Ακτοπλοϊκή ανάσα για τη Σκιάθο οι 1.500 τουρίστες από Θεσ/νίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ακτοπλοϊκή ανάσα για τη Σκιάθο οι 1.500 τουρίστες από Θεσ/νίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η απαρχή μιας στενής συνεργασίας που σε βάθος χρόνου, θα αποφέρει περαιτέρω τουριστικά και οικονομικά οφέλη, αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα στη Σκιάθο και στις επαφές με τον ομόλογό του Θοδωρή Τζούμα.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Ο τελευταίος αποχαιρέτησε σήμερα (21/6) τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο νησί και σχολίασε την ανάσα που αποτέλεσε για το νησί από το πρώτο κιόλας τριήμερο η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού στο πρώτο δρομολόγιο που έκανε το πλοίο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης με τις Σποράδες. Χαρήκαμε περισσότερο γιατί ήταν μηνιαίες οι προσπάθειες που είχαν προηγηθεί από τις αρχές του χρόνου και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Κωνσταντίνο Ζέρβα γιατί ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος και αποτελεσματικός» τόνισε αρχικά ο δήμαρχος Σκιάθου για την διήμερη επίσκεψη.

Και πρόσθεσε: «Αυτή θα είναι μόνο η αρχή μιας νέας συνεργασίας. Σίγουρα βοήθησε πολύ την τουριστική κίνηση του τριημέρου αυτή η σύνδεση από ένα αγαπημένο κοινό, το κοινό της Θεσσαλονίκης που μας είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια. Θα κάνουμε νέες συνεργασίες που αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό αλλά και έργα. Το τριήμερο περίπου 1.500 Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν το νησί και χαρήκαμε πολύ γι’ αυτό. Ελπίζουμε να πέρασαν καλά, και να τους ξαναδούμε. Οι διακοπές δεν είναι πλέον πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Εμείς, θα φροντίσουμε για την ασφάλεια και την υγειονομική οχύρωση του νησιού. Εξάλλου η Σκιάθος είναι κατά 95% εμβολιασμένη, με μοριακό αναλυτή στο Κέντρο Υγείας, με κινητή μονάδα Υγείας που πραγματοποιεί διαρκώς διαγνωστικά τεστ, με κάψουλα αρνητικής πίεσης, με ομάδα στρατιωτικών γιατρών που κάνει συνεχώς ελέγχους σε επιχειρήσεις».

Η Σκιάθος είναι διεθνώς γνωστή για την μνημειακή της ακτογραμμή, καθώς το 2019 το νησί είχε ανακηρυχθεί αυτό με τις περισσότερες παραλίες στον κόσμο, με τοπική γαστρονομία, με κέντρα διασκέδασης, με καταλύματα που κυμαίνονται από πεντάστερα μέχρι όσο αντέχει η τσέπη του επισκέπτη και του παραθεριστή”

Καραγιάννη: Το νησί μπορεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις προοπτικές συνεργασίας που ανοίχτηκαν μετά την διήμερη επίσκεψη στο νησί της Θάσου.

«Το νησί έχει όλα τα εχέγγυα για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Έγιναν γόνιμες συζητήσεις με τον δήμαρχο Σκιάθου για το πως θα ενωθούν δυνάμεις καθώς επίσης και για το πως θα βρεθούν ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι, για περαιτέρω αξιοποίηση αυτής της συνεργασίας» τόνισε αρχικά η κα. Καραγιάννη.

Πρόσθεσε δε, ότι «περισσότερα αναφορικά με τη περαιτέρω συνεργασία, θα ανακοινωθούν σε δύο τρεις μήνες» και συμπλήρωσε πως «το 2018 όταν και τότε υπήρχε σύνδεση η επίσημη θέση της εταιρείας όταν σταμάτησε, ήταν πως δεν μπορεί να βγει οικονομικά. Θεωρώ ότι επειδή αυτά τα πλοία θα είναι πιο καινούργια, το ταξίδι θα είναι και πιο άνετο και πιο οικονομικό. Αυτή τη φορά η σύνδεση θα είναι πιο επιτυχημένη και θα αποτελέσει προπομπό για να γίνει πραγματικότητα η δέσμευση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη για 12μηνη σύνδεση με το Αιγαιο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ