Α.Δ.Μ-Θ: Ξεκίνησε ο θρυμματισμός υπολειμμάτων στο Σέιχ Σου

Α.Δ.Μ-Θ: Ξεκίνησε ο θρυμματισμός υπολειμμάτων στο Σέιχ Σου

Σε νέα της ανακοίνωση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, αναγγέλλει ότι ξεκίνησε σήμερα ο θρυμματισμός των υπολειμμάτων των εξυγιαντικών υλοτομιών στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, όπως είχε ενημερώσει τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε 1.165 στρέμματα στην περιοχή Ελαιορέματος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που περιλαμβάνονται στην υφιστάμενη μελέτη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, η οποία περιγράφει πλήρως την κατάσταση στο περιαστικό δάσος και η οποία εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Θεσσαλονίκης πριν από δύο μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η άποψη των ειδικών επιστημόνων είναι ότι ο θρυμματισμός αφενός, αποτελεί τη βέλτιστη και επιστημονικά ορθή μέθοδο διαχείρισης, αφού εμπλουτίζει με μεγάλες ποσότητες θρεπτικών στοιχείων το δάσος και αφετέρου, το μικρό μέγεθος των θρυμμάτων (chips) αποτρέπει τη συνέχεια του κύκλου ζωής του φλοιοφάγου εντόμου Tomicus piniperda.

Η ΑΔΜΘ ολοκληρώνοντας τις προσπάθειες μηνών, όπως είχε προαναγγείλει, υπέγραψε από την προηγούμενη εβδομάδα τις σχετικές αποφάσεις.

Θ΄ ακολουθήσουν αναθέσεις και για τις πιστώσεις ύψους 74.400€, που μας μεταφέρθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για 460 στρέμματα της μελέτης, κάτω από τον Περιφερειακό, στις περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Νεάπολης-Συκεών, ενώ θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανή χρηματοδότηση προς όφελος του δάσους.

Για τις ενέργειες μας ενημερώθηκαν και οι δήμαρχοι των Δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης, Συκεών και Θέρμης, οι οποίοι  χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της ΑΔΜΘ, που θωρακίζει το περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης  σε μια κρίσιμη περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απάντηση Α.Δ.Μ-Θ στις καταγγελίες για το Σέιχ Σου

Πατουλίδου: Η ΠΚΜ δεν άφησε ποτέ στην τύχη του το Σέιχ Σου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δανιηλίδης: Κίνδυνος να ζήσουμε καταστάσεις σαν το Μάτι! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στη Θεσσαλονίκη ο Ν. Χαρδαλιάς για το Σέιχ – Σου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ