Δ. Θεσσαλονίκης: Απάντηση Κυριζίδη για τη δωρεά πολυτελούς οχήματος

Δ. Θεσσαλονίκης: Απάντηση Κυριζίδη για τη δωρεά πολυτελούς οχήματος

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Απάντηση στο ζήτημα που έθεσε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δρόσος Τσαβλής, σχετικά με την πρόθεση επιχειρηματία που έχει οικονομικές συναλλαγές με τον δήμο Θεσσαλονίκης να δωρίσει πολυτελές αυτοκίνητο για τις ανάγκες μετακίνησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα, έδωσε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Εφραίμ Κυριζίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κυριζίδης, “η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έκρινε πως ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας θα ήταν σκόπιμο να αποκτήσει κατάλληλο όχημα για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών (μετακίνηση και συνοδεία επίσημων προσκεκλημένων, μετάβαση σε άλλες περιοχές της χώρας, κοκ), καθώς δεν υπάρχει σήμερα αντίστοιχο στον στόλο του.
Για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου, αναζητήθηκε πιθανή χορηγία–δωρεά και παράλληλα υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη δυνατότητα να υπάρξει ανάλογη αδειοδότηση απόκτησης ενός τέτοιου οχήματος.

Η σχετική αποδοχή δωρεάς ενός οχήματος υψηλότερου κυβισμού και αξίας τέθηκε αρχικά ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά αποσύρθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου, με στόχο τη διασαφήνιση του ζητήματος από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτούργησε θεσμικά και όχι εν κρυπτώ, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες οδούς. Σε κάθε περίπτωση οποιοδήποτε όχημα πιθανά αποκτηθεί στο μέλλον δεν προορίζεται προς κάλυψη των μετακινήσεων του Δημάρχου, καθώς ο τελευταίος κινείται με ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, που παραχωρήθηκε κατά χρήση ως χορηγία εταιρείας αυτοκινήτων”, ξεκαθάρισε.

Θυμίζουμε, ότι όπως είπε νωρίτερα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, παρατήρησε στην οικονομική επιτροπή ότι “ήρθε η δωρεά μιας λιμουζίνας 2.000 κυβικών, αξίας 38.000 ευρώ από κάποιον καλό φίλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον κ. Καούση, που νομίζω ότι παίρνει με απευθείας ανάθεση πολλών μα πολλών χιλιάδων ευρώ τη συντήρηση των απορριμματοφόρων. Και μάλλον γι αυτό ήρθε και η εισήγηση από την αντιδημαρχία καθαριότητας. Η λιμουζίνα, λένε, προορίζεται για το Δήμαρχο”.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top