Δ. Θεσσαλονίκης: Γεγονός τα πρώτα πρόστιμα για παράνομα τραπεζοκαθίσματα (ΦΩΤΟ)

Δ. Θεσσαλονίκης: Γεγονός τα πρώτα πρόστιμα για παράνομα τραπεζοκαθίσματα (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομα τραπεζοκαθίσματα, σε καταστήματα που έχουν ως έδρα τον δήμο Θεσσαλονίκης – Παραβάσεις για το 1/3 όσων ελέγχθηκαν.

Από την Τετάρτη (7/2) ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι από τον δήμο Θεσσαλονίκης για όσους καταπατούν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε δοθεί προθεσμία 15 ημερών για να επιστρέψουν τα καταστήματα στο κανονιστικό πλαίσιο που ίσχυε τη προ Covid-19 περίοδο.

Η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε μπαράζ ελέγχων, οι οποίοι εστιάστηκαν  σε σημεία όπου είχαν καταγραφεί προβλήματα εδώ και καιρό και που γινόταν καταπάτηση του δημοσίου χώρου από παράνομα ανεπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών Κώστας Τσιαπακίδης έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα (9/2) 21 έλεγχοι σε καταστήματα, ενώ έχουν βεβαιωθεί και 7-8 παραβάσεις. «Είμαστε μαζί με τους επιχειρηματίες, αλλά πρέπει οι πολίτες να περπατούν άνετα και δίχως εμπόδια. Χθες, Πέμπτη (8/2) πραγματοποιήθηκαν 21 έλεγχοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βεβαιώθηκαν 7-8 παραβάσεις. Επίσης, σε 7 περιπτώσεις δόθηκε εντολή για άρση, δηλαδή δίνεται ένα περιθώριο 7 ημερών βάση νόμου στο κατάστημα, για να απομακρύνει ο ιδιοκτήτης τα τραπεζοκαθίσματά του. Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο, πάμε εμείς και γίνεται άμεσα κατάσχεση. Μέχρι στιγμής έχουμε εισπράξει ικανοποιητικά συναισθήματα από τους επιχειρηματίες».

Όσον αφορά τα σημεία που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι μεταξύ των οδών Προξένου Κορομηλά με Καρόλου Ντίλ, ενώ παρόμοια κατάσταση σημειώνεται και στην οδό Μητροπόλεως.

«Τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι όσα δικαιούται η κάθε επιχείρηση και όχι παραπάνω, οπότε αυτή η εικόνα πρέπει και θα κρατηθεί σε καθημερινή βάση. Προσπαθούμε να κάνουμε όσους πιο πολλούς ελέγχους γίνεται, διότι το ανθρώπινο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι λιγοστό μέχρι στιγμής. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα αναμένουμε 80 ακόμη δημοτικούς αστυνομικούς, ώστε η δράση μας να γίνει ακόμη πιο έντονη» πρόσθεσε ο Κώστας Τσιαπακίδης.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και σε όσους δεν «ακολουθούν» ρητά τους κανόνες, σημειώνοντας όμως ότι στο «τέλος» της ιστορίας όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

«Θέλω να πιστεύω, ότι όσο περνάει ο καιρός και μόλις γίνει η νέα κανονιστική από το 2025, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Είναι θέμα χρόνου και οι λίγοι, που δεν ακολουθούν τους κανόνες να καταλάβουν ότι αυτό είναι λάθος και να τηρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, ώστε όλα να πηγαίνουν βάση νομιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αγγελούδης για τραπεζοκαθίσματα: «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» – Από αύριο ξεκινούν έλεγχοι

Τελεσίγραφο Δημοτικής Αστυνομίας: Οι έλεγχοι θα είναι τακτικοί και αυστηροί

Αγγελούδης: «Αναγκαία η απρόσκοπτη χρήση του δημόσιου χώρου»-Τι είπε για τα τραπεζοκαθίσματα (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top