Θεσσαλονίκη: Το πρώτο θέατρο μετά… φαγητού είναι γεγονός

Θεσσαλονίκη: Το πρώτο θέατρο μετά… φαγητού είναι γεγονός

Πρωταγωνιστές μαγειρεύουν και ταυτόχρονα ερμηνεύουν, ενώ στην συνέχεια σερβίρουν οι ίδιοι τους θεατές. Εμπνευστής ο ηθοποιός και σεφ Αντώνης Φωτιάδης.

Ο Θεσσαλονικιός σεφ και ηθοποιός συστήνει στο κοινό μία πρωτοποριακή και ανατρεπτική πρόταση στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της. Προσφέρει θέαμα, γεύσεις, αλλά και διαφορετικότητα σε αυτόν που θα επισκεφτεί το «Άσπρο Δέντρο.

«Το Άσπρο Δέντρο, έτσι ονόμασα τον χώρο μου εδώ στην Ολύμπου 5, στο κέντρο της πόλης. Εκπέμπει ηρεμία, γλυκύτητα, ζεστασιά, αγάπη, συναισθήματα. Και το θέατρο είναι όλα αυτά και άλλα τόσα. Όπως και η μαγειρική.

Εγώ τώρα αποφάσισα να τα συνδυάσω. Σπούδασα και σεφ και ηθοποιός. Το πρώτο ήταν πάθος. Το άλλο όνειρο ζωής. Έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, φοιτώντας στη Δραματική Σχολή του Ανδρέα Μουτσινά και ξεκίνησα να δουλεύω στο θέατρο εδώ στην πόλη.

Όμως, ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται πρωτοτυπία, χρειάζεται στην παλέτα μας να βάζουμε χρώματα ζωής και μυρωδιές για να έχει πολλά συστατικά. Να έχει νοστιμιά.

Έτσι, ένα απόγευμα γεννήθηκε η ιδέα. Να ανεβάζω θεατρικά έργα στο χώρο που βρίσκεται εδώ που είναι και το μαγαζί εστίασης που έχω. Συνδυασμένα, βέβαια, όλα αυτά με μαεστρία. Δηλαδή προσαρμογή των έργων και των ρόλων, ώστε οι πρωταγωνιστές να μαγειρεύουν ενώ ερμηνεύουν το ρόλο τους. Και μετά να σερβίρουν το φαγητό στο κοινό.

Στο μαγαζί θα βρει κανείς πιάτα ημέρας, παραδοσιακά φαγητά και προϊόντα όπως χειροποίητα γλυκά, μαρμελάδες και μέλι.

Τέλος, ο χώρος λειτουργεί και ως εργαστήρι υποκριτικής για μικρά παιδιά και ενήλικες» σημειώνει ο Αντώνης Φωτιάδης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top