Δ. Θεσσαλονίκης: Σε ετοιμότητα για χιόνια με 1.000 τόνους αλατιού και εκχιονιστικά

Δ. Θεσσαλονίκης: Σε ετοιμότητα για χιόνια με 1.000 τόνους αλατιού και εκχιονιστικά

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

“Είμαστε πανέτοιμοι”, δηλώνει στο GRTimes.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, ο οποίος εξηγεί ότι έχουν ήδη προετοιμαστεί 7.000 σακιά άλατος και θα μοιραστούν σε 40 σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 100-150 σακιά άλατος θα μοιραστούν σε συγκεκριμένα σημεία, όπως είναι ιδρύματα, σχολεία, εκκλησίες αλλά και οπουδήποτε παρουσιαστεί πρόβλημα λόγω του χιονιά και του παγετού.

Παράλληλα, στις αποθήκες του δήμου βρίσκονται διαθέσιμα προς χρήση περίπου 1.000 τόνοι αλατιού, ενώ από την περσινή χρονιά υπήρχε απόθεμα περίπου 300 τόνων.

“Μηχανήματα και ανθρώπινο προσωπικό θα είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή όπου χρειαστεί προκειμένου να προσφέρουμε στους πολίτες και την πόλη μας”, σημειώνει.

Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Μωυσίδη, στην “φαρέτρα” του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν προστεθεί ακόμη τέσσερα οχήματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 24 ειδικά μηχανήματα, που θα ριχθούν στη “μάχη” για να μείνει η πόλη ανοιχτή. Αυτά αποτελούνται από οχήματα μεγάλα -(7 τόνων), μεσαία (5 τόνων) και μικρά – μηχανήματα που είναι ευέλικτα και μπορούν να ανέβουν σε πιο δύσκολα και στενά σημεία, όπως είναι για παράδειγμα η περιοχή της Άνω Πόλης και άλλες περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και η Δημοτική Αστυνομία προκειμένου να συνδράμει σε όσες περιπτώσεις χρειαστεί και να προσφέρει όπου απαιτείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top