Χαλκιδική: Παροδικό το φαινόμενο με τις μέδουσες – Καθησυχαστικοί οι φορείς

Χαλκιδική: Παροδικό το φαινόμενο με τις μέδουσες – Καθησυχαστικοί οι φορείς

Παροδικό χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι φορέων της Χαλκιδικής το φαινόμενο της εμφάνισης μεδουσών σε θάλασσες της περιοχής. Παράλληλα, μιλώντας στο GRTimes.gr, προτρέπουν τους ταξιδιώτες να μην φοβούνται και να συνεχίσουν ή να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στις μαγευτικές παραλίες του νομού.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Το «Πληθυσμιακό Bloom», όπως χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες η εμφάνιση των μεδουσών, καταγράφηκε στη περιοχή της Κασσάνδρας και σε μικρότερη έκταση στη Σιθωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes.gr, αυτό οφείλεται πρωτίστως στην κλιματική αλλαγή, αλλά και στους ανέμους που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Καθησυχαστικοί οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων

Το GRTimes.gr επικοινώνησε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος το «Πληθυσμιακό Bloom» είναι παροδικό και καθησυχάζει τους πολίτες, να συνεχίσουν απτόητοι τις διακοπές τους. «Σε σχέση με το φαινόμενο της παρουσίας των μεδουσών σ’ ένα κομμάτι της Κασσάνδρας, είναι ξεκάθαρο ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και -με βάση τους επιστήμονες- οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Παρατηρείται δε ιδιαίτερα στους κλειστούς κόλπους. Η Χαλκιδική άλλωστε έχει το μεγαλύτερο ποσοστό γαλάζιων σημαιών που σημαίνει ότι υπάρχει η απόλυτη διαχείριση των υδάτων και του αιγιαλού».

Ακόμη, ο κ. Τάσιος τονίζει στο GRTimes.gr ότι το φαινόμενο παρακολουθείται και -σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα- με την αλλαγή του καιρού η παρουσία των μεδουσών μπορεί να εκλείψει τις επόμενες μέρες.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ο πρόεδρός του Γιάννης Κουφίδης επισημαίνει στο GRTimes.gr ότι οι πολίτες μπορούν να εκμεταλλευτούν την τεράστια ακτογραμμή που έχει η Χαλκιδική και τους προσκαλεί να την επισκεφτούν ακόμη και με μέδουσες.

«Είναι παροδικό το φαινόμενο. Σεβόμαστε αυτά που λένε οι επιστήμονες και ενδεχομένως ακόμη και αύριο να έχουν εξαφανισθεί. Η Χαλκιδική έχει πάρα πολλές ομορφιές και ο καθένας έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί δεκάδες παραλίες. Είναι ένα φαινόμενο που δεν είναι επικίνδυνο, ενώ υπάρχουν πάρα πολλές κοντινές παραλίες ως εναλλακτική λύση για τους επισκέπτες της Χαλκιδικής», τονίζει ο κ. Κουφίδης και προσθέτει: «Ακόμη και με μέδουσες “σαν τη Χαλκιδική δεν έχει”».

Τέλος, στο ζήτημα αναφέρθηκε και η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά: «Είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπως έχουν αναφέρει οι ειδικοί. Όπως εμφανίστηκαν με τα θαλάσσια ρεύματα, με αυτό τον τρόπο θα φύγουν κιόλας. Ήδη έχω πληροφορηθεί ότι έχουν εκτοπιστεί προς τον Τορωναίο Κόλπο», ανέφερε η δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πληθυσμιακό Bloom»: Τοξικές μέδουσες στη Χαλκιδική – Δείτε τις LIVE

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ