Θεσσαλονίκη: Συναυλία με φόντο την Πανσέληνο της Φράουλας

Θεσσαλονίκη: Συναυλία με φόντο την Πανσέληνο της Φράουλας

Μία ειδυλλιακή εκδήλωση έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο Ανάκτορο του Γαλέριου, με φόντο την Πανσέληνο της Φράουλας από το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ, με τους καλεσμένους να παρακολουθούν τις μαγικές ερμηνείες της Στέλλας Τζίνα υπό την συνοδεία του πιανίστα Αστέρη Τσαλίκη σε συνθέσεις διάσημων Ελλήνων συνθετών, όπως του Μάνου Χατζηδάκι, του Αττίκ, του Μιχάλη Σουγιούλ, του Κώστα Γιαννίδη και του Λεό Ραπίτη. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής, οι Θεσσαλονικείς απόλαυσαν συνθέσεις διάσημων Ελλήνων συνθετών και να ταξιδέψουν σε έναν από τους πιο ιστορικούς αρχαιολογικού χώρους της πόλης.

Ιστορικά πάντως, η Πανσέληνο της Φράουλας, πήρε την ονομασία του συγκεκριμένου φρούτου, διότι την συγκεκριμένη εποχή, οι  Ινδιάνοι της Αμερικής μάζευαν τις ώριμες φράουλες.

Το GRTimes ως ένας από τους επίσημους χορηγούς της εκδήλωσης συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, Άκη Λαζάρου, τονίζοντας την ικανοποίησή του για το εγχείρημα, αλλά και την υπόσχεση για ακόμη περισσότερες πανομοιότυπες εκδηλώσεις. «Ήταν το κλείσιμο μιας σκοτεινής περιόδου και ταυτόχρονα ένα νέο ξεκίνημα σε έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, με σύμμαχο τη μουσική. Ήταν η πρώτη συναυλία μετά από καιρό, οπότε ο κόσμος το χάρηκε με την ψυχή του».

Ο ίδιος, ευχαρίστησε προσωπικά και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Τσιγαρίδα, τονίζοντας ότι οι προτάσεις του Σωματείου ακούγονται μέσα από την φωνή της κ. Τσιγαρίδα και στόχος όλων είναι ο συγκεκριμένος χώρος να αναδειχθεί ακόμη παραπάνω το επόμενο διάστημα.

Άξιο αναφοράς, είναι ότι παρά το όριο ατόμων που υπήρχε για να εισέλθει κάποιος στο Ανάκτορο του Γαλερίου και να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση, λόγω της καλής ακουστικής του χώρου,  οι περαστικοί μπορούσαν να απολαύσουν τις μελωδίες ευχάριστα, χωρίς να αλλοιώνεται ο ήχος.

Επί προσθέτως, το όριο ήταν στα 50 άτομα περίπου, ενώ αρκετοί έμειναν εκτός του Ανακτόρου όπως ανέφεραν οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, με τη συμμετοχή μόνο καθήμενων.

Τέλος, στόχος του Σωματείου Φίλων Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Λαζάρου είναι να πραγματοποιηθούν κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις είτε με φόντο την πανσέληνο είτε με την ανάδειξη άλλων θεμάτων.

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ