Δ. Θεσσαλονίκης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα: Έρχονται κυρώσεις

Δ. Θεσσαλονίκης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα: Έρχονται κυρώσεις

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Μόνο ιδανική δεν χαρακτήρισε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μετά τα άνοιγμα της εστίασης και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα, με τις κυρώσεις στους επιχειρηματίες που δεν σέβονται τον κοινόχρηστο χώρο να είναι… προ των πυλών.

Όπως παραδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής, ύστερα από τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Δρόσου Τσαβλή ο οποίος έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη, για «ασυδοσία» αλλά και πλήρη αδιαφορία από τη μεριά των επιχειρηματιών, στην αρχή, με το άνοιγμα της εστίασης, η κατάσταση σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ανεξέλεγκτη.

«Η εστίαση άνοιξε στις 3 Μαΐου και το τμήμα Εξυπηρέτησης ξεκίνησε την έκδοση αδειών, αρχές του ίδιου μήνα, την δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα. Δεν είναι μια απλή διαδικασία η άδεια για Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση έχει δώσει παράταση στη δυνατότητα ατελούς παραχώρησης πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου στις επιχειρήσεις με τραπεζοκαθίσματα για την οικονομική τους βιωσιμότητά τους αλλά και για την τήρηση των αποστάσεων».

«Δεν είναι η ιδανική η κατάσταση. Δυστυχώς υπάρχει μια μειοψηφία επιχειρηματιών που δεν σέβεται την υπομονή μας και κατανόησή μας. Ενώ είπαμε στην αρχή θα κάνουμε τις σχετικές συστάσεις, επειδή δεν έγιναν σεβαστές από κάποιους, άρχισαν να γίνονται φύλλα ελέγχου και θα ακολουθήσουν και οι κυρώσεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αβαρλής αναφέρθηκε και στην περίπτωση της πλατείας Τσιρογιάννη, σημειώνοντας ότι λόγω κορωνοιού ο δήμος είχε χορηγήσει άδεια για να επεκταθούν οι επιχειρηματίες με τραπεζοκαθίσματα και κάτω από τον πλάτανο. «Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ θετικό. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχαν οι άστεγοι που ήταν μονίμως εκεί. Και όταν ακούω ότι έπαιζαν παιδάκια, μου έρχεται να γελάσω. Πήγαινα σχεδόν κάθε βράδυ στα καταστήματα που είναι εκεί, και δεν υπήρχαν παιδάκια για να παίζουν γιατί ήταν οι άστεγοι και ξαπλώναν πάνω στα παγκάκια. Τώρα έχουν περιοριστεί οι άστεγοι στο τμήμα προς τον Κρατικό Θέατρό, όπου εκεί πρέπει να λάβουμε μέτρα γιατί βρωμάει ο τόπος. Ότι υπήρξαν λοιπόν κάποιες υπερβολές υπήρξαν, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να το δούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβαρλής.

(σ.σ. φωτογραφία αρχείου)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ