σώσει (VIDEO)

Γάζα: Νεκροί 4 ξένοι εργαζόμενοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top