Το «Εργαζόμενο αγόρι» της Λένας Διβάνη στην ευρωπαϊκή λίστα προτεινόμενων βιβλίων της Ευρωπαϊκής Βιβλιοθήκης Readers of Europe για το 2023

Το «Εργαζόμενο αγόρι» της Λένας Διβάνη στην ευρωπαϊκή λίστα προτεινόμενων βιβλίων της Ευρωπαϊκής Βιβλιοθήκης Readers of Europe για το 2023

Το Εργαζόμενο αγόρι της Λένας Διβάνη είναι η πρόταση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε. στο πλαίσιο της ετήσιας πρωτοβουλίας «Αναγνώστες της Ευρώπης» (Readers of Europe) της Βιβλιοθήκης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2023.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβης κ. Ιωάννης Βράιλας, επέλεξε το συγκεκριμένο μυθιστόρημα ως την ελληνική πρόταση για τη Readers of Europe Reading List, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Βιβλιοθήκης του Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης του Συμβουλίου, «πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που ανατρέπει όλα τα ξεπερασμένα στερεότυπα για τους ρόλους των δύο φύλων, που λειτουργούν περιοριστικά για τους άνδρες και τις γυναίκες έως σήμερα».

Η λίστα των βιβλίων συγκροτείται κάθε χρόνο από τις προτάσεις των Μονίμων Αντιπροσώπων των 27 κρατών-μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι επιλέγουν ένα αντιπροσωπευτικό λογοτεχνικό έργο της χώρας τους για το καλοκαίρι, το οποίο διαπνέεται από τις πανανθρώπινες αξίες και τα δημοκρατικά ιδεώδη, με διαφορετικό θέμα κάθε χρονιά.

«Με πολύ μεγάλη χαρά άκουσα από τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., πρέσβη κ. Βράιλα, ότι το Εργαζόμενο αγόρι είναι η ελληνική επιλογή για την εξαιρετική πρωτοβουλία της Εuropean Library να προτείνει τα πιο ερεθιστικά για διάλογο βιβλία στους αναγνώστες όλης της Ευρώπης. Η πρωτοβουλία λέγεται Readers of Europe και εκεί απευθυνόμαστε γιατί όλη η Ευρώπη έχει τις ίδιες αξίες και πρέπει όλες οι χώρες μαζί να κάνουν τα ίδια βήματα μπροστά» τόνισε η συγγραφέας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top