Δ. Θεσσαλονίκης: Ημέρα καριέρας για πρόσφυγες και μετανάστες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης: Ημέρα καριέρας για πρόσφυγες και μετανάστες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με βασικό στόχο τη διασύνδεση του προσφυγικού πληθυσμού με την αγορά εργασίας, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) του δήμου Θεσσαλονίκης και η Ομάδα Εργασίας για την εργασιακή ένταξη μεταναστών και προσφύγων διοργανώνουν την ημέρα καριέρας Career4all στο προαύλιο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Οι δράσεις της εκδήλωσης, στις οποίες υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στα αγγλικά, αραβικά, γαλλικά, φαρσί και ουρντού, απευθύνονται κυρίως σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι αναζητούν εργασία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας θα ενημερώσουν τους υποψηφίους σχετικά με πρακτικά ζητήματα που αφορούν την πρόσβαση στην τοπική αγορά εργασίας, ενώ εκπρόσωποι επιχειρήσεων παρουσιάζουν τη φύση των εργασιών τους και τις δεξιότητες που απαιτούνται στους κλάδους που εκπροσωπούν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πρόσφυγες θα μοιραστούν τη δική τους εμπειρία εργασίας στην Ελλάδα με άλλους υποψήφιους εργαζομένους. Επιπλέον, θα υλοποιηθεί ειδική συνεδρία για επιχειρήσεις, με στόχο την πληροφόρησή τους για τα εργασιακά δικαιώματα των προσφύγων στην Ελλάδα και για θέματα ισότητας ευκαιριών και διαφορετικότητας στην αγορά εργασίας.

Για στη σημερινή εκδήλωση και τους στόχους της μίλησε η Γαβριέλλα Σαμψωνίδου, συντονίστρια του κοινωνικού τμήματος της ΝΑΟΜΙ Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων:

Παράλληλα με τις προαναφερόμενες δράσεις, παρευρίσκονται εκπρόσωποι εταιρειών, με τους οποίους μπορούν να έρθουν σε επαφή πρόσφυγες που αναζητούν εργασία και επιθυμούν να απασχοληθούν στις προσφερόμενες από τις εταιρείες θέσεις. Η ημέρα καριέρας Career4all αποτελεί μια πρωτοβουλία της “Ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη στην εργασιακή ένταξη μεταναστών και προσφύγων” σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα εργασίας αποτελεί σημείο συνάντησης τοπικών και διεθνών οργανώσεων και οργανισμών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες συναφείς με την απασχολησιμότητα και την εργασιακή ένταξη.

Στόχος της είναι η διασύνδεση των φορέων και των οργανώσεων, η ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα και η διοργάνωση δράσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν την κοινωνική και εργασιακή ένταξη του μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού της πόλης.

Φορείς και προγράμματα που συμμετέχουν: δήμος Θεσσαλονίκης, δήμος Νεάπολης-Συκεών, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, EU funded HELIOS Project – ΔΟΜ, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, ActionAid Hellas, IsraAID, ΝΑΟΜΙ – Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων και SolidarityNow.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ